Het aantal geweldsincidenten tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling is (enorm) toegenomen

Of zo willen het NOS journaal en Ivo Opstelten ons doen geloven. Gelukkig zijn er nog mensen die zelf denken en vervolgens even nakijken of dat wat beweerd wordt, ook juist is.

Want natuurlijk willen Opstelten en Teeven nog strengere straffen, nog meer restricties en nog meer verboden in Nederland. Alles om de veiligheid zeker te stellen. Maar daarbij wordt vergeten dat Nederland al een hartstikke veilig land is en dat te veel van ons zich een onveilig gevoel aan laten praten. Een gevoel dat nergens op gebaseerd is. Ja natuurlijk, ik hoor al weer; ja maar als je gevoel zo is, dan kun je daar niets aan doen. Jawel! Wel als dat gevoel niet voortkomt uit een juist gevoel, het is geen intuïtie dat mensen zich zo laat voelen. Het is een aangepraat gevoel dat voor veel onrust en onmin zorgt. En dat neem ik de huidige politici hoogst kwalijk! Ze maken mensen bang en die bange mensen worden nog banger.

1 gedachte over “Het aantal geweldsincidenten tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling is (enorm) toegenomen”

  1. Voor zover ik weet was het eerste “geweldincident” tegen hulpverleners een man die geheel over z’n toeren er op los begon te slaan tegen ambulance-personeel.
    De man was in de veronderstelling (terecht of onterecht, weet ik niet meer) dat het slachtoffer z’n zoon of dochter was en wilde dus naar het kind toe, maar werd tegengehouden. Dat werd een rel die compleet uit de hand liep. De Telegraaf denkt er over naar ik heb vernomen om die dag jaarlijks te vieren zo mooi vond ze het.
    Sindsdien wordt elk incidentje luidkeels vermeld. En potentiële daders vinden het prachtig net als het meestal rechtse volksdeel. Ze komen in de krant. Da’s mooi!
    Maar je zult zien dat als er geen aandacht meer aan wordt besteed, het ook praktisch nooit meer zal voorkomen. Immers er zit geen enkele logica in het gedrag, anders dan aandachttrekkerij. Geen zinnig mens haalt het in z’n hoofd om hulpverleners in de weg te lopen of er kwaad over te zijn.

Reacties zijn gesloten.