Columnrondje vrijdag

Christiaan Weijts: Getaltherapie
Over wat er op een school ‘geproduceerd’ wordt. De kosten en de ‘opbrengst’ zijn niet in verhouding dus SCP zegt dat er best nog wat bezuinigd kan worden. Wat Christiaan zich afvraagt, heb ik ook al gedaan, hoe meet je dit soort dingen? Hoe meet je of kinderen goed worden opgevoed en of ze goede lesstof krijgen en goed kunnen leren? Door een CITO-toets? *trekt vies gezicht* Ook opgesteld door mensen zoals die nu bij het SCP dit fijne rapport, waar de regering zijn handen bij aflikt,  hebben geproduceerd.

Thomas von der Dunk: ‘Job, zet de rechtse gelukmachine stil!’
Thomas over de bende die het op dit moment in de politiek is. Over een oppositie die zich eens moet verenigen (wat is nieuw, maar blijven zeggen!), over de tweespalt in het CDA, over de bruine vingers van de VVD en de PVV en over het radicale midden van D66 (wat dat dan ook mag zijn).

Marcel Hulspas: Goochelaar Geert moet een andere truc verzinnen
Echt weer een hele mooie over hoe Geert Wilders werkt. Geert is doorzien en Geert moet een list verzinnen om nog mee te kunnen doen. Want als Geert genegeerd wordt lijkt dat een ramp, voornamelijk voor Geert zelf.

Maxime Smit: Recessie
Een schitterende samenvatting van wat er op dit moment op de arbeidsmarkt aan de hand is. En dan wil ik, als ik dit lees, gvd niks horen over luie werklozen die op de bank hangen en van Henk Kamp maar naar een werkkamp moeten om hun uitkering te verdienen! Begrepen?