Ouders studerenden kunnen onverwacht bezoek verwachten

Privacy is zo twintigste eeuw, daar doen we niet meer aan.
Het is nu officieel: ouders van studerenden kunnen onverwacht bezoek verwachten (!) van types die in kleerkasten komen kijken of er ook echt “uitgewoond” wordt door studenten die een beurs voor uitwonenden krijgen.

De gebruikelijke bolle krachtpatserstaal uit bruine hoek: “fraude” word KEIHARD aangepakt. De vraag is natuurlijk: is de aanwezigheid van kleding voor bijvoorbeeld weekeindverblijf in het ouderlijk huis (waar de was ook naartoegaat in het weekeinde) nou echt BEWIJS van “fraude”?

Zoals de gast is vertrouwt hij de waard.
Nee, dit is geen vergissing met een spreekwoord. Wij betalen die lui die ons voortdurend van fraude betichten, weet u? Met “ons” bedoel ik ook echt ons 99%.

12 gedachten over “Ouders studerenden kunnen onverwacht bezoek verwachten”

 1. juist, kei- en keihard aanpakken
  laat ze maar es bewijzen dat de aangetroffen kleding niet van hun is dan
  schoften zijn het

  en als er fraude is met een uikering sluiten we gewoon het hele gezin op
  http://goo.gl/W7dNN

 2. Gewoon Collegegeld afschaffen en Sociale lening invoeren. Dan ook gratis boeken waardoor de lening meer een soort van noodpotje word, totdat je een baantje hebt gevonden of nog bij je ouders woont, zodat de kosten in de hand blijven. Want zonder college geld of boekengeld, door een leenstelsel met boeken die je alleen moet kopen als je ze beschadigt of graag wil hebben, is studeren ineens weer overzichtelijk betaalbaar en is het sociale leenstelsel niets meer dan een vangnet mocht het nodig zijn.

 3. In Venezuela is onderwijs gratis: van kleuterschool t/m universiteit (incl. boeken, leermiddelen enz.) Wie daarbij nog levensonderhoud wil hebben gedurende zijn/haar studie (HBO en universiteit) moet voorafgaand aan de studie 1 jaar werken ( in het alfabetiseringsproces of de gezondheidszorg, afhankelijk van de voorgenomen studie). Wordt bekostigd uit de olie-opbrengsten. Kan in NL blijkbaar niet uit aardgasopbrengsten (als die er nog zijn!)
  VIVA CHAVES!

 4. @5

  als iemand Muammar Khadaffi en Alexander Loekasjenko tot zijn vrienden rekent, schijt heeft aan democratische beginselen en z’n land volledig afhankelijk heeft gemaakt van de export van olie dan zou ik iets terughoudender zijn met het roepen van viva Chavez

  brood en spelen…

 5. Weer eens wat anders wanneer de gegoede burgerij de uitkeringspolitie over de vloer krijgt. Dan leren ze wat het is om in een semi-politiestaat te wonen. Iets waar de sociale minima al ruime ervaring mee hebben.

 6. @6
  Ik weet natuurlijk niet of u net als ik familieleden en vrienden in Venezuela hebt, of dat u uw mening baseert op nieuws- en krantenberichten, maar u hebt in ieder geval gelijk dat ik “iets terughoudender” moet zijn m.b.t. meningen die ik in het openbaar (dus ook op sites) ventileer. Daar had ik al een begin mee gemaakt n.a.v. terechtwijzingen van anderen, maar ik zal het nog zorgvuldiger nastreven.
  Dank u wel voor het advies.

 7. @8

  het staat je vrij om te zeggen wat je wil, het is geen opgeheven vingertje, geen censuur, maar op de handel en wandel van Hugo valt het nodige af te dingen

  viva Bush
  viva Blair
  viva Berlusconi

  slechts drie voornamen met de letter B en menigeen zal zich afvragen of ik gek ben geworden terwijl deze drie heren veel “goed” hebben gedaan voor de bevolking in binnen- en buitenland

 8. @9
  Oké dan: al zullen we het over Hugo Chávez waarschijnlijk nooit eens worden:
  VIVA KAASKOP!!

 9. Beetje raar, alleen de Telegraaf en Spits berichten hierover. Kennelijk heb ik iets gemist. Op de site van DUO staat idd dat het kabinet de controle voor de uitwonende beurs wil aanscherpen door de sociale recherche van de gemeenten in te zetten. Dat zou een controle betreffen dat je idd op je kameradres woont, niet dat je het ouderlijk huis verlaten hebt. Ik ben wel benieuwd naar de details zoals ze in de papieren Telegraaf staan.
  Het controleren van het ouderlijk huis kan volgens mij niet omdat studenten veelal op kamers wonen, dus geen zelfstandige woonruimte hebben.

Reacties zijn gesloten.