Excuus Jodenvervolging: PVV legt bal voor open doel

Gelukkig, lachebekje Gerrit Zalm en (beste) Els Borst hadden in 2000 zonder al te veel aarzeling excuses aangeboden voor de houding van regering in oorlogstijd voor wat betreft de vervolging van de ene helft van de naamgevers van onze trotse en superieure cultuur

Misschien moet de oppositie na de zaak Rawagede zich hier juist op dit moment sterk voor maken dat de regering met een krachtige excuusspeech komt ten opzichte van ALLE slachtoffers van de vervolging door de nazi’s in Nederland.

Dan zullen we zien of de PVV de ballen heeft om te gaan lopen zieken en zeiken zoals ze in Almere hebben gedaan.

Laat de regering maar in niet mis te verstane bewoordingen afstand nemen van de lakse houding van de regering in oorlogstijd en meer in het algemeen stelling nemen tegen discriminatie, vervolging, etnische zuivering, genocide, etc.

Dat zou meteen een mooie steun in de rug zijn voor die enkele fatsoenlijke burgemeester in oorlogstijd die we op dit moment nog hebben.

De PVV legt bal meteen voor open doel. Nu is het aan de andere partijen om hem er in te schieten.

(Uit de tips: dank kaaskop)

18 gedachten over “Excuus Jodenvervolging: PVV legt bal voor open doel”

 1. Deze tweet van Wilders leest als een nieuwe aanval op de Oranjes, als ik de reacties op de Telegraafsite inschat beleeft men dit als een aanval op Nederland zelf. Daar is de gemiddelde ‘men’ niet van gediend. Dit keer waren 140 letters te weinig om de boodschap helder over te brengen.

 2. Misschien kan iemand de PVV er op wijzen dat de jodenvervolging van ’40-’45 niet zomaar uit de lucht is komen vallen maar dat daar een hele lange hetze en indoctrinatie aan vooraf gegaan is die heeft gemaakt dat het gros van de Nederlanders onverschillig of medeplichtig werd: spookverhalen over de aanstaande joodse wereldheerschappij, gewelddadige joodse bolsjewieken en de eigenschappen van het joodse “ras”, anti-joodse spotprenten, uit hun verband gerukte Talmoed-citaten, verdachtmakingen richting joodse medeburgers, enz.

 3. Misschien dat de huidige regering dan in één moeite door alvast excuses kan maken voor het negeren van de al jaren aan de gang zijnde, en onder hun bewind vooralsnog bekroonde, islamofobische hetze.

 4. Er is al een heleboel gebeurd op het gebied van excuses voor de jodenvervolging, oa in 1995, toen Beatrix een rede hield in de Knesset. En premier Kok heeft zich in diezelfde tijd ook uitgesproken over excuses. Er is daarnaast, een paar jaar later tijdens de onderhandelingen over de schadeloosstelling van de joodse gemeenschap voor alle geroofde en na de oorlog door Nederland geclaimde bezittingen (geld, effecten, onroerend goed, schilderijen etc) ook over excuses gesproken.

  In het Telegraaf stukje staat het een beetje onhandig geformuleerd, maar het ging over de terugbetalingen van die geroofde spullen. De joodse gemeenschap kreeg het dus terug, het was geen betaling voor aangedaan leed. En er is over elk dubbeltje onderhandeld met toenmalig minister Zalm en op een gegeven moment hebben alle partijen gezegd: hier laten we het nu bij.

  Misschien heeft Geert dat in die tijd niet gevolgd, maar dat wil niet zeggen dat het niet is gebeurd.

  De meeste Nederlandse joden hebben deze kwestie sindsdien achter zich gelaten en zijn verder gegaan met hun leven, maar Manfred Gerstenfeld woont niet in Nederland, en wil de boel nu weer oprakelen. Hij heeft in principe geen ongelijk met zijn beweringen over Wilhelmina, maar het is inmiddels wel zeventig jaar geleden, en het zal bij de meeste Nederlanders alleen maar averechts werken dat die oude koe weer uit de sloot gehaald wordt.

 5. Die supremacist heeft voor doel altijd zijn eigen mensen te redden de rest te laten barsten, want daar komt zijn geld vandaan.

  Ik zie geen heil in het versplinteren van onze chronische westerse racisme & discriminatie kwestie in stukken voor joden, stukken voor moslims, stukken voor Roma, stukken voor Serviers enz..enz..

  Men moet ’s en keertje resoluut afstand van dit kwaal nemen want het verziekt constant onze maatschappij.

  Hier het voorbeeld van een land die altijd het racisme & discriminatie heeft geprobeerd te verzwijgen:

  http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/brian-cathcart-the-killing-of-stephen-lawrence-ended-britains-denial-about-racism-6284484.html

 6. jos Schreef:

  Misschien kan iemand de PVV er op wijzen dat de jodenvervolging van ’40-’45 niet zomaar uit de lucht is komen vallen maar dat daar een hele lange hetze en indoctrinatie aan vooraf gegaan is die heeft gemaakt dat het gros van de Nederlanders onverschillig of medeplichtig werd: spookverhalen over de aanstaande joodse wereldheerschappij, gewelddadige joodse bolsjewieken en de eigenschappen van het joodse “ras”, anti-joodse spotprenten, uit hun verband gerukte Talmoed-citaten, verdachtmakingen richting joodse medeburgers, enz.

  Klopt. Het is namelijk gebleken dat de moslims er aan schuldig maakten.
  Gelukkig weten we dat nu en zullen dus niet weer die vergissing met de Joden maken.
  Probleem is momenteel echter wel veel groter. Er zijn namelijk veel meer moslims.
  En de gasvoorraden raken ook al op.

 7. Ik denk dat het voor de PVV nu vooral even belangrijk is de aandacht af te leiden van het religieus fanatisme in orthodoxe gemeenschappen in Israel. Joden zijn automatisch beter dan moslims, en wanneer sommige joden net zulke religieuze fanaten blijken te zijn als de aanhangers van die politieke ideologie dan kun je daar maar beter de aandacht afleiden. Op deze manier dus.

 8. @1 Gert inderdaad, de fans van Geert zijn klein in getale in ZIJN krantje. 😀 En de enkeling die komt met hetze tegen Geert wordt vakkundig de mond gesnoerd of genegeerd. Ik vind hem wel :mrgreen:

 9. Op veel nieuwssites hebben ze het niet (alleen) over het wegkijken tijdens de jodenvervolging, maar over het negeren van de Holocaust. Ik kom er niet achter wie die term geïntroduceerd heeft. Maar mocht Gerstenfeld of iemand anders werkelijk beweren dat dàt het is wat heeft plaatsgevonden, dan is dat pas echt wereldnieuws.

 10. Modelbrief:

  Aan het Joodse Israëlische volk en alle Joden overal ter wereld,

  Wij, Koningin en regering van Nederland bieden onze welgemeende excuses aan dat onze toenmalige regering en oma Wilhelmina zich weinig gelegen hebben gelaten aan de Jodnenvervolging zoals u zelfs nu nog dagelijks ervaart.
  Wij beseffen dat u enorm te lijden heeft gehad en nog lijdt wegens de bezetting en tereur door moslims en met name de Palestijnen die nog steeds weigeren het door hun bezette land af te staan, ondanks uw vredelievende voorstellen.
  Wij hopen echter dat u een beetje begrip voor ons kunt opbrengen als u weet dat destijds wij niet zo heel veel wisten over de Jodenvervolging.
  Zoals u mogelijk bekend is moesten wij vluchten uit Nederland toen de Duitsers ons mooie land binnen vielen 10 mei 1940.
  In Engeland en Canada realiseerden we ons niet dat u als Joden uiteraard vooral omdat u uitverkorenen bent door God veruit op de eerste plaats kwam, i.p.v. wat de andere 10 miljoen Nederlanders overkwam.
  Hoewel het mogelijk niet past, voelen wij de de boefte om enig uitleg te geven hoe wij deze blunder hebben kunnen begaan.
  Zoals u mogelijk bekend is, had Nederland tot 1939 nog nooit leden van de linkse elite in de regering gehad. Echter, vermoedelijk door verkiezingsfraude en loze beloften door de toenmalige “SOCIALISTISCHE Democratische Arbeiderspartij” de SDAP wisten de “heren” Johan Willem Albarda en Jan van den Tempel op slinkse wijze zich binnen de regering te nestelen. Het vermoeden bestaat dat zij kans hebben gezien om Hitler over te halen ons land binnen te vallen.
  Immers tijdens WOI wist Nederland vrij te blijven. Ongetwijfeld kwam dat door de uitstekende toenmalige rechtse regering. Maar toen ze wel inzagen dat Duitsland de oorlog zouden verliezen hebben ze zich zogenaamd verzet tegen de Duitsers, wat wel blijkt uit het feit dat het verzet tijdens de oorlog voornamelijk van links kwam. Duidelijk wilde men na de oorlog profiteren van de domheid van de bevolking door op een achterbakse manier de macht te grijpen wat hen is gelukt in ’48 toen Drees aan de macht kwam die eerst Nederlands Indië verkwanselde en vervolgens steeds meer niet Westerse buitenlanders toe liet die onze banen inpikten. Later heeft voornamelijk de PvdA er voor gezorgd dat er miljoenen mensen met een verwerpelijke ideologie ons land binnenkwam om als stemvee te dienen en onze hardwerkende bevolking te onderdrukken en uit te buiten.
  Momenteel zitten wij bijna net zo als u, Joden destijds heeft ervaren. Wij merken dagelijks de terreur door de moslims. Die is zelfs nog erger dan toen de Duitsers in ons land waren.

  Om onze excuses kracht bij te zetten willen wij voorstellen dat onze geachte afgevaardigde de heer Wilders namens ons u ongeveer de helft van Nederland aanbieden, mocht u behoefte hebben aan meer land. Dat zou heel begrijpelijk zijn, omdat immers nog steeds de Palestijnen grote delen van Israël in bezit hebben. U heeft echter laten zien goed in staat te zijn om zich te weer te stellen tegen de verraderlijke moslims, zodat wij uw hulp goed kunnen gebruiken.

  W.g . met toestemming van Geert Wilders
  Beatrix, Koningin der Nederlanden,

  Mark Rutte tijdelijk minister president.

  NB: Natuurlijk moet het wat eenvoudiger, maar ik denk dat als we op zo’n manier onze excuses aanbieden komen we ook nog eens op een makkelijke manier van al die niet westerse allochtonen af en wordt links definitief buitenspel gezet.

 11. Henk Veldman Schreef:

  Om onze excuses kracht bij te zetten willen wij voorstellen dat onze geachte afgevaardigde de heer Wilders namens ons u ongeveer de helft van Nederland aanbieden, mocht u behoefte hebben aan meer land. Dat zou heel begrijpelijk zijn, omdat immers nog steeds de Palestijnen grote delen van Israël in bezit hebben. U heeft echter laten zien goed in staat te zijn om zich te weer te stellen tegen de verraderlijke moslims, zodat wij uw hulp goed kunnen gebruiken.

  😆 😆

 12. #11 Joke Mizée:
  Natuurlijk hebben ze toen weggekeken precies wat ze nu ook weer doen, wegkijken van wat er nu met de Palestijnen gebeurt, daar zijn ze echt goed fout in.

 13. Ik ben geloof ik niet helemaal duidelijk geweest in #11. (Alle 4 de woorden [‘negeren van de Holocaust’] hadden ook eigenlijk cursief gemoeten.)
  Ik bedoel dat Holocaust hier een te sterk woord is, omdat men tijdens de oorlog wel wist van de jodenvervolging en de concentratiekampen (donders goed zelfs), maar niet van de stelselmatige uitroeiïng (in de vernietigingskampen). Het gaat te ver om zonder onderbouwing te suggereren dat de Nl. regering daarvan wist. Het wegkijken wat ze deden was verwerpelijk genoeg, men hoeft het echt niet aan te dikken.

 14. Onder Nederlanders leven de tekortkomingen van de regering in ballingschap niet erg, Oranje of niet. Er is geen discussie op gang gekomen. Blijft over het marketing aspect van deze actie van Wilders: de Joodse kiezer. Een regering waar hij zelf niet inzit moet excuses maken in naam van een regering die al lang weg is, lekker goedkoop allemaal.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3107522/2012/01/06/Excuses-is-goedkoop-gebaar-naar-Joodse-kiezer.dhtml

Reacties zijn gesloten.