Grote bedrijven beloven homovriendelijk werk

Vinden bedrijven homofilie dan toch een aandoening? Dat er speciaal werk voor gecreëerd moet worden? Dat was het eerste wat ik me afvroeg.

Hoe maak je een werkomgeving homovriendelijk, is de volgende vraag (en nu geen flauwe grappen maken, ik bedoel het serieus).

Daarna vroeg ik mij af of bedrijven ook posters ophangen over de achterstelling van vrouwen in bedrijven, ik heb er nooit iets van gezien. En naar wat ik de pers lees, zal dat niet veranderd zijn in de afgelopen 15 jaar.

Kortom, waarom zijn homofielen zo anders dat er een homovriendelijke omgeving gecreërd moet worden. Wie helpt mij?

 

5 gedachten over “Grote bedrijven beloven homovriendelijk werk”

 1. bij de ING willen ze gewoon een extra borrel kunnen organiseren nu er op de bonussen beknibbeld wordt

 2. Omdat homo-pesten op de werkvloer ook zo leuk was. De tolerantie van Henk en Ingrid over homo’s was meestal platvloers en de ‘fijne opmerkingen’ waren niet van de lucht. De vakbond heeft dat al meerdere keren aangekaart. Om nu een homo-vriendelijke omgeving te maken is het andere uiterste. Zolang mannelijke collega’s nog steeds denken als hun collega, die homo is, klaar staat om hun te bespringen of dat lesbo’s ongetwijfeld van dezelfde mannelijke collega’s te horen krijgen, dat zij haar wel over haar probleem willen helpen, kom je niet met homo-vriendelijke plaatsen.

  Goede voorlichting zou beter zijn.

 3. Kortom, waarom zijn homofielen zo anders dat er een homovriendelijke omgeving gecreëerd moet worden. Wie helpt mij?

  Ik kan je niet helpen, want zo iets is gewoon discriminerend. Homo’s zijn niet anders dan jij en ik, behalve dat ze een seksuele voorkeur hebben die jij wel hebt (denk ik) en ik niet. (Maar goed, daarom ben je dan ook een vrouw. 😉 en die weten gewoon niet beter, dat is algemeen bekend. )
  Misschien is het volgende wél een goed idee.
  We creëren (werk)ruimtes waar mensen die weinig of niks op hebben met homo’s zich in een “vriendelijke” omgeving voelen. Waar ze rustig met elkaar kunnen overleggen hoe vies homo’s zijn en dat het maar goed is dat in hun buurt geen homo’s werken.
  Ik heb vaag het gevoel dat ik voor gek zal verklaard worden als ik zoiets zou voorstellen.

 4. “Kortom, waarom zijn homofielen zo anders dat er een homovriendelijke omgeving gecreërd moet worden. Wie helpt mij?”
  Niet da ‘k het weet. Ken er geen van dichtbij. Speciaal werk voor de homofiele medemens? Moeten die in quarantaine dan? Kun je ze net zo goed weer in kampen stoppen met speciaal werk, net als andere medemensen waar een `luchtje’ aan zit, men leest Mein Kampf er maar op na, Hitler begon ook met een ongewenste smetsoort en breidde dat uit.

 5. Abdul Alhazred Schreef:

  Moeten die in quarantaine dan?

  Zoals ik hiervoor ook al schreef. Laten we die mensen die problemen hebben met homo’s apart behandelen.Zij zijn immers meer “hulpbehoevend” want ZIJ hebben problemen. Zij zijn (gelukkig) de minderheid.
  Stel je het volgende voor. Er zijn mensen met vliegangst. Om die mensen te “helpen” wordt voortaan verboden dat een vliegtuig hoger dan 10 meter vliegt. Echter alleen voor mensen die totaal niet bang zijn mogen vliegtuigen ingezet worden die hoger vliegen echter daar zijn heel wat voorwaarden aan verbonden.
  Zo moeten startbanen van die vliegtuigen uit het zich zijn van mensen met vliegangst. De restaurants die voordat men gaat vliegen dienen alleen heel lichte maaltijden op te dienen omdat immers de mensen met vliegangst anders over hun nek gaan.

Reacties zijn gesloten.