Waar houdt de SGP zich zoal mee bezig?

Welnu, behalve met deze regering houdt de SGP zich ook nog met ander bruine zaken bezig, te weten met paardenmest. Dit schijnt een vreselijk probleem te zijn in De Bilt. Waar ik woon gaan er jaren voorbij zonder dat ik een paard zie.

SGP De Bilt wil het opruimen van paardenmest in de openbare ruimte verplicht gaan stellen. De partij dient hiertoe op de raadsvergadering donderdag een amandement in.

Wat de SGP-fractie betreft gebeurt dit binnen de bebouwde kom op de openbare weg, op fiets- en voetpaden en buiten de bebouwde kom voor zover het niet de berm betreft. Ook op een kinderspeelplaats, zandbak of speelweide moet de mest opgeruimd worden.

Misschien is het ook een idee om niet met zo’n paard over een kinderspeelplaats of door een zandbak heen te rossen, zou ik zeggen.

De SGP-fractie hoopt hiermee de overlast van paardenmest terug te dringen. Het is nog niet duidelijk of gemeente De Bilt hiervoor gratis kruiwagens ter beschikking gaat stellen.

Dus in de Bilt dient men voortaan met een kruiwagen achter zijn eigen paard aan te lopen, begrijp ik? Ik zou zeggen dat dit de essentie van het paardrijden, namelijk dat men eróp zit terwijl het loopt, in ernstige mate aantast.

 

4 gedachten over “Waar houdt de SGP zich zoal mee bezig?”

 1. Paarden wat zijn dat ?
  Is toch waar die lekkere biefstuk vandaan komt.
  Wat een zeikerts zijn het toch die SGPers laten ze gewoon poepzakjes achterlaten of komozakken probleem opgelost.

 2. Wat een gezeur… Ten eerste horen paarden niet thuis op de openbare weg, ten tweede zouden ze gewoon lekker in de natuur moeten kunnen leven i.p.v. in hun eentje in een ondergelopen weiland staan.

  Sorry, weinig respect voor mensen die paarden houden… dat zijn geen liefhebbers, maar gewoon ordinaire dierenmisbruikers…

  Mijn 2 centen,

 3. misschien wil de SGP gewoon voorkomen dat Hero met een schimmel tussen zijn benen naar De Bilt komt

  dat ze de opruimplicht voor hondenstront willen versoepelen valt waarschijnlijk onder het gristelijke rentmeesterschap

Reacties zijn gesloten.