Beurzen open, grenzen dicht

De grenzen zouden open, want daar was de Benelux voor. En later de Europese Unie. Geen grenscontrole meer.
Nou ja, behalve dan in de weinige nog rijdende grensoverschrijdende trein- of buslijnen van en naar Duitsland. Waar de Duitse of Nederlandse marechaussee altijd haarfijn donkere mensen weet uit te pikken om naar hun papieren te vragen.

Maar automobilisten hadden dan nergens meer last van en konden fijn doorkarren, voorbij de Duitse grens meteen een stuk harder op de snelweg.

Maar dan kent u Nederland nog niet.
Vanaf zomer 2012 is het de bedoeling dat iedere grenspasserende auto geflitst wordt en meteen zo snel mogelijk van de weg gehaald als de bestuurder of eigenaar van de auto (dat is niet altijd hetzelfde) m/v iets op zijn of haar kerfstok heeft.
De mens als verdachte. Daar kan nooit genoeg geld aan besteed worden, van uw eigen centen dan.

En o ja, de berichtgevers van het gelinkte stuk weten blijkbaar niet precies wat “douane” is. Wat zal het ook uitmaken. Ze merken het wel in hun portemonnee.

5 gedachten over “Beurzen open, grenzen dicht”

 1. Sterker nog, de camera’s hangen al bij een hoop grensovergangen, Duitsland heeft er zelfs al stennis over geschopt. Google er maar eens op. Het gebeurt dus nu al, net als met al die camera’s die inmiddels al op iedere b-weg/kruispunt hangen en zogenaamd voor “verkeerstelling” zouden zijn. Zijn gewoon NSB camera’s.

 2. Het zou niet verkeerd zijn om eens een nationale sloop actie te houden tegen al die NSB camera’s die precies registreren waar je wanneer bent geweest

 3. Robert Schreef:

  Sterker nog, de camera’s hangen al bij een hoop grensovergangen, Duitsland heeft er zelfs al stennis over geschopt. Google er maar eens op. Het gebeurt dus nu al, net als met al die camera’s die inmiddels al op iedere b-weg/kruispunt hangen en zogenaamd voor “verkeerstelling” zouden zijn. Zijn gewoon NSB camera’s.

  Ik denk dat de staatssecretaris van justitie lang geleden overal de camera’s geplaatst heeft. Ze zijn goed te merken en ze draaien minstens een jaar volop.
  De pers hoeft ook niet veel te vragen.
  Het gebeurt gewoon, zoals het hoort in een totalitair staatje op het moment dat de regering zin in heeft.

  Wie zijn vrijheden klakkeloos opgeeft verdient ze niet.

Reacties zijn gesloten.