CDA wil toch kilometerheffing; nog een wigje in de coalitie?

Het CDA is vast van plan werk te maken van een nieuwe vorm van kilometerheffing. Eerder sprak het Strategisch Beraad van de partij al van ‘het beprijzen van mobiliteit’, vandaag komt het wetenschappelijk instituut van de partij met een rapport waarin het streven naar een vorm van een kilometerheffing wordt bepleit. Dat moet het CDA in een volgende kabinetsperiode doen. Het stuk wordt vandaag overhandigd aan CDA-staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu). (Trouw)

Het CDA komt toch weer met een voorstel voor een kilometerheffing. Iets waar de VVD mordicus tegen is. Charlie Aptroot  loopt al weer rood aan. Laat het CDA maar met nog meer van dat soort plannen komen, dan is er geen CDA/VVD vervolgsamenwerking mogelijk, misschien. Of hoop ik nu te veel?

(heb trouwens ook nog nooit ook maar één sticker van die VVD gezien op de weg, met ‘Kilometerheffing No Way’)

3 gedachten over “CDA wil toch kilometerheffing; nog een wigje in de coalitie?”

 1. Zonder km-kastje in de auto begreep ik. Hoe gaan ze die kilometers dan controleren?
  Met sensoren langs de weg? Vreemd.

 2. Joke Mizée Schreef:

  @1: Gewoon, de kilometerstand noteren:

  `Volgens de VVD wordt door het CDA-plan het knoeien met kilometertellers nog aantrekkelijker. De partij verwijst dit voorstel daarom naar de prullenbak.’

  Zo las ik net. Voor één keer ben ik het met de VVD eens. CDA-plan is om bij de APK km-standen op te nemen.
  Haha. Er is per merk niet een snelheidsmeter-km teller gelijk aan de andere. Afwijjkingen van 2 tot 8% soms. Niet geijkt dus. Wordt nationale sport om middels tips & trucs wat rectificaties naar beneden toe aan te brengen.
  Met draconische straffen op basis van omgekeerde bewijslast uiteraard. Om maar te zwijgen over gereden kilometers in het buitenland. Dus is verplicht gps-kastje onontkoombaar, wat weer betekent dat je auto deels is genationaliseerd zodat km-registratie in strijd is met EU-wetgeving privacy en privaatrecht. Af en toe ben ik toch wel eens blij met die EU.

Reacties zijn gesloten.