Raymond de Roon (PVV) wil vrij baan voor piraterij

De geachte afgevaardigde De Roon (PVV) is advocaat-generaal en officier van justitie geweest, maar elementair begrip van het recht is hem vreemd.
De Roon vindt dat de Nederlandse marine in het vervolg moet vragen wat voor schepelingen er aan boord zijn bij een schip in nood. Zijn het geen Nederlanders, dan moet er niet geholpen worden. Sowieso mag de Nederlandse marine alleen nog maar Nederlandse schepen helpen als het aan De Roon ligt.

Een originele kijk op het zeerecht die een traditie zo oud als de zeevaart opzijzet, en nota bene het verschil tussen piraterij en bona fide zeevaart, waarom de Nederlandse aanwezigheid op de Indische Oceaan heet te gaan, opzijveegt.

Maar Henk en Ingrid zullen wel weer instemmend knikken.

14 gedachten over “Raymond de Roon (PVV) wil vrij baan voor piraterij”

 1. Dus de Nederlandse marine patrouilleert in internationale wateren, er is een probleem, dan dienen zij fysiek een paspoort controle te houden op het te beschermen vaartuig in problemen. Indien er onder de opvarenden mensen bevinden met een andere nationaliteit dan de Nl dan moeten ze zeggen, ok we gaan weer gaat u maar verder waar u mee bezig was, hoe zou die dat voor zich zien?

  Nog even buiten beschouwing gelaten dat een schip onder NL vlag met een complete bemanning met NL nationaliteit, blond haar en blauwe ogen…….laat ik het zacht uitdrukken, ze zullen er best zijn maar je moet goed zoeken wil je er een vinden. De wereldhandelsvloot is de ultieme smeltkroes, daar werkt alles en iedereen door mekaar en met mekaar.

 2. Ik heb op ‘Nonsens, Nederlandse schepen willen toch ook door andere landen geholpen worden’ gestemd, daar ik dit een slecht voorstel vind van de Roon. Als je echt een vuist wilt maken tegen piraterij, is de enige oplossing dat je allemaal samenwerkt. Welke nationaliteit een schip of haar bemanning heeft, is compleet onbelangrijk. Het doel moet zijn om piraterij de kop in te drukken, en juist dat bereik je door een grote verbintenis, en juist dat behartigt de belangen die u voor ogen heeft, meneer de Roon.

 3. @#4 P’cies Keira en al die anderen terug in die grote waterbak kieperen. Wat een rare druiloor.

 4. Of natuurlijk het VVD-beginsel “geen bijstand zonder taal”. Moeten de NL eerst “Scheveningen” zeggen met Duits accent als ze door de Taliban worden gekaapt in Kunduz.

 5. nou meneer de eerste kamer , als jij in nood zit wil je ook geholpen worden
  dus ook onze zemannen die mijlen van huis zijn , en graag terug komen bij kind en vrouw
  dan moeten ze ook die beveiliging van jullie stop zetten en met eigen auto enz
  dan kan je ook mee praten

 6. Weet je wat nu zo erg is: miljoenen Nederlanders vinden dit een goed punt. Ik schaam me hiervoor diep. Als autochtoon krijg ik steeds meer de neiging om keer op keer bij Nederlanders afkomstig uit andere delen van de wereld ongevraagd mijn excuses aan te bieden. Hoe lang gaan we dit nog tolereren? Wat is er nog nodig om ons in te doen zien dat het tij gekeerd moet worden. Voor het te laat is???

 7. ik denk dat de meeste in de eerste en tweede kamer ,nog nooit gevaren hebben
  en al zeeziek worden als ze er aan denken , ik zou ze best wel 8 maanden op zee leggen
  zonder contact met huis , kijken hoe ze weer thuiskomen , dan kunnen ze meepraten ,met onze gevaren
  die wij elke minuut mee hebben , ik ben thuis vanwege een hersentumor , maar mist de zee nog steeds
  en ik volg mijn jongens elke dag , en hoop maar elke keer dat ze weer veilig thuiskomen , bij vrouw en kind
  groetjes allemaal , afzender : sergant – majoor

 8. ik zou ze best wel 8 maanden op zee leggen
  zonder contact met huis , kijken hoe ze weer thuiskomen , dan kunnen ze meepraten ,met onze gevaren
  die wij elke minuut mee hebben , ik ben thuis vanwege een hersentumor , maar mist de zee nog steeds
  en ik volg mijn jongens elke dag , en hoop maar elke keer dat ze weer veilig thuiskomen , bij vrouw en kind
  groetjes allemaal , afzender : sergant – majoor

Reacties zijn gesloten.