Opstelten houdt vol: Donner’s benoeming was niet afgesproken

Nee, dat zou ik ook blijven zeggen als ik Opstelten was. Maar het feit dat deze regering bestaat uit bijna allemaal mensen die zich in hebben gezet om deze tot stand te krijgen, lijkt het mij dat dit toch misschien wel een klein beetje jokkebrokken is.
Een Hillen, Rosenthal, Donner, Opstelten zijn sowieso benoemd omdat ze overal uitgedragen hebben dat regeren met zo een walgelijke gedoodgpartner als de PVV helemaal geen probleem is. Ze zijn benoemd als beloning voor hun inzet, niet vanwege hun kwaliteiten. Dan is het niet raar als een Donner een nog grotere prijs krijgt. Zullen de anderen wel om knarsetanden. Want zij kunnen elk moment naar huis gestuurd worden en Donner niet meer.

Maar geachte heer Brenninkmeijer, ik zou zeggen, werk aan de winkel. Tot op de bodem uitzoeken, want het stinkt! Voor mij was het al een uitgemaakt zaak toen besloten werd dat niet Donner de procedure zou afhandelen, wat normaal zou zijn in pakket, maar dat het al voor aanvang overgeheveld werd aan Opstelten. Dan is er zelfs geen schijn meer van onpartijdigheid, dit was gewoon even reglementair op orde maken van benoemen van Donner. Zo doen we dat in Den Haag, even regelen.

10 gedachten over “Opstelten houdt vol: Donner’s benoeming was niet afgesproken”

 1. Wij van WC eend garanderen dat dit toilet op adequate wijze door WC eend is schoongemaakt ???

 2. En als Brenninckmeijer de klagers nou in het gelijk stelt, wordt Donner dan op staande voet ontslagen door Bea?

 3. #3 Welnee. Er is trouwens niemand die de schandelijke “integratienota” van Donner analyseert. Waarom eigenlijk niet? Met ik dan alles zelf doen zonder betaling?
  Donner: Deze telg uit een geslacht van grote Nederlandse juristen, is helemaal de weg kwijt.
  Dan had ik nog liever zijn broer/neef, de schaakmeester Donner. Die gaf, als hij vals speelde, tenminste nog zijn trofeeën aan het Vietnam-comité.
  (Zie ook het laatste grote meesterwerk van Harry Mulisch).

 4. “Opstelten houdt vol: Donner’s benoeming was niet afgesproken”

  Ik ken nog een sterk verhaal. Ik geloof het.

 5. Huib Schreef:

  #3 Welnee. Er is trouwens niemand die de schandelijke “integratienota” van Donner analyseert. Waarom eigenlijk niet? Met ik dan alles zelf doen zonder betaling?

  Ja, als het om diepgravende analyses op Krapuul gaat wel 😀

 6. Het kan wel kloppen wat Opstelten zegt.
  Het gaat dan ongeveer zo:
  Opstelten: “Wist je dat het baantje van puntjepuntje binnenkort vrij komt?”
  Donner: “O ja?”
  Opstelten: “Als jij er naar zou solliciteren, zou ik je niet tegenwerken”

  Niks afgesproken dus.

Reacties zijn gesloten.