Wilders’ anti-islamstandpunt gaat ook Hirsi Ali te ver

Dat kunt u lezen in dit artikel van Christopher Dickey op de Daily Beast:

“He has to move to the middle,” urges Hirsi Ali. “He has to distinguish between violent Islamists and nonviolent Muslims. You know, there are so many shades of Muslims right now, and he could use some of them as his allies.”

Met die laatste uitspraak lijkt Hirsi Ali trouwens niet het puur kwaadaardige karakter van de anti-islamagenda van Wilders te onderkennen, ze lijkt te denken dat hij toch met een soort van oprecht gemotiveerde strijd bezig is. Ook schijnt ze te denken dat moslims in lange rijen zullen staan te dringen voor het meewerken met de man die onder andere de uitgekotste halalvarkensvleesuitspraak van Cor Bosman niet zo’n probleem vond (totdat die uitlekte), als hij maar eens wat naar het midden zou opschuiven. Maar goed, iemand die zich bij een extreem-conservatieve Amerikaanse denktank aansluit ziet het zelf natuurlijk ook niet meer helemaal helder.

Dickey lijkt trouwens nog niet meegekregen te hebben dat het hoogtepunt voor de PVV al enige tijd geleden bereikt en gepasseerd lijkt te zijn.

6 gedachten over “Wilders’ anti-islamstandpunt gaat ook Hirsi Ali te ver”

 1. Ayaan is vooral goed in het doen van uitspraken die in haar voordeel zijn. Op korte termijn welteverstaan, want steeds komt er heibel van en daar komt ze dan ook niet zonder kleerscheuren uit.

 2. Ayaan is moeder geworden. Daar worden de meesten menselijker van.

  Maar vooral zal ze de ontwikkelingen in de Arabische wereld zien. Waar tal van moslims hun door het Westen gesteunde dictators niet meer pikken. Om dan te blijven hameren op de fundamentalistische oogkleppenmentaliteit van alle moslims, is zelfs voor een aanzienlijk deel van de PVV-kiezers ongeloofwaardig.

 3. Ajaan heeft zich al in 2009 van haar vroegere compaan Wilders in de “Liberale Jihad” tegen de islam gedistantieerd.
  Dat gebeurde op de subtiele wijze die ze intussen bij de neocons van het American Enterprise Institute had geleerd. Geert Wilders was niet meer *onderwerp* en zelfs niet meer *meewerkend voorwerp* van de goede strijd tegen het Boze, maar slechts *lijdend voorwerp*.
  “Jullie moeten Geert gebruiken”, zei ze, zich richtend tot de VVD, nog steeds “haar” partij. En ze bedoelde: Gebruik Geert zijn agitatie tegen de Islam, om je conservatieve en oorlogszuchtige programma door te voeren.
  Welnu, dat is exact wat ze gedaan hebben, de bruine vingerlikkers.
  Al dan niet geïnspireerd door de auteur van de Zoontjesfabriek.
  Wel gefeliciteerd, Ajaan, met je kleine jongensbaby.

 4. `Wilders’ anti-islamstandpunt gaat ook Hirsi Ali te ver’ Gelet op haar slijmerig spoor van opportunistisch gedraai in de Nederlandse politiek van nog niet eens zo heel lang geleden, zal ze nu wel deze mening ventileren in opdracht van haar US-denktank AEI, die ongetwijfeld bezig zal zijn met het salonfähig maken van Republikeinse neocon-gristenfundo presidentskandidaten. Hoeveel bonus zou ze ervoor krijgen?

 5. Hej, ze heeft weer een tijdje geen aandacht gehad. PVDA aandacht, naar VVD aandacht, naar Wilders aandacht, naar Amerikaanse conservatieve aandacht en nu weer flirten met Links.

  Een tijdje geen aandacht is goed voor der.

 6. Nou ik zou zeggen, geef haar helemaal geen aandacht, want is wat dat betreft net zo’n aandachtshoer als Wilders. 😥

Reacties zijn gesloten.