Stakende leraren schuld van de PVV

Marja van Bijsterveldt heeft zich als een waar CDA-politicus in een dusdanige kronkel geworsteld dat ze nu een berg boze leraren en scholieren heeft. De scholieren waren eerder al erg boos over de ‘ophokplicht’ en nu zijn de leraren boos. En terecht denk ik. Als leraar wil je denk ik les geven, maar dan wel les zodat het effect heeft. Niet les geven om het les geven, om maar een aantal uren vol te maken. Ook de hele administratieve rompslomp die buiten het lesgeven om aan een leraar kleeft heeft niets met lesgeven te maken. Het zijn leraren, geen ambtenaren achter een loket die blij worden van formulieren.

Wat ik mis in de media is begrip voor leraren in deze situatie. Uitgezonden wordt dat leraren boos zijn dat ze een week minder vakantie krijgen. Daar gaat het hier niet om. Het gaat hier om langer werken en minder betaald krijgen, maar vooral meer werken zonder dat daar een zinnige reden voor is. De werkdruk op leraren is al enorm hoog en dan doen we er gewoon nog een schepje bij, zo komen er meer mensen in de knoop, meer thuis te zitten en gaat het onderwijs helemaal naar de knoppen. Het gaat niet om het aantal uren, het gaat om de kwaliteit van het onderwijs. Daar moeten leraren zich mee bezig houden en niet met domme ministers of domme regels en besluiten van domme gedoogpartners.

Want de hele heisa komt nu door de PVV (met steun van VVD en CDA, die dit bevel graag uitvoeren), een fractie die zoals we allemaal weten uit ‘bollebozen’ bestaat *proest*, die heeft dit even als gedoogpartner geregeld. Knap gedaan hoor PVV-mensen!

3 gedachten over “Stakende leraren schuld van de PVV”

 1. Harm Beertema heeft 34 jaar voor de klas gestaan. Ik vraag me oprecht af, hoe het met die kinderen gaat die hij les heeft gegeven. Je zal toch les krijgen van zo’n type. Net zoiets als bij Ellian, onze hoogleraar uit Leiden, die uit Iran zou zijn gevlucht en ook een groot bewonderaar is van Wilders, die van mening is dat mensen met een niet -westers ras hier niet horen. Griezels.

 2. Henk Veldman Schreef:

  Net zoiets als bij Ellian, onze hoogleraar uit Leiden…

  Ik ben van mening dat mensen als racist E. alsnog uitgezet moeten kunnen worden en het NSB blaadje waarin hij zijn mening verkondigt moet worden verboden…

 3. Henk Middelzee Schreef:

  Henk Veldman Schreef:
  Net zoiets als bij Ellian, onze hoogleraar uit Leiden…
  Ik ben van mening dat mensen als racist E. alsnog uitgezet moeten kunnen worden en het NSB blaadje waarin hij zijn mening verkondigt moet worden verboden…

  Eén van m’n dochters studeert (in Groningen) iets waar ze ongetwijfeld met Ellian te maken zou hebben gehad als ze in Leiden zou studeren. M’n dochter is een volwassen vrouw van 35 ( nou ja “volwassen….”)
  Ze kan aardig inschatten wat iemand als Ellian beweert. Maar ze heeft in haar “klas” ook kinderen van een jaar of 20. Ik weet dat ik op die leeftijd zeker wist dat iedereen in de wereld hartstikke fout zat, een stelling die ik jarenlang heb volgehouden, temeer omdat ik gesteund werd door hoogleraar puntjepuntjepuntje.
  Ik begrijp echt niet (en dat is echt zo) dat de Universiteit van Leiden iemand als Ellian nog steeds handhaaft terwijl diezelfde universiteit i.s.w. met de Anne Frank stichting heeft vastgesteld dat Wilders inderdaad tot het extreem-rechtse ras behoort. (Iets wat Wilders beschamend vond voor z’n kiezers. Eén van de weinige keren dat Wilders gelijk had)

Reacties zijn gesloten.