Nieuw CDA; afscheid van Maxime, Henkie en Gerdje

Vandaag is het nieuw beleid van het CDA openbaar geworden: middenpartij.
In het stuk valt te lezen dat men klaar is met figuren als Maxime Verhagen en Henk Bleker:

Nieuw bewustzijn is gericht op een duurzame toekomst, in de meest brede zin van het woord, voor alles wat waardevol is. Het gaat over een veilige en leefbare omgeving, over schone energie en het behoud van de natuur, maar evengoed over solide overheidsfinanciën en een duurzame economie. Nieuw bewustzijn gaat ook over respect en moraliteit, van burgers en bestuurders.

Dit is natuurlijk compleet tegen het regeerakkoord in.
Markie Rutte heeft het zweet onderhand in de bilnaad staan.

Gerdje Leers is ook exit:

De bijdrage betreft de vraag aan iedereen om naar vermogen mee te doen. Niemand staat aan de kant. Bepalend is niet waar je vandaan komt, maar wie je bent en wat je doet.

Het vreemde van dit alles is dat Aart Jan de Geus bij dit rapport betrokken was, u weet wel de Geus, die schopte iedereen vanuit de WAO de WWB in. En oh wat had hij dat goed gedaan.
Deze druif gaat dus nu even een stukje naar het midden; kijk ons eens goed bezig zijn.

Het blijft natuurlijk frappant om met zo’n verhaal naar buiten te komen en toch gewoon op je reet in dit kabinet te blijven hangen. Gewoon van twee walletjes eten.
Het CDA had met Verhagen een enorme ruk naar rechts gemaakt, experiment geslaagd, patiënt overleden: op naar de NUL zetels: toedeledokie!

7 gedachten over “Nieuw CDA; afscheid van Maxime, Henkie en Gerdje”

 1. Dit was een strategisch beraad, zegt niets over wat ze echt.denken / vinden, maar hoe ze weer groter kunnen worden. Ze hebben misgegokt, dit is damage control. Maar te doorzichtig mag ik hopen.

 2. Misselijk word ik er van. Van die vriendelijke, welgemeende doende mensen die ondertussen bij anderen een mes in de rug steken. CDA zit er alleen voor de macht, heeft niets met mensen of met inleven te maken.

 3. Wat ben ik blij dat die Aars Jan de Geus opgerot is. Heb nachtmerries gehad van die man.

 4. Als H. Bleker de nieuwe lijsttrekker van deze club zou worden dan zouw het best nog wel eens anders met
  het CDA kunnen gaan. Henk zondigt dan misschien wel een beetje tegen het moraal van het nieuwe CDA in
  maar wie denkt daar straks nog aan bij nieuwe verkiezingen? Henk is goed gebekt, weet op elke vraag op een komische-wijze een antwoord tegeven. Grappen en grollen daar houden mensen van. Kijk maar naar
  Roemer. Het gaat in de huidige politiek niet om waarheid of inhoud, nee het gaat hoe het gebracht wordt.

  Het geval met Mauro heeft het imago van Bleker een flinke knauw gegeven, maar mensen vergeten snel.

 5. Ja, Bleker!! De Berlusconi van de lage landen! Lekker blunder opmerkingen maken, jonge chickies scoren en dat alles onder christelijk moralistische slogans; Ik zeg DOEN!! OP NAAR DE 0 ZETELS!!

  Dat ik dit nog mag meemaken ; een Nederland zonder CDA. Kijk, dat we regelmatig bedonderd worden door politici daar kan ik wel mee leven, ik heb het alleen wel gehad met die Roomse en Gereformeerde achterbakse glibberalen; uitgestreken smoelen, vrome praatjes maar intussen…

Reacties zijn gesloten.