Nieuw gevalletje laster van HPDeTijd medewerker Bas Paternotte

Regelmatig berichten wij hier over Bas Paternotte. Omdat hij interessant is? Nee. Wel omdat hij de nare gewoonte heeft om mensen te belasteren.

Dit keer schijnt Bas Paternotte een mail van ons ontvangen te hebben. Dit moet natuurlijk direct gemeld worden op twitter:

Bas Paternotte - laster

Zo werkt Bas Paternotte van HPDeTijd.

Binnenkort op krapuul een onderzoek naar integriteit en betrouwbaarheid van Nederlandse journalisten. Dan beginnen we waarschijnlijk bij Bas Paternotte van HPDeTijd; daar hoeft weinig aan onderzocht te worden.

37 gedachten over “Nieuw gevalletje laster van HPDeTijd medewerker Bas Paternotte”

 1. graag ook onderzoek naar pritt van geenstijl. heeft mij kapotgemaakt door onder valse naam te trollen.

  vriendelijke groet,

  wim heitinga

 2. Misschien allemal even invullen, bundelen en afgeven op het politieburo:

  Bent U gewelddadig?
  [ .. ] ja
  [ x ] nee

  Bent U alcoholist?
  [ .. ] ja
  [ x ] nee

  Heeft U Bas Paternotte gemaild?
  [ .. ] nee
  [ x ] nee, nee en nog eens nee!

 3. Lasteren is strafbaar….zou die Paternotte dat niet weten?
  Zullen we hem eens vragen een bewijs te geven van die mail?

 4. zal wel een gevalletje van projectie zijn van een gewelddadige Alcoholist van een fout blaadje …. heeft van zijn baas misschien opdracht gekregen communisten te jagen , doen ze graag bij HP te Laat …

 5. Ik dacht trouwens, maar ik kan me vergissen, dat het smaad is als Bas Paternotte inderdaad weet dat wij gewelddadige alcoholisten zijn, stel dat dat dus klopt, maar dat hij die info verspreidt terwijl dat geen enkel maatschappelijk belang dient.

  Zomaar iets over iemand verzinnen en die info verspreiden is laster.

  Dit is volgens mij gewoon laster. Anyway het interesseert me geen ruk hoe het heet. Het is fout in de meest ernstige betekenis van het woord fout.

 6. Ik ben benieuwd wanneer de eerste vervolging van jullie plaats gaat vinden wegens het stelselmatig
  beledigen/smaad/laster van personen met beledigingen als fascist nazi bruin en de hele reutemeteut

  succes jongens krijgen jullie binnenkort brief van de boys in blue op jullie deurmat?

 7. jvdheuvel Schreef:

  Zomaar iets over iemand verzinnen en die info verspreiden is laster.

  Bijna. Smaad (mondeling) of smaadschrift (schriftelijk / internet + aanmerkelijk hogere straf) is als iets waar is of als [gedaagde] geen idee heeft of het waar is. Laster is als [gedaagde] zeker weet dat het niet waar is.

  Het is fout in de meest ernstige betekenis van het woord fout.

  Yep.

 8. # 12

  Mwah, zolang je iemand In Nederland nog een stuk uitgekost halal vlees mag noemen en er verder nog geld voor krijgt ook zal het wel loslopen.

 9. Boko Halal Schreef:

  Ik ben benieuwd wanneer de eerste vervolging van jullie plaats gaat vinden wegens het stelselmatig beledigen/smaad/laster van personen met beledigingen als fascist nazi bruin en de hele reutemeteut

  Bij “publieke personen” (artiesten, TV-persoonlijkheden, politici etc) liggen de marges iets ruimer omdat vervolging doorgaans niet “opportuun” is. Wilders heeft bijvoorbeeld al honderd miljoen miljard keer aangifte gedaan omdat hij iemand niet lief vond, maar het aantal veroordelingen dat daaruit is gevolgd is behoorlijk miniem.

 10. Smaad, belediging en laster zijn allemaal strafbare feiten. De grens tussen belediging, smaad en laster is alleen vaak lastig te trekken. Een belediging is een algemene negatieve uitlating over een persoon. Wie zegt, “Jansen is een dief”, beledigt Jansen. Bij smaad wordt de uitlating specifiek en is het doel de eer of goede naam van die persoon aan te tasten. In het vorige voorbeeld zou de belediging smaad worden als er specifiek werd gezegd: “Koop niet op Marktplaats.nl bij Jansen, want hij incasseert wel je geld maar stuurt de spullen niet op”. Je beschuldigt hem dan van oplichting.

  Als de verteller weet dat het niet waar is wat hij vertelt, dan heet het laster. De waarheid vertellen kan dus nooit laster zijn, maar soms wel smaad.

  http://www.iusmentis.com/meningsuiting/smaad-laster-belediging/

  Er staat niet bij hoe het heet als de verteller niet weet of het waar is. Daarbij ga ik er dan maar vanuit dat Bas Paternotte denkt te weten dat het misschien waar is.

 11. #12Boko Halal
  (…) 23 jan 2012 – 2:26 pm

  Ik ben benieuwd wanneer de eerste vervolging van jullie plaats gaat vinden wegens het stelselmatig
  beledigen/smaad/laster van personen met beledigingen als fascist nazi bruin en de hele reutemeteut
  succes jongens krijgen jullie binnenkort brief van de boys in blue op jullie deurmat?

  Nee, in het holst van de nacht wel een paar bruinhemden voor de deur! Een duiding als daar zijn: fascist, nazi bruin, drekridder,etc.etc. is geen belediging maar het constateren van een feit! Daar kunt zelfs u geen bezwaar tegen hebben!

 12. @12, in dat licht gezien verbaast het mij dat de 100 ‘gekozenen’ nog steeds vrij rond lopen, de scheldende kruidenier incluis.

 13. herderika Schreef:

  is geen belediging maar het constateren van een feit! Daar kunt zelfs u geen bezwaar tegen hebben!

  Pardon? Heb jij niet door dat Boko als z’n geestelijk leider Wilders er achter komt dat hij erachter komt dat hijzelf nog nooit met feiten is gekomen dat hij daarmee aangeeft een bedreiging te vormen voor Geert Wilders himself en dat hem dan strenge straffen wachten.
  Het is niet fair van je “links” om via zo’n achterbakse manier Boko in de problemen te brengen, zeker omdat je wel weet dat hij niet tot de meest nozele tiepjes behoort.
  Walgelijk dat je misbruik van iemand handicap maakt.

 14. Boko,euh,Boko, moet dat niet zijn: Bokito met een spraakgebrek? Verroest, zou daarom de grote blonde roedellijder zoveel tweetjes ( niet te verwarren met weetjes) de wereld in sturen? Spraakgebrek dus we sturen een tweetje? En bij de roedel een verstandelijk leesgebrek en dus geloven ze de opperbokito op zijn tweet?

 15. Als je werkelijk helemaal niks meer kan dan wordt je Bas Paternotte en werk je bij HP de Tijd.

 16. Boko Halal Schreef:

  Ik ben benieuwd wanneer de eerste vervolging van jullie plaats gaat vinden wegens het stelselmatig
  beledigen/smaad/laster van personen met beledigingen als fascist nazi bruin en de hele reutemeteut
  succes jongens krijgen jullie binnenkort brief van de boys in blue op jullie deurmat?

  Nieuw Ajakkes pseudoniem ?? zou ik ook doen met de recente resultaten van zijn voetballende brandblussers ….. Boko Halal , wel , leuk gevonden ….. maar als alles rein is geld dat ook voor de islaam .. 😀

 17. Links Schreef:

  blonde roedellijder

  Verkeerd gespeld. Het moet zijn “Roede-lijder”. Je ziet heel vaak bij mensen die impotent zijn, een klein pikkie hebben of op andere manier niks hebben om trots te zijn, hun inferioriteit afreageren op een ander.
  ( Die theorie is weleens geopperd bij Hitler)

 18. Hmm

  Als ik naar de online test ga, of ik een alcoholist ben slaat dat ver in de min uit. Voor de paar glazen wijn die ik drink in de maand, kom ik niet uit op alcoholist. Nooit in aanraking gekomen met de politie, dat ook.

  Bas Paternotte zou ik niet eens in mijn mailbox willen hebben, ik verspil mijn tijd niet aan brulapen.

  En Simon Carmiggelt was een alcoholist, die schreef zijn ‘stukkies’ het best als hij een borrel op had. Bomans had er ook geloof ik geen probleem mee, Simon Vinkenoog en Jules Deelder, delen de liefde voor de wiet. Dus wat is het probleem eigenlijk?

  En trouwens het is krapuul, met dubel u. Tsk, tsk.!

 19. Boko Halal

  Zoals de Grote lijder ook constant ons zit te vergelijken met Massamoordenaars? Kom maar op met die brief, betaal namelijk geen belasting in Nederland, laat staan dat ik daar loon krijg :). Het enige belasting dat ik daar betaal is als ik op bezoek ben en wat dingen in Nederland koop, dat is BTW :).

 20. Dehnus Schreef:

  Het enige belasting dat ik daar betaal is als ik op bezoek ben en wat dingen in Nederland koop, dat is BTW

  Ja, maar wat doet de linkse elite met die belasting? Juist! Ze geven het uit aan linkse hobby’s en zakkenvullen.

 21. @27 Het probleem is dat wij geen gewelddadige alcoholisten zijn en dat Paternotte ons belastert. Als je daar nog meer stompzinnige vragen over hebt dan ga je naar het spamfilter.

 22. Kan dit bericht ook zo gelezen worden?

  boe hoe boe hoe
  hoebidoebidoe
  boe hoe boe hoe
  hoebidoebidoe
  boe hoe boe hoe
  dans en zing
  de hoebidoe !

 23. katja Schreef:

  Kan dit bericht ook zo gelezen worden

  Nee. Teveel regels. Aantal letters is wel goed. Minder dan 140

Reacties zijn gesloten.