Maakt Jan Kees de Jager (CDA) dezelfde grote fout als Hendrikus Colijn?

De Jager wil koste wat kost de bezuinigingen zoals afgesproken in het regeerakkoord van 2010 uit voeren. Koste wat kost! Ondanks de recessie moet er toch bezuinigd worden, zoals het er nu naar uitziet raakt dit de minderbedeelden van Nederland al ongelooflijk hard. Maar het kan nog harder, afspraak is afspraak en gewijzigde omstandigheden? Doen we niet aan.

Regel 1 van de economie dat een overheid niet moet terugtreden in tijden van recessie, maar juist moet investeren, worden aan de bruine laars gelapt.

Er is eerder een periode geweest waarin dit zo is gegaan en dat was geen pretje voor Nederland. Onder Colijn in de jaren dertig was het ook belangrijker om de ‘gouden standaard’ te handhaven dan het goede te doen voor de mensen.

Ook toen hadden mensen die ‘hadden’ geen idee hoe mensen die ‘niet hadden’ leefden, net als nu.

Ook te zelfder tijd beweerde mevrouw Colijn dat er nog zoveel vis aan de viskoppen zat. Met andere woorden die koppen waren nog goed genoeg voor de werkelozen en ik meen nog te weten dat het dagblad de Tribune zich afvroeg waar dan die vis gebleven was die aan die kop hoort.

4 gedachten over “Maakt Jan Kees de Jager (CDA) dezelfde grote fout als Hendrikus Colijn?”

 1. Deze minister wil zich aan het begrotingspakt houden, wat Nederland zelf heeft voorgestelt.
  Zo zie je maar weer, regeltjes moet men in tijden van nood kunnen overtreden.
  En zo een strak akkoord is dus oliedom.

 2. Toen ze de Franse Koning meegedeeld hadden dat het volk van het honger verging want er was geen brood, zei de koning in antwoord:

  ” Laat ze maar tarten eten. Simpel, toch?”

 3. @2: Nexus:

  Nee nee, dat heeft mijn vrouw, Marieke Theresia blijkbaar gezegd. Ik heb het niet gehoord, en moet sowieso niets van brioche hebben, jakkes.

Reacties zijn gesloten.