Microbiologen Maasstad moeten tucht ondergaan.

Er was in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam vorig jaar een uitbraak van de Klebsiella-bacterie. Naar ding, maar eigenlijk overal om ons heen aanwezig. Als je ernstig ziek bent kun je aan een zware infectie met dit gevalletje overlijden, wat drie mensen ook deden. Triest uiteraard.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat nu drie microbiologen voor de tuchtrechter slepen, zij zouden in ernstige mate tekort zijn geschoten in de bestrijding van de uitbraak van deze bacterie.

Heeft de Inspectie meer subsidie nodig ofzo? Wat een spierballentaal. Weet je wat dapper zou zijn? Als de echte verantwoordelijken voor het ontstaan van deze multi-resistente en niet meer behandelbare uitbraken zich eens zouden moeten verantwoorden, namelijk de MegastallenFokdierenWinstGrootgraaiers (100 keer woordwaarde).

Die donderen zoveel antibiotica door het voer van de dieren, dat we met zijn allen een dagelijkse dosis anti-biotica binnen krijgen, er worden steeds hogere concentraties aangetroffen in het drinkwater en zo ontstaat resistentie waardoor binnen afzienbare tijd vrijwel geen enkele infectie meer te behandelen zal zijn. Daarbij zit het “goedkope” vlees ook nog eens vol met resistente bacteriën en restanten van anti-biotica.

En dat alles om nog méér (korte termijn) winst te kunnen maken, zodat we met zijn allen denken een lekker goedkoop kiloknallertje te kunnen inslaan. Het gaat om de poen hè. Altijd maar weer dat rotgeld, vlees en vis worden duur betaald, inmiddels door veel mensenlevens.

Het rare is dat de Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit dat allemaal wel weet, lees hier maar, maja, die zijn weer onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken en Landbouw en Innovatie. Hoeveel petten kan je tegelijk op je harses hebben?

Maar de oplossing onder leiding van Staatssecretaris Bleker is snel gevonden: Gewoon de megastallen in het buitenland subsidie geven, zijn we hier van het gedonder met die activisten af, en blijven we lekker veel geld verdienen. We betalen zo via de belastingen onze eigen ellende en de winsten gaan naar de Grootgraaiers, wat hebben ze het weer goed bedacht.

Toch jammer dat bacteriën zich niets aantrekken van grenzen, slimme wereldburgers zijn het geworden die zich ook door gefoefel met pillen en subsidies niet van de wijs laten brengen.