Henk Bleker partijleider CDA? Kan hij wel vergeten met Barbara, is te groen

Henk Bleker is weer eens in het nieuws. Dit keer niet vanwege zijn wanbeleid tav de natuur en het milieu, maar omdat hij een hele jonge vriendin heeft. Henk is 58 en vriendin is 26. Moeten ze helemaal zelf weten, ik moet er (zelfs op mijn leeftijd) niet aan denken.

Maar dit is niet goed gevallen binnen het CDA. Ondanks dat Henk is gescheiden, wat al bij sommige segmenten van het CDA een no-go is, is een vriendin die zijn dochter kon zijn, toch een stap te ver.

Ze hadden al Jack *spindoctor* de Vries die naast zijn wettige vrouw ook nog een vriendin had, wat al heel *auw* deed voor de partij die het gezin de hoeksteen van de samenleving vindt. Nu hebben ze een staatssecretaris die net als Berlusconi en Sarkozy van groene blaadjes houdt. Overigens het enige groen dat Henk te pruimen vindt.

Maar als dit al zo lang aan de gang is, waarom komt dat nu pas naar buiten? Is dat omdat de CDA-top wil voorkomen dat Henk partijleider wordt? Want dat dit niet goed zou vallen bij bepaalde leden van het CDA, dat kun je op je vingers natellen. Of is het een stunt van een andere kandidaat voor partijleider? Kameel Eurolinks? Je weet het niet he, in de politiek en dan ook nog de glibbers van het CDA. Broedermoord is hen niet vreemd.

16 gedachten over “Henk Bleker partijleider CDA? Kan hij wel vergeten met Barbara, is te groen”

 1. Het zou wel de broodnodige modernisering van het CDA kunnen zijn, gewoon een politiek leider met tweede-legvriendin, Christianity 2.0!
  Ik stel me daar trouwens een ander hoofd dan dat van Bleker bij voor, maar één ding tegelijk hè.

 2. Aan het feit dat er zo zielig over gedaan wordt dat een vent/vrouw van 58 iets krijgt met een jongen/griet van 26, valt maar weer eens af te lezen hoe weinig vrij Nederlanders zijn ten aanzien van relatie en seksualiteit. En dan Amerikanen er van betichten dat ze preuts te zijn, ja duhhhh. Ik heb verder weinig op met het CDA, maar wat de liefde betreft moet iedereen zijn eigen gang kunnen gaan, zonder dat gezeik van een stel deprimerend preutse Nederlanders. Zolang er sprake is van wederzijdse instemming is er niets aan de hand. Ik heb ook wel eens een vriendin gehad die 15 jaar ouder dan wel 15 jaar jonger was, dat ging verder niemand geen flikker aan.

 3. @3 Harry ben ik helemaal met je eens, maar voor Bleker wil ik graag een uitzondering maken. 😀 En je ziet toch dat ik me afvraag waarom het nu pas naar buiten komt. Ik ruik een naar CDA luchtje. Daar kun je zo maar genaaid worden zonder dat je gebukt staat. Misschien is Jack *the spindocter* bezig om zijn rivalen te elimineren in de race?

 4. Dat een “kwaliteitskrant” als het NRC hier niet eerder (of nog steeds geen) melding van heeft gemaakt 🙂

 5. Jacqueline Wouters Schreef:

  Wat zullen die wallen van Henk gaan groeien -> briefje je mag je vader ook meenemen naar de disco

  Goed punt. Ik probeer me steeds weer in te denken hoe je je voorstelt bij schoonouders die tien jaar jonger dan jijzelf zijn.

 6. “Maar als dit al zo lang aan de gang is, waarom komt dat nu pas naar buiten? Is dat omdat de CDA-top wil voorkomen dat Henk partijleider wordt?”

  Ik vraag me eerder af waarom het zo lang is verzwegen. Vreesde men een schandaal dat mogelijkerwijs samenviel met het recnt onthulde geslachtsleven van JSF de Vries? Zodat de gristelijke partij het wel kon schudden?
  Verhouding met 32 jaar jonger blomke van 26? Bleker gaat inderdaad steeds meer op Berlusconi lijken.
  Groningers kennende houden die niet zo van zulk gedrag in hun dorp, dat toch, hoe legitiem ook, appeleert aan meester-leerlinge zingenot.

  `Wel dut mout `t wait’n’, is een nuchtere Grunninger tegeltjeswijsheid, (wie het doet moet ook maar de consequenties accepteren)
  En (Groningse) Gereformeerden moeten dit al helemáál niet. Die vinden het een doodzonde.
  Dus kan Bleker maar beter verhuizen naar frivool Limburg met z’n Rijke Roomsche Leven, dáar is nog voldoende begrip voor dit soort vleselijkheid.

 7. Bettina Schreef:

  Wat er is nou zo sexy aan Henk Bleker?

  Een hele grote ……………………………………………………………………………..portmonee ???

 8. moet ie wel……………………………………………………heel groot zijn. Zag nog een foto van de vriendin van Bleker, mooie vrouw hoor. Of zou ze gaan voor de inhoud? Al heb ik daar een hard hoofd in.

 9. Henk Bleker geeft het voorbeeld aan Mark Rutte. “zie je Mark, zo moeilijk is het niet. Ik kan het zelfs”.

 10. Laat ik het deze keer bij hoge uitzondering voor Gekke Henkie opnemen. 😮

  Wat wij in Noord-Amerika en West-Europa namelijk als een soort “ideaal leeftijdsverschil” zien, heeft geen enkele biologische of psychologische basis. In grote delen van bv Azië en Zuid-Amerika worden we er juist vreselijk om uitgelachen en vinden ze het geen wonder dat we hier zo veel echtscheidingen en onstpoorde jeugd hebben. (Een gemiddelde vader van 20 heeft in de regel nog echt nog niet voldoende emotionele/maatschappelijke stabiliteit of natuurlijk overwicht opgebouwd, terwijl een meisje/vrouw van 18 al een heel erg goede moeder kan zijn.)

  Helaas hebben wij in onze westerse maatschappij geleerd om de bio-psychologische eigenschappen (en verschillen!) die nodig zijn voor het vormen van een stabiel gezin “niet modieus” of “hoort niet” of “ouderwets, want ‘gezinsleven’ is zooooo vorige eeuw” te vinden en daarop onze mogelijke partners te selecteren… een aardig voorbeeld zijn vrouwen die in contactadvertenties voor 40-plussers “beslist niet kaal of kalend” eisen, hoewel ze daar eigenlijk mee zeggen “waarschijnlijk in bezit van een erfelijk tekort aan mannelijke homonen”.

  (Bewijs? Kijk maar eens in een bouwmarkt, daar stikt het van de kalende kereltjes. Allemaal nog super-aktief.) :mrgreen:

  ik heb hier zelfs ooit eens met de “Man en Vrouw”-redactrice van een bekend vrouwenblad over gescheven na het zoveelste artikel “Wil Je Meer Energie? Neem Dan Een Jongere Man!” en gevraagd of ze het bovenstaande misschien niet wisten, terwijl het voor iedere béétje deskundige overbekende koek zou moeten zijn. Antwoord: “Natuurlijk wel en het zit ons ook best wel een beetje dwars, maar we moeten tijdschriften verkopen hè?” 😐

 11. #4. Keira, waarom wil je die uitzondering voor Bleker maken? Alleen omdat het een CDA’er betreft? Ok, ik ben het met je eens dat het CDA na totalitaire religies ‘die jou wel eens even zullen bepalen wat goed voor jou is’. wel het meest stupide voorstelbaar is op seksueel/relationeel gebied met hun ‘gezin is de hoeksteen van de samenleving’. Hmmmm. misschien had ik dus door CDA’ers opgevoed moeten worden, dan zou het toch nog goed met mij terecht zijn gekomen., maar desalnietemin een CDA leventje… gezin, kindertjes, huisje boompje beestje, misschien heel leuk voor de feministische kolonel Cockblock, maar niet leuk voor voor mij als man. Ik wens in deze Henk Bleker veel plezier met zijn vriendin en een hoop tegenspoed met zijn CDA. Ik hoop dat als zijn vriendin 58 is, zij een vriend van 26 aan de haak slaat, waarom niet?
  #19. Na lange tijd in Zuid-Amerika (Ouro Preto) te hebben gewoond, is er niets zo stupide en infantiels als die zekeirige preutsheid van met name vrouwen hier… tjongejongejonge… alleen van daaruit kan de krimp al verklaard worden. Groot gelijk met betrekking tot dsat onderzoek dat verklaarde: NL’se zijn ‘Wasserbomben’ enkele weken geleden. Ook mannen hier in Nederland kunnen behoorlijke losers zijjn met hun ‘geregelde’ dates’ wwaruit geen enkele spanning, uitdaging of creativiteit blijkt, maar zo preuts als de vrouwen hier… jemig… dat is gewoon treurig… en dat zeg ik als ‘moço da roça’..

 12. Henk Bleker als boegbeeld voor een partij die duidelijk de koers kwijt is, en die ook verder kwijt wil raken, is dan de beste keuze.

  Als je zoekt naar stabiliteit en een acceptabel midden in de politiek, dan is Henk Bleker niet het boegbeeld, maar veel meer de joker die het kasteel bezoekt en dan weer verder trekt omdat het anders echt gaat irriteren.

  Henk heeft gelijk dat zijn prive leven zijn prive leven is. Of hier sprake is van een evenwichtige relatie, kan je je wel afvragen, maar dat is dan ook alles.

  Dolf

 13. Toen Henk 32 was werd zijn vriendin geboren…………………………..
  Tja, ze zijn nu volwassen……….. en ik weet ook wel dat meisjes eerder volwassen en verstandiger zijn dan jongens en dat het een van de reden is waarom vrouwen meestal een oudere partner opzoeken….. maar
  kvin toch…… raar….. dat een man er 32 jaar over doet om volwassen te worden.

Reacties zijn gesloten.