Maxime Verhagen moet niet zo janken over de benaming ‘rat’

Elsevier meldt dat Maxime Verhagen met een snik in zijn stem (dezelfde als op HET congres?) aan hun heeft verteld dat hij geen kandidaat partijleider kan zijn, hij zou zoooooo graag willen. Maar hij is *snik* teveel beschadigd door de PvdA, die hem *snik* een rat heeft genoemd en dat is aan hem blijven hangen. Aaaaaaaaacccchhhhhhh!!!!!! Ziellug!

Tja, even terug naar de tijd dat het ‘rat’ noemen is gebeurd.

Wat is het imago waarover Verhagen spreekt? Kortgezegd: dat van een rat. Dat is niet mijn kwalificatie, maar die van Jacques Tichelaar, vroeger een belangrijke PvdA’er die tegenwoordig als commissaris van de koningin in Drenthe zijn intrek heeft genomen in een hunebed en van wie we dus nooit meer iets vernemen.

Na de formatie van het laatste kabinet-Balkenende, in 2007, omschreef Tichelaar zichzelf en zijn collega-onderhandelaar Maxime Verhagen in een gesprek in Buitenhof trots als ratten. Het was nog in de tijd dat het boekje Hoe word ik een rat (de kunst van het konkelen en samenzweren) bij honderdduizenden over de toonbank ging. Tichelaar had daaruit kennelijk de conclusie getrokken dat rat een eretitel was. Bij Tichelaar zelf had ik zo mijn twijfels over de omschrijving, hij leek me meer een niet zo bijdehante cavia. Een echte rat noemt zichzelf ook nooit een rat. Maar bij Maxime dacht je meteen: klopt, héle goeie rat, verzot op konkelen en samenzweren. (Volkskrant)

Tichelaar noemde zichzelf en Verhagen dus een rat, als ‘ere-titel’. Dat Jacques zichzelf daarbij wat overkwalificeerde en Maxime helemaal juist typeerde, tja, dat is dan een leuk toeval, zou ik zeggen.

Maar laten we even niet zielig doen, Jack de Vries, de grote spindokter van het CDA heeft de wereld in geholpen dat Wouter Bos een draaikont was. Ook dat is voor eeuwig aan Wouter blijven hangen. Het werd ook nog vaak officieel gebruikt in debatten. Terwijl Maxime in een debat nog nooit een rat is genoemd. Zelfs niet door Geert Wilders (die kijkt wel uit met die cavia op zijn hoofd).

 

1 gedachte over “Maxime Verhagen moet niet zo janken over de benaming ‘rat’”

  1. ‘Zelfs niet door Geert Wilders (die kijkt wel uit met die cavia op zijn hoofd).’ 😈

Reacties zijn gesloten.