Rosenthal weer op zijn best in zaak Sea Shepherd

Het is altijd een goed idee te vermijden dat je in het buitenland opgepakt wordt door de politie, maar zeker als minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal je belangen aldaar zou moeten behartigen.

Scoorde hij kort na zijn aantreden al met zijn optreden in de zaak van Zarah Bahrami door voortdurend achter de feiten aan te lopen, tot haar executie en begrafenis aan toe, deze keer blijkt hij weer compleet buiten de werkelijkheid te staan in de zaak van de Nederlandse Sea Shepherd activist Erwin Vermeulen, die in Japan vastzit omdat hij een personeelslid van een Japanse dolfijnjager geduwd zou hebben.

Zo mag haar broer sinds zijn arrestatie half december geen bezoek van familie ontvangen.

Rosenthal zei gisteren in een gesprek met persbureau ANP dat dat na aandringen van de advocaat sinds vorige week dinsdag wel is toegestaan, maar dat de familie daarvan heeft afgezien. ‘Dat is grote onzin’, zei Astrid Vermeulen vandaag. Volgens haar is de familie hiervan nooit op de hoogte gesteld. ‘Als dat wel het geval zou zijn, zouden we natuurlijk gelijk in het vliegtuig naar Japan stappen’, aldus de vrouw.

 

3 gedachten over “Rosenthal weer op zijn best in zaak Sea Shepherd”

Reacties zijn gesloten.