Stel dat dit waar is

Stel Wilders en de Telegraaf hebben gelijk en een niet-westerse immigrant kost de Nederlandse samenleving €500.000,-. Nou dan doen we toch iets verkeerd als samenleving. Dat kun je dan toch nauwelijks die niet-westerse immigrant verwijten. Ik bedoel het lijkt me niet dat die niet-westerse immigrant persoonlijk zijn half miljoen uitgeeft om nieuwe gordijntjes voor zijn flatje te kopen of zo. (Telegraaf)

6 gedachten over “Stel dat dit waar is”

 1. Goed, nou nog laten berekenen wat de immigratie “de belastingbetaler” / NL oplevert. Dan het rekensommetje maken en de nodige conclusies trekken. Tot die tijd is dit gewoon een eenzijdig onderzoek waar we niets aan hebben.

 2. Idd zijn al die cijfers totaal irrelevant zolang ze niet aan andere getoetst worden.
  Ik lees cijfers gaande van 43.000 € per jaar/per allochtoon, nu zie ik die 500.000 €….Maar of het nu 43.000 € of 10 keer zo veel is maakt eigenlijk niks uit zolang dat geld binnen de grenzen blijft. Wat écht interessant zou zijn is te weten hoeveel er richting Marokko/Turkije verdwijnt, en daar bestaan geen globale cijfers over.
  In die zin is bijv. ontwikkelingshulp en missies in Afghanistan en Irak wél geldverspilling. Die centen zijn jullie alleszins kwijt en komen nooit meer terug.

 3. Update:

  “Nyfer vindt het vervelend dat de gegevens naar buiten zijn gekomen. Het instituut zegt nog volop bezig te zijn met het onderzoek en gaat ervan uit dat Wilders zelf een grove schatting heeft gemaakt.”

 4. ach de pvv had weer iets nodig om mee terug te komen,
  zo te zien zijn alle (niet-westerse) immigranten inmiddels miljonair.
  snap alleen niet waarom ze hier dan in achterstands wijken wonen als ze een huis kunnen kopen in wassenaar.
  😕

 5. Fijn stukje van Paul Wilders over zijn broertje (Joop.nl):

  Ten eerste stelt in het de jaren negentig door oud-LPF minister Eduard Bomhof opgerichte Nyfer terecht dat het hier een grove schatting van Wilders zelf betreft:

  (…) –edit: zie quote van Nyfer in reactie 3–

  Onzorgvuldige spreken voor de beurt derhalve. Op grove eigen schattingen kan niemand bouwen.

  Ten tweede: onbeantwoorde maar zeer relevante vragen worden niet aan de orde gesteld: hoe verhouden zich de vooronderstelde cijfers zich met “wel-westerse” immigranten? Over welke tijdspanne wordt hier gesproken in jaren gemeten? Wat is de exacte vraagstelling van de PVV aan Nyfer geweest?

  Slechts volledige openbaarmaking van zowel exacte vraagstelling door de PVV alsmede het definitieve rapport kunnen op beide vragen daadwerkelijk uitsluitsel geven.

  Ten derde: Het asiel en immigratiebeleid wordt overgedragen aan de Europese Unie. Het is derhalve zeer de vraag of beslissingen genomen op lokaal Nederlands niveau daadwerkelijk van invloed zullen zijn. Zij het niet nu, dan toch binnen afzienbare termijn. Nuttig en noodzakelijk leesvoer treft u onder meer hier: asiel en migratiebeleid alsmede vrij verkeer van personen, asielbeleid, immigratie.

  Er resteert derhalve slechts een enkele conclusie op dit moment: de PVV rekent ons voortijdig rijk. De strategie van Geert Wilders om het verkiezingsprogramma van de PVV gedoseerd in de openbaarheid te brengen heeft zich tot op heden tegen hem gekeerd.

 6. Je kan ook spreken van een allochtonen/azielzoekers-industrie, die voor inkomen van heel wat autochtonen zorgt. Ik denkt dat het gewoon onmogelijk is te berekenen hoeveel de immigratie kost-of oplevert. Het is ook van weinig belang zo lang die centen terug in onze economie terecht komen.
  Het is wachten op cijfers over de centen die W Europa VERLATEN richting Marokko/Turkije. Die zien we niet of nauwelijks terug en dàt is de reële kostprijs van de immigratie.
  Maar ook dat is niet te berekenen want dan zou je het bankgeheim van alle allochtonen moeten gaan opheffen en wie gaat dat durven voorstellen…
  Tot we die cijfers hebben is het gewoon een welles/nietes spelletje tussen vrienden en vijanden van de Allahtonen.

Reacties zijn gesloten.