Hulpofficieren maken gewoon zelf hun diploma

Jaja, zo simpel is dat. Studenten krijgen een verkeerd cijfer op een Hogeschool en hun hele toekomst wordt daardoor verpest, maar die hulpofficieren reiken zichzelf gewoon een heel diploma uit. Makkelijk zat.

Vandaag werd er eentje ontslagen, twee jaar nadat dit feit bekend werd. Lekker snel zeg, kan hij nu fijn in een of andere VUT-regeling?

Het is mode, al eerder vorig jaar werden er maar liefst vier voor hetzelfde feit veroordeeld. Met een taakstraf, tjonge jonge afschuwelijk voor die mensen zeg. Moet je eens kijken als je 100 euro niet opgeeft aan de bijstand, krijg je straf tot je scheel gaat kijken en roept en schreeuwt de politiek schande! Fraudeurs! Op water en brood!

Een hulpofficier heeft speciale bevoegdheden, zo kan hij (zij?) bevelen tot de inverzekeringstelling van een verdachte en daarom is fraude met dit diploma naar mijn mening heel zwaar aan te rekenen, waarom wordt er zo weinig over bericht? Is hier méér aan de hand?

Goh, hier heb ik er alweer een ontdekt: nummer zes. Kom speurneuzen help mee, ook al hebben wij geen diploma’s op dit gebied, we vinden ze wel want dit stinkt.

5 gedachten over “Hulpofficieren maken gewoon zelf hun diploma”

 1. Ik heb meermalen gehoord dat een smeris zich ter plaatse door het zelf uitschrijven van een papiertje tot hulpofficier van justitie kan benoemen. Is dit plotseling frauduleus of was het dit altijd?

 2. Er is een Regeling hulpofficieren van justitie 2008
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0024263/geldigheidsdatum_25-01-2012
  ter vervanging van de regeling hulpofficieren van justitie 2003

  In de huidige regelgeving moet er in principe een certificaat zijn afgegeven door het Landelijke Selectie- en Opleidingsinstituut Politie met een geldigheidsduur van 3 jaar. Maar er zijn wel uitzonderingen mogelijk, dat maakt het er niet duidelijker op.

  Het komt erg veel voor dat de hulpofficier niet het certificaat heeft;

  “Na de ontdekking van enkele onbevoegde hulpofficieren in Brabant kwam er een landelijke inventarisatie en werden tientallen gevallen ontdekt. “BN de Stem 28 maart 2011

  http://www.bndestem.nl/algemeen/brabant/article8405406.ece

  De praktijk waar Arnold het over heeft mag dus niet (meer). Toch lijkt het erop dat het feit dat er een regeling is niet veel indruk heeft gemaakt op de agenten.
  Tsja , ga eens rijden zonder geldig rijbewijs en dan gewoon zeggen dat je het te druk had om er een te halen (of verlengen)

  dus In sommige gevallen heeft het ontbreken van het certificaat cq de bevoegheid van de opsporingsambtenaar geleid tot vrijspraak o.a. hier
  http://www.jointjedraaien.nl/wietforum/threads/18493-Vrijspraak-hennepkwekers-vanwege-onbevoegde-hulpofficier

 3. Dit is een ernstige ondermijning van de rechtsorde! Jammer dat deze lui met zulke lage straffen er vanaf komen! 1 troost… ze worden oneervol onslagen! Probeer daarna maar eens ergens een baan te vinden!
  Schande!!!!!!! Deze lui mogen ze van mij in het openbaar aan de schandpaal nagelen (figuurlijk dan)!!!

 4. #1 Arnold.

  Een hulpofficier van justitie bij de politie moet minimaal de rang van inspecteur hebben! Dus niet iedere cop kan en mag zich hulpofficier noemen! Hij wordt het ook niet door een formuliertje zelf uit te schrijven en zichzelf te benoemen!

Reacties zijn gesloten.