Columnrondje maandag: met Holman, Sommer, Van Tilburg, Von der Dunk

Theodor Holman
Nee, niet gelijk beginnen te zuchten. Lees eerst maar even, hij is leuk en gaat over Bosman en de kunst van het beledigen. 😀

Martin Sommer
Over de grote balletschool van het CDA waar iedereen in een gigantische spagaat zit. Het CDA is gespleten, van mij mag dat zo blijven, en denkt dat het met een feel-good rapport met hunkering naar vroeger wel weer goed komt. Helaas, ook de CDA leden zullen ervaren dat vroeger blijft waar het is, in vroeger en dat het nooit meer terugkomt. Zo hoop ik ook dat de macht van het CDA nooit meer terugkomt, Nederland heeft er genoeg onder geleden en het is mooi geweest. Zoals een collega redacteur wel eens zegt: ,,Weg ermee!”

Rens van Tilburg
Deze is al van langer geleden, van 7 januari. Maar ik wil hem toch graag even plaatsen. Het gaat over iemand waar ik wel een appeltje mee te schillen heb. Die keurige man van een Nout Wellink. Zo’n ‘keurige’ man! Die zo graag zo keurig over wil komen dat hij zichzelf een rare manier van praten heeft aangeleerd om er vooral maar bij te horen. Zo zal het hele leven van Nout wel geweest zijn. ‘Er bij willen horen’, eerst bij de studentenverenigingen, toen op de universiteit, later op het ministerie en Nout werd voor al zijn likken en foezelen nog beloond ook met een topbaan! Directeur van De Nederlandse Bank! Wat zal er in huize Wellink vergenoegd gezucht zijn.

Maar Nout bedankt dat je niet op hebt zitten letten in Nederland, bedankt dat het hier met de banken zo’n bende is geworden. Jij zat lekker zelfgenoegzaam in je ivoren toren ‘bankdirecteur’ te spelen. Je zat te pitten! En dan nu een beetje janken omdat je afgerekend wordt over je wanprestatie? Zo hoort dat te gaan in de grote mensenwereld Nout, jou misschien vreemd maar hoort wel zo. Ik heb je bij de commissie De Wit gezien en de arrogantie spatte er af. Hoe bestond het dat jij daar ondervraagd werd! Nou Nout, hoe bestond het dat jij zo weinig wist over de financiële markten en hoe kon het dat jij wist dat er een crisis aan zat te komen? Beetje zelfgenoegzaam zitten dutten zeker?

Thomas von der Dunk
Thomas waarschuwt voor een frisse rechtse wind. Nou is dat volgens mij een contradictio in terminis, want rechts en fris past echt niet bij elkaar. Over de regering-in-PVV-geest in Hongarije (dictatuur) en de wind van Bosman, die wat zuur is geworden na een jaar in de kast te hebben gelegen. Genieten!

4 gedachten over “Columnrondje maandag: met Holman, Sommer, Van Tilburg, Von der Dunk”

 1. Theodor Holman
  Nee, niet gelijk beginnen te zuchten. Lees eerst maar even, hij is leuk en gaat over Bosman en de kunst van het beledigen.

  Inderdaad. Leuk. En ook behoorlijk juist.
  Die Bosman die ik vanmorgen z’n verklaring hoorde vertellen was duidelijk iemand die niet buitengewoon veel verstand had, maar het eigenlijk “niet zo bedoelde”.
  Ik herken dit type mensen. Iemand die me af en toe leest heeft wel eens gemerkt dat ik ook dit soort uitspraken kan doen als hij heeft gezegd. Waar het mij echter om gaat is om mensen zoals Bosma te persifleren. Juist omdat deze tiepjes oververtegenwoordigd zijn binnen de PVV. (Goed beschouwd is wat ik doe nogal flauw. Het is namelijk erg makkelijk om zulke mensen op de hak te nemen.)
  Ik heb ooit van Fleur Agema en Hero Brinkman een reactie gekregen op iets wat ik had geschreven. (Ik had hen niet gemaild, ze regageerden op iets wat ik in een forum/blog had gezegd. )
  Aan de manier waarop ze zich verdedigden, proberen uit te leggen wat volgens hen juist was, was te merken dat ze heilig van hun eigen gelijk overtuigd zijn.
  Het was absoluut niet “kwaadaardig” o.i.d.
  Zulke mensen hebben het nadeel dat je ze praktisch niet ervan kunt overtuigen dat het toch een tikkie anders zit.
  Dat komt overeen met religieus gelovigen. Wat je ook aanvoert en met hoeveel bewijzen je ook komt van hun ongelijk, ze blijven geloven, als het dan niet in hun zelf is dan in ieder geval in God. Dan zit je altijd goed.
  Je kunt hun intergriteit ook merken omdat ze wel regelmatig ergens in de media komen opdraven en dat ze wél bereid zijn uitleg te geven.
  Wilders en bijvoorbeeld ook Fritsma zullen nooit en te nimmer dat ooit doen.
  Ze zijn zich er heel goed van bewust dat ze op het moment dat hen uitleg wordt gevraagd en daarop kritisch worden ondervraagd dat ze op hun bek gaan. En dat hoe ze ook zullen jammeren dat door de val de ondervrager er op een zeer pijnlijke manier heeft ervoor heeft gezorgd dat ze met de bek vol tanden staan en dat het een schande is en dat die gasten opgesloten horen te worden, ze weten ook wel dat ze met hun mummelmondje zich dan belachelijk maken.
  Bosma heeft het lef gehad om uitleg te geven maar hoe zwak die ook was, hij was tenminste een stuk sterker dan alles wat hij ooit van Wilders heeft geleerd. Gewoon heel hard weglopen en doorgaan met schelden.

 2. Keira Schreef:

  Eh Henk je haalt Bosma en Bosman door elkaar

  Nou ja, zelfs bij mij raakt soms alles in de war en de knoop.

Reacties zijn gesloten.