Hero Brinkman: PVV gaat zich met hand en tand verzetten tegen openbaarheid giften

Ja stel je voor! Dat er ergens openbaarheid over komt van de PVV. Hero is bang dat er dan geen donateurs meer durven storten. Kun je nagaan hoe fris de samenleving de PVV vindt.

Maar wat ik veel belangrijker vind, is dat het in Nederland verboden wordt om, als politieke partij, giften uit het buitenland te krijgen. Wat hebben wij aan een partij die hoogstwaarschijnlijk gefinancierd wordt door Israël en neo-cons uit de VS? Waar bemoeien die zich mee? Wegwezen! Blijf met je handen van onze politiek en ons land af.

15 gedachten over “Hero Brinkman: PVV gaat zich met hand en tand verzetten tegen openbaarheid giften”

 1. ” Hero Brinkman: PVV gaat zich met hand en tand verzetten tegen openbaarheid giften”

  Zonodig gat-ie in het donker zonder lichten rijden en thuis achter slot en grendel stil blijven liggen.
  Sssst, niemand mag weten waar het geld vandaan komt!
  Erg verdacht, toch?

 2. We hebben hier al verschillende keren het standpunt ingenomen, dat niet alleen giften uit het buitenland ontoelaatbaar zijn, tenzij ze komen van particuliere Nl in het buitenland met kiesrecht, maar dat ook individuele bijdragen aan een maximimum per persoon (familie) moeten zijn gebonden. Bovendien moet dat niet alleen gelden voor de partijkas, maar ook voor stichtingen, bedrijven en instellingen die de partij financieren. Om die controle mogelijk te maken, is openbaarheid verplicht en dienen de rekeningen te zijn goedgekeurd door een bevoegde accountant.
  GroenLinks heeft al 5 jaar geleden een dergelijk wetsvoorstel ingediend. De toenmalige ministeres van Binnenlandse Zaken, mijn humorloze PvdA-opponent (1990) uit Amsterdam (naam even vergeten/verdrongen), kondigde telkens opnieuw een eigen voorstel in die zin aan, totdat in 2009 de PvdA uit de regering-Balkellende vertrok. Haar opvolgers (de laatste: DONNER), hebben er niets meer van laten vernemen. GL heeft nog even gemikt op D66-steun om hun voorstel opnieuw via de 2e Kamer te lanceren. Maar daar is ook niets meer van vernomen.
  Europese instellingen hebben Nederland gemaand om hieraan iets te doen.
  Ik denk dat we maar eens een actie via het Europese Parlement moeten starten, waarin wordt gedreigd om alle internationale instellingen uit Den Haag terug te trekken, als Nederland niet ophoudt met maffia-verkiezingsbedrog te faciliteren.

 3. Bang dat er een paar vuiltjes onder het tapijt vandaan komen?
  Het zal mij niet verbazen als er redelijk wat fout geld in de PVV is gestoken.
  Wat heeft de PVV te verbergen? Transparantie is goed! Gewoon open en eerlijk zijn, want:
  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel……

 4. Hero PPV Brinkman voert trouwens een achterhoedegevecht wat betreft de wet openbaarheid gelden ook al gebuikt ‘ie nog zulke strijdbare termen…

  Hij en zijn partij staan alleen.

  Geert Wilders gisteravond liegend op tv (bij Frits Wester: teveel leugens om op te noemen) en Hero Brinkman die als een idiote verlopen Don Quichot tekeer gaat tegen niet te keren wetten….

  Het zou de rechtse heren sieren eens met feiten aan te komen maar da’s kennelijk te veel gevraagd. Om met feiten te komen moet je die feiten eerst kennen en daaraan uiteraard een schrijnend gebrek.

  Om het invoeren van die wet te omschrijven als ‘pesten-van-de-PVV” (het bekende PVV-Kalimero gedrag) zoals ik vandaag enkele bruinen hoorde roepen, moet je beschikken over zoveel eigendunk (de PVV is in hun ogen kennelijk als de zon waar de hele wereld om draait!) en de werkelijkheid zoveel uit het oog hebben verloren dat je volledig het paadje kwijt bent..

 5. Het is uiteraard zeer waarschijnlijk dat de PVV niks wil weten van openbaarmaking van giften omdat dan bekend zal worden dat het geld voor een groot deel uit illegale of wel onfrisse ultra-rechtse bronnen komt.
  Maar ik heb al een oplossing voorgesteld, namelijk als volgt.
  Al het geld wat je aan de PVV wil schenken sort je eerst op mijn bankrekening. Ik gebruik ‘m toch maar zelden en er is ruimte genoeg. Normaal mag je schenken aan politieke partijen die wel leden heeft aftrekken van de belasting. Je krijgt dan 30% terug tot een bedrag van € 118.400,- daarboven zelfs 40%
  Dat kan echter wel een jaar duren voordat je die centen terugziet.
  Echter als je het op mijn bankrekening stort krijg je al binnen een maand die 30% terug.
  Voor m’n administratie houd ik 10% van dat bedrag De rest maak ik over op de bankrekening van de “Vrienden van de PVV” (Zie http://geertwilders.nl/ ) Weliswaar is dat uiteraard wat minder dan het oorspronkelijke bedrag, maar dat houdt tevens in dat Wilders ook minder belasting hoeft te betalen zodat de linkse zakkenvullers minder geld hebben om het uit te geven aan linkse hobby’s.
  Bij mij is m’n administratie geheel open De belasting mag gewoon zien wat ik binnenkrijg want ik ben geen politieke organisatie en mag zelfs weigeren om te vertellen hoe ik aan de centen kom.
  Hartstikke koosjer lijkt mij. En bijkomend voordeel is dat Wilders die duidelijk geen vrienden heeft gezien het feit dat z’n site http://www.vriendenvandepvv.nl/ al maandenlang leeg is, tenminste één naam zal prijken, namelijk die van mij. En ik ben ook graag bereid als de schenker er prijs op stelt, zijn naam doorgeven aan Wilders zodat Wilders eindelijk eens iets wel kan bewijzen, namelijk dat hij wel degelijk vrienden heeft.
  Dat moet voor hem een hele opluchting zijn.

 6. @ Keira
  “Wat hebben wij aan een partij die hoogstwaarschijnlijk gefinancierd wordt door Israël en neo-cons uit de VS?”
  Dit is (vermoedelijk) onjuist. Moet zijn “vanuit Israël”. Ik kan en wil niet aannemen dat de Israëlische regering hem financieel zou steunen. Wel eventueel regeringspartijen.

 7. Laten we Donquichot niet beledigen, die ging voor windmolens en zijn schone Dulcinea. Dat zie ik Drinkman niet doen. Ik denk dat het wetsvoorstel heel goed is. Voor alle partijen, ik ben vooral benieuwd richting VVD, hoeveel fout geld daar zit. En als het al openbaar wordt, hoeveel zal er dan ‘per ongeluk’ in de papier schredder verdwijnen?

 8. inmiddels loopt Geertje het officiële regeringsbeleid van Israël aardig voor de voeten met zijn Jordanië=Palestina prietpraat

  Israël heeft al voldoende moeite om de relatie met de buren onder controle te houden

  kolonistenclubs e.d. zien in de in zijn jonge jaren kibboetserende indo met lang haar en een saffie die is geëvolueerd tot een filosemitische peroxideblonde one man show met achterkamertjes invloed op regeringsniveau wel een interessante hasbarist die met een zak sjekels ingezet kan worden voor “de goede zaak”

  na alle commotie rond de “hoofddoek” van Femke van Oranje en de vuile praat van een Limburgse Bosman die is gedegradeerd tot boeman zou je verwachten dat het politbureau van de PVV zowel qua inhoud als timing de zaken wat beter aanpakt

  niet dus

  Hernandez over een blaadje in een kerstpakket van de marine en nu Brinkman die kwalijk zijn rechterarm omlaag weet te houden als hij fulmineert tegen “anti-PVV” regels die voor iedere politieke partij horen te gelden

  na het weinig kritische interview met Bibi kan mevrouw Tweebeeke wellicht eenvoudig voor het PVV karretje gespannen worden, dat werkt waarschijnlijk beter dan eenrichtingsverkeer op twitter, ze zal vast lief kijken naar Geert

 9. @kaaskop Ik heb ooit een interview gezien met Geert door Tweebeeke wat behoorlijk kritisch was. Zeker beter dan de waarschijnlijk duur betaalde schertsvertoning van Frits Wester. Gisteren heeft ze Roemer en Geert uitgenodigd om bij Nieuwsuur in debat te gaan. Roemer zij direct ja, Wilders hult zich tot nog toe in zwijgen. Ik hoop dat het zover komt, lijkt me een geweldig debat en kan Tweebeeke hem meteen eens doorzagen over zijn zionistische financiers

 10. @14

  hoezo beschermen?

  waartegen trouwens? gedwongen opname in een psychiatrische instelling of curatele?

  je bent niet verplicht om te doneren

  als je er voor kiest om mensen na te praten kies dan in ieder geval een intelligenter exemplaar dan Hero

Reacties zijn gesloten.