Samenzweringen en misdaden tegen de menselijkheid uit naam van het christendom in het nieuws.

jc

USA

Dit weekend zijn er in de USA 9 personen opgepakt die lid waren van een “christelijke militie” en die een opstand tegen de Amerikaanse overheid aan het voorbereiden waren. Op hun website zijn verschillende bijbelpassages te lezen en teksten als ‘als de Antichrist komt, wil Jezus dat wij klaar zijn om onszelf met het zwaard te verdedigen en te overleven’. (Trouw)

Congo

Enkele dagen geleden haalde het Ugandese Verzetsleger van de Heer het nieuws met een opmerkelijk bericht; tijdens een enkele dagen durende “raid” eind 2009, zouden zij 321 Congolezen op brute wijze afgeslacht hebben;

Sommige dorpelingen die gevangen werden genomen zijn vrijgelaten, met hun oren en lippen afgesneden. Als waarschuwing voor wat met anderen zou gebeuren als ze zouden praten.

Zowat 250 mensen werden ontvoerd bij een aanval in het Makombo-gebied, in het noordoosten van Congo. Onder hen bevonden zich minstens 80 kinderen.

Volgens HRW gaat het om één van de ergste slachtpartijen die de LRA-rebellen op hun geweten hebben. Minstens tien dorpen werden van 14 december tot en met 17 december geterroriseerd. Maar het duurde maanden voor het bloedbad bekendraakte.

De meeste slachtoffers zijn mannen die werden opgehangen. Sommige mannen werden aan een boom vastgebonden en met machetes doodgemaakt. Bij andere mannen werd de schedel ingeslagen met een bijl. Een driejarig meisje werd levend verbrand.

Het LRA ontvoerde ook vrouwen en kinderen die verplicht werden bijna 100 km te voet af te leggen. Wie te traag ging, werd doodgeschoten. Sommige kinderen werden gedwongen om andere kinderen te doden omdat ze de bevelen van de rebellen niet opvolgden. (HRW

Wat in de berichtgeving over dit laatste incident veelal niet vermeld wordt is dat het Verzetsleger van de Heer al sinds 1987 een staat probeert op te richten gebaseerd op de bijbelse tien geboden. Het zijn christenen.

Nederland en de rest van de wereld

Mogelijk werden bovenstaande berichten overschaduwd door die andere nieuwsberichten uit christelijke hoek, zijnde de katholieke pedo-samenzwering. Zo kunnen we het toch wel noemen met zo’n “Wir haben es nicht gewusst” van kardinaal Simonis. Ik bedoel hij gebruikt dat citaat niet voor niks.

In Nederland wonen een kleine 7 miljoen christenen (wikipedia)

28 gedachten over “Samenzweringen en misdaden tegen de menselijkheid uit naam van het christendom in het nieuws.”

 1. Wil mijn echte voornaam nu toch wel Christian zijn zeker…
  Een “pedo-samenzwering” binnen de katholieke kerk jaja…of een samenzwering om flink wat centen los te krijgen met grotendeels verzonnen verhalen, t is maar hoe je het bekijkt.
  Terwijl de georganiseerde pedofilie van kindhuwelijken binnen Islam massaal wordt gepractiseerd maar dat zal geen kwaad kunnen want Ali Babaïsten zijn een “kwetsbare groep”.

  Die Christan Crusaders in de VS hadden het “plan” om een politieagent te ontvoeren had ik gelezen, maar voor de rest hebben die blijkbaar geen vlieg kwaad gedaan. Wat een misdaad tegen de menselijkheid zeg!
  Je wil niet weten welke “plannen” ik allemaal heb!

 2. Misschien heb je het woordje “en” in de titel niet goed gezien. Kijk nog eens.

 3. Torah,Bijbel en Koran deugen alle drie niet, wie dan ook anno 2010 zijn daden door die ouwe sprookjesboeken wil laten leiden is niet goed bij zijn/haar verstand.
  Maar als je het vergelijkt met de dagelijks honderden slachtoffers van moslim-ongein valt het met die christelijke misdaden al bij al nog heel goed mee, zal je toch moeten toegeven.

 4. Jij zal toch moeten toegeven dat dit bericht niet gaat over “moslim-ongein”.

 5. ja idd, maar ik weet dat zulke topics meestal geplaatst worden met de achterliggende gedachte ‘Christenen moeten geen lesjes geven aan moslims want ze hebben ook vanalles uitgestoken”.
  Ik bots hier in de eerst reactie al op het woordje “Jihad” MOhammed…, verder “kruistocht”…
  Maar ok, er zullen wel wat priesters zijn geweest die koorknaapjes knepen, maar wss statistisch niet méér dan in de rest van de bevolking. Jullie hebben in Nederland zelfs een pedo-partij ! En die lijkt me toch niet christelijk te zijn. Kan je daar ook op stemmen 9 juni?

 6. De pedo partij heeft zichzelf opgeheven. En de achterliggende gedachte heb je niet goed.

 7. Geen pedo partij meer? Waar gaan die dan op stemmen nu?
  En wat is dan de achterliggende gedachte? Ik zie bijv. niet wat het “Leger van de Heer” in Afrika en de pedofilie bij de Wiener Sangerknaben met elkaar te maken hebben.

 8. mercator zegt
  “de dagelijks honderden slachtoffers van moslim-ongein”

  die honderden slachtoffers zijn voornamelijk moslim, dus daar zal jij niet rouwig om zijn en het verdedigen van de christelijke misdaden en pedo praktijken is gemeengoed onder de islam-bashers.
  wat er in naam van het christendom is uitgemoord, zal de islam in nog geen 1000 jaar voor elkaar krijgen.

 9. @2: Plannen…zoals de Hofstadgroep ook alleen maar plannen had, en nooit een vlieg kwaad heeft gedaan. Tevens heb ik nog niet gehoord over een Imam die kindertjes misbruikt. En reken maar dat de media daar aandacht aan zou besteden.

 10. Voor alle duidelijkheid, die groep Christenen was van plan een politieagent te ontvoeren en te vermoorden. En op de begrafenis van de agent waren ze van plan de aanwezigen ook te vermoorden.

  Wat me opvalt bij discussies over geloof is dat men vaak neigt het ene geloof te vergelijken met het andere. Alsof het ene geloof beter is dan het andere. Het lijkt me allereerst belangrijk ieder die wil belijden in zijn waarde te laten en andersom ieder die niet gelooft. Ik heb de bewuste keuze gemaakt niet te geloven omdat ik vind dat de boodschap het van geloof niet strookt met wat gelovigen op dit moment aan het doen zijn. Ik heb nooit gesnapt hoe mensen de mond vol hebben van vrede en liefde voor de medemens en tegelijkertijd oorlog voeren in naam van het geloof en kinderen misbruiken en doen alsof ze er niks van hebben geweten.

  Nog even @ 10
  Het zal niet breed uit uitgemeten worden in het nieuws, maar dat betekent nog niet dat het zich nit voordoet in de Islam. Dat is struisvogelpolitiek. Het komt niet in het nieuws, dus gebeurt het niet.
  Kunt u nagaan, dat het voor die misbruikte katholieke kinderen al een schande was om over het misbruik te praten, vandaar dat al die verhalen nu pas naar boven komen. Dan moet u zich voorstellen dat het in de Islamitische wereld al helemaal schande is aangezien de eer van zo´n grote rol speelt in deze cultuur.

 11. @ 9 Max: als jij cijfers hebt over de respectievelijke body-count van moslims en katholieken wil je die dan even meedelen?
  En nee, wat moslims elkaar allemaal aandoen in hunne thuislanden kan me idd maar matig boeien. Je moet toch respect hebben voor die mensen hun cultuur?

 12. Nogmaals die moslims staan hier niet ter discussie. Ik ben dat constante gejammer van jou over moslims hier op deze site kotsbeu. Begin zelf een site daar kan je doen wat je wil. Nog 1 off topic commentaar hier en je krijgt 3 maanden vakantie.

 13. Aenima, was een zekere Mohammed B niet gelinkt aan die Hofstad-groep? Die had toch wel s een nare streek uigehaald als ik me niet vergis?

 14. Ach Mecator inderdaad 1 dode door Islamitisch terrorisme in Nederland .. Een vuilbekker die ook door een van de anderen die hij beledigde vermoord had kunnen worden .Maar helaas dus vermoord door een van onze “Salafidioten ” Tja zoals de Vlamingen Vlaams belang hebben , en Kim De G. uit Dendermonde , en de Belgen samen Mark Dutroux. 😕 🙄 hebben wij Mohammed B .
  Iemand die ik trouwens , ondanks het feit dat ik zeker geen fundamentalist ben , graag door een super-fundi rechter berecht had willen zien ..
  Een snoeibeurt rond de nek zou hem geen kwaad doen ..

 15. @ mercator, laat maar je hebt graag oog kleppen op, kun je je nog altijd verschuilen achter de term “Wir haben es nicht gewusst” .

 16. Mercator, woon jij in het buitenland? Laat me raden: op de Westelijke Jordaanoever? Het is maar een gok, hoewel je gedrag goed past bij een westerling die in een (bezet) religieus ghetto in het Midden-Oosten woont.

  Het zieke aan jou is dat, laten we wel wezen, je met allerlei non-argumenten (‘ja maar hullie…’) de slachtpartij goed zit te praten. *kots*

 17. @ 15: Dus als ik een een moslim een geiteneuker noem mag ik vermoord worden omwille van die “belediging” ? Dat is toch wat je hier zegt?

 18. @ Sjef:

  Dit zijn zowaar de meest wijze woorden die ik tot op heden op dit gekrapuul tot mij heb kunnen nemen.
  U slaat de spijker op zijn kop.

  Wie gaat er overigens stemmen op 9 juni?:-)

 19. Ach Mecator toch.. Was het laatste stukje van mijn comentaar dan echt te moeilijk om te begrijpen ???
  Als ik Mo-B door een Fundie rechter veroordeeld wil zien tot een snoeibeurt rond de nek betekent dat natuurlijk ook dat ik het vermoorden van ons Nationale vuilbekje niet goedkeurde ….

 20. @ 26 : ik weet dat moslims liefhebbers zijn van publieke executies, maar in een moderne kennismaatschappij zoals West Europa hebben we die gewoonte opgegeven. Voor snoeibeurten en onthoofdingen moet je in Iran of Saoudi Arabië zijn.

Reacties zijn gesloten.