De stad van de PVV

…zal geen sociale woningbouw meer kennen. Henk en Ingrid kunnen knus keuken, douche en toilet delen met Ahmed en Fatima, met Pim en Gerard, met Jangyue en Kim. Alsof ze op een studentenflat wonen.
Of als in de negentiende eeuw, voordat de toch al zo uitgeklede sociale woningbouw werd begonnen: samen op de ton in het stilletje op de trap (de laatste huizen waar nog gedeelde wc’s zijn worden nog steeds “gemoderniseerd”- stop ermee!).

“Het is op dit moment onbetaalbaar voor de eigenaar van een kantoorgebouw om er woonruimte van te maken, omdat hij ontzettend veel werk moet doen om dat voor elkaar te krijgen”, zegt [Haags] raadslid [Brands, PVV].

“Die situatie kun je veranderen door te snijden in regelgeving. Dan beschikt bijvoorbeeld niet elke woonstudio over eigen sanitair, maar delen de bewoners van een etage hun toilet, douche en keuken. Op die manier besparen marktpartijen gigantisch in de kosten.”

Bron.

18 gedachten over “De stad van de PVV”

 1. jvdheuvel Schreef:

  Je kan ze ook per veewagen naar een werkkamp vervoeren. Raar dat ik dit idee nog niet van de PVV gehoord heb.

  Òmdat de PVV meer in Euthanasie geloofd als oplossing ??

 2. Je moet eens kijken als elke eigenaar van een kantoor na een jaar leegstand een boete krijgt van 10 % per vierkante m van wat aan kantoorhuur op de vrije markt in zijn regio gangbaar is! De problemen zullen als sneeuw voor de zon oplossen.

 3. @4

  Periodieke leegstand is ingecalculeerd, vraag en aanbod sluiten namelijk nooit 100% op elkaar aan.

  En als iemand zijn kantoor leeg wil laten staan, boeit dat jou?

  Wil je in een oud kantoorpand achteraf op een industrieterrein wonen voor een relatief hoge huur omdat de eigenaar allerlei dure bouwkundige ingrepen heeft moeten doorvoeren om het een andere bestemming te geven? Lijkt me van niet

 4. Er is nog een VVDer met een torenhoge hypotheek en een illegaal hotel. Help die man uit de brand…

 5. #1. Klopt, in een werkkamp betalen ze geen belasting, wordt streng gestaft, bestaat geen werkloosheid, er staat een groot hek om het terrein zodat buitenstaanders er niet binnen kunnen, het eten is iedere dag dezelfde Hollandse stamppot en in de psychiatrische afdeling staat waarschijnlijk de hele dag POWNED-nieuws er op, dat is méér dan genoeg cultuur voor de gelukkigen die het voorrecht genieten om in het paradijs van Wilders te mogen wonen. Wat willen Henk en Ingrid nog meer?

 6. Kijk, Geert geeft het goede voorbeeld. Zijn kleerkasten wonen bij hem thuis in de kleerkasten. Gaat prima.

  Goede vrienden van hem zijn krakers met baarden. Die hebben gewoon illegaal gebouwd. Schijt aan de grondeigenaren! Moet de overheid maar voor voldoende woonruimte zorgen. Zeker voor die kinderrijke gezinnen. De Jugendabteilung moet natuurlijk gevuld worden.

  Het sarcasmeicoontje kon ik niet vinden en Henk heeft patent op onaangekondigd sarcasme, maar dat terzijde 🙂

 7. Vanmorgen een docu gezien, werd even een doekje open gedaan waarom er zoveel kantoren worden gebouwd. Procedure schijnt als volgt te zijn. Projectontwikkelaar benadert heel groot bedrijf of ze niet iets nieuws willen laten bouwen. Groot bedrijf voelt er wel wat voor. Groot bedrijf stemt in met bouw en leunt wat op gemeente van keuze. Wat levert het dat grote bedrijf nou op, vroeg ik mij af. Nou, veel. Grote bedrijf krijgt flink percentage van dat wat het allemaal kost om nieuw pand te laten bouwen.
  Dit is in een notedop waar het om gaat in die hele nieuwe kantorenbouwen wereld. Oude worden verlaten, verliezen waarde omdat ze leeg staan en de nieuwe worden gebouwd onder leuke voorwaarden voor de nieuwe betrekker.
  De uitzending ging specifiek over KPMG. http://programma.vpro.nl/deslagomnederland/
  http://www.accountancynieuws.nl/actueel/accountancymarkt/kpmg-in-vpro-tv-programma-de-slag-om-nederland.107875.lynkx

 8. En heeft iemand nog twijfels of de Vastgoed magnaten niet een van de lobby bronnen bij de PVV is?

  Zo duur is een Douche en kleine keuken aanleggen niet hoor, want vaak licht de hoofdleiding van de WC er al in zo’n kantoor.

 9. @11

  Invloed op lokaal niveau is vereist wil je als stenenschuiver verder komen. De fascistische kneuzen van de PVV zijn slechts hier en daar aanwezig, hun invloed is minimaal.

  Kijk liever naar CDAers en VVDers. Van Rey is een mooi voorbeeld van te veel petten en vrienden.

 10. Dehnus Schreef:

  En heeft iemand nog twijfels of de Vastgoed magnaten niet een van de lobby bronnen bij de PVV is?

  Hahahahahaha, Henk en Ingried als steunpilaren van de criminele bouwwereld en graaiers. Hadden ze er van gedroomd!

 11. Soort zoekt soort.

  ““Dan beschikt bijvoorbeeld niet elke woonstudio over eigen sanitair, maar delen de bewoners van een etage hun toilet, douche en keuken. Op die manier besparen marktpartijen gigantisch in de kosten.”

  Van wat ik gelezen had schijnt dit systeem uit de voormalige Sovjet Unie afkomstig te zijn, waar onder het communisme een zeer verspreid woningformule zou zijn geweest.
  PVV dus weer bij de totalitairen afgekeken.

  Je kan niet van je eigen natuur ontsnappen, toch?

 12. jvdheuvel Schreef:

  Je kan ze ook per veewagen naar een werkkamp vervoeren. Raar dat ik dit idee nog niet van de PVV gehoord heb

  Jazeker wel, want we weten dat de PVV staat voor Partij voorde Vrijheid en zoals we allemaal weten sinds zo’n kleine 70 jaar dat “Arbeit macht Frei” http://is.gd/SmRSt3

 13. Kaaskop Schreef:

  @14
  pas op met cartoons waarin Geert gecombineerd wordt met een douche…

  😆

  Ik pas altijd op met hysterische PVV trollen.

  😆

Reacties zijn gesloten.