Rechtse zuurpruimen op sap

De fractievoorzitster van de fusiepartij GroenLinks (want zo heet het product nog steeds) vindt zich zelf het Radicale Midden en betreurt het dat de PvdA met de SP optrekt.
Dat de PvdA niets te winnen heeft met het doormodderen op de zogenaamde neoliberale koers is niet terzake, vindt Sap.
Haar club zal het wel merken bij de verkiezingen.

22 gedachten over “Rechtse zuurpruimen op sap”

 1. De PVDA probeert de kiezers terug te winnen.
  Heel langzaam begint door te dringen dat de neo- liberale weg, hun kiezers alleen ellende brengt.
  Maar de PVDA blijft vooralsnog neo- liberaal.
  Dat Groen Links de PVDA allang rechts ingehaald heeft was al langer bekend.
  En nu vraagt ze steun in haar rug om de neo-liberale weg te kunnen vervolgen.
  Het constateren om een andere dan de neo-liberale weg in te moeten slaan, is alleen die gegeven, die hun verstand gebruiken.
  Sap behoort duidelijk niet tot die groep.

 2. De SP gaat nog wel merken dat hun reactionaire geluid tegen Europa op weinig sympathie kan rekenen bij PvdA, GL, D66, CDA en VVD. Welke coalitie je ook maakt met SP, altijd is er een meerderheid die niet het anti-Europa beleid van de SP steunt.

  Ten tweede; dat volledig onterechte (want nog niks bereikte) socialistische superioriteitsgevoel gaat ook vroeg of laat tegen de SP werken. Als je GL te rechts vindt, PvdA afvalligen, D66 helemaal te rechts en het CDA oud en overbodig, dan moet je kleur bekennen. Dan ben je links conservatief en heb je eigenlijk een hekel aan links progressief. Het is ook altijd dat zelfde toontje van we zouden eigenlijk het liefst met niemand willen samenwerken, tenzij ze zich aan ons aanpassen. Beetje arrogant.

 3. Theo Gerris Schreef:

  De PVDA probeert de kiezers terug te winnen.
  Heel langzaam begint door te dringen dat de neo- liberale weg, hun kiezers alleen ellende brengt.
  Maar de PVDA blijft vooralsnog neo- liberaal.
  Dat Groen Links de PVDA allang rechts ingehaald heeft was al langer bekend.
  En nu vraagt ze steun in haar rug om de neo-liberale weg te kunnen vervolgen.
  Het constateren om een andere dan de neo-liberale weg in te moeten slaan, is alleen die gegeven, die hun verstand gebruiken.
  Sap behoort duidelijk niet tot die groep.

  Je hebt precies in dezelfde seconde gepost. Jij bent precies het type SP’er waar ik het over had. Arrogant superieur gedrag. De SP en aanhang heeft nog niets nagelaten waar de rest van Nederland ook trots op kan zijn, maar het waant zich al een partij die decennia het politiek landschap gevormd heeft.

 4. 3
  Kaaskijker

  U bent precies degene die ik probeer wakker te schudden.
  Ik ben niet arrogant of superieur, ik zie dat er veel mis is met de neo- liberale politiek.
  De SP heeft nooit de kans gekregen om op landelijk niveau te regeren.

 5. Kijk ook eens naar de reacties op De Telegraaf:

  Eindelijk de SP in beeld, gaan we eindelijk al die rijke mannen een koppie kleiner maken. We nemen ze hun geld af en verdelen het onder de minder bedeelden. We sturen ze naar een onbewoond eiland en laten elkaar daar eens tegen elkaar “vechten” om te overleven, eens zien hoe dat verloopt zonder geld, eten, drinken…..dat wat wij minderbedeelden (de chronisch zieken, ouderen en andere sociaal zwakkeren)jaren hebben moet doen!

  het heerlijke van een grote vvd en een grote sp. is dat het land onbestuurbaar wordt. en waar chaos heerst, daar zijn er kansen, cda en pvda , zijn op een haar na, overleden. daar heeft niemand meer iets mee. groen links en d66 zijn van die clubjes met een eige aanhang, maar meer ook niet als de mensen moeten stemmen, en ieder die nu zijn loonstookje heeft gekregen, weet dat er van de middestand niets over blijft. dus de sp blijft waarschijnlijk groeien,

  Naar rancuneus volk dat niets geleerd heeft van het gedrag van PVV aanhang. Face it makers van deze site. De ophitserij van Marijnissen en Roemer. Dit is wat de SP geschapen heeft, een boos rancuneus gedrocht met machtshonger. Uit negativiteit is nog nooit iets goed geboren. Ook op Joop.nl schreeuwt en tiert de SP aanhang. De sympathisanten van GL, PvdA en D66 zijn daar ook vertrokken, vanwege ongezellige boel.

 6. Mevrouw Sap verloochent het verleden van GL, voor CPN PSP en PPR had het samenwerken met een partij als de SP eerste prioriteit geweest als ze nog hadden bestaan.

 7. Kaaskijker schreef:

  De SP gaat nog wel merken dat hun reactionaire geluid tegen Europa op weinig sympathie kan rekenen bij PvdA, GL, D66, CDA en VVD. Welke coalitie je ook maakt met SP, altijd is er een meerderheid die niet het anti-Europa beleid van de SP steunt.

  De SP is aan het schuiven wat betreft hun anti-Europa standpunt. De GBL (Wilders) zei zelfs al dat ‘de SP een politieke unie wil, een federaal Europa’.
  In een coalitie zal de SP zich zeker niet hard anti-Europa opstellen.

 8. @5: Kaaskijker:

  quoot: [ Face it makers van deze site. De ophitserij van Marijnissen en Roemer. Dit is wat de SP geschapen heeft, een boos rancuneus gedrocht met machtshonger. ]

  Welja zeg, de socialisten krijgen achteraf de schuld van alles en nu ook al vantevoren??

 9. @: JvdH:

  [ Een politieke partij met machtshonger. Zoiets is inderdaad nog nooit vertoond. U las het het eerst bij kaaskijker. ]

  Bedoel je in je commentaar de SP of GroenLinks? Het artikel gaat over GroenLinks, en Kaaskijker kletst over de SP namelijk.

 10. @3: Kaaskijker:

  Reageert op Theo Gerris:

  […] [Jij bent precies het type SP’er waar ik het over had. Arrogant superieur gedrag. De SP en aanhang heeft nog niets nagelaten waar de rest van Nederland ook trots op kan zijn, ]

  Ze kregen ook niet veel kans hè, in deze bruine shitzooi van neoliberalen. Maar wie heeftt dan wél iets nagelaten “waar Nederland trots op kan zijn” ?

 11. De PVDA heeft 13 zetel verloren aan de SP. Waar om? Om dat Roemer meer leuke dingen in het vooruit-zicht
  steld. De SP kiezers stapten over naar de PVV om dat ”Geert” hun nog meer leuke dingen beloofde.
  Nu de PVV kiezers door beginnen tekrijgen dat ”Geert” het niet waar kan maken, keren ze weer terug naar het nest waar ze vandaan zijn gekomen de SP. Zo gaat het in de Nederlandse-politiek. De gene die het meeste beloofd Vangt de meeste mensen. Het zou te hopen zijn dat Roemer MP werd van NL, dan zouden veel
  NLers ontdekken dat ook onder zijn leiding er zeer weinig ging veranderen…….Roemer zou dan ook wel zeggen……Ja even wachten we moeten eerst puin ruimen van het neo-liberale kabinet…..we vinden nog
  teveel lijken in de kasten. Geef mij maar iemand die rustig blijft en de bevolking van NL niet teveel op-naaid,
  een oor aannaaid kun je nog beter zeggen. En die man is voor mij J. Cohen.

 12. Ah kijk daar hebben we Jochum weer eens ,, de verrader van zijn eigen mensen die zich liever onderwerpt aan de Bilderbergers van de PvdA dan dat hij vertegenwoordigers van de Arbeiders een kans geeft , Malcolm X noemde zoiets “Huisneger ” . Jochum prijst Cohen , de klootviool die zich zo aan de VVD wensen onderwierp dat hij , ondanks het feit dat hij kind is van onderduikers , asielzoekers het naar Nederland komen onmogelijk maakte .. Huisnegers voor Huisnegers ??? Een stem op Cohen is als slachtoffer van verkrachting steun zoeken bij degene die je armen vasthield zodat de ander je kon verkrachten 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥

 13. AL.B.
  Ik moet eerlijk toegeven dat U beschikt over een grote woorden-schat. Als ik vragen mag heeft U dat van Uw
  grote voortrekker Roemer geleerd?

 14. `Nee Jochum , Roemer is trouwens mijn voortrekker niet , in tegenstelling van u volg ik niemand blindelings .. Maar u heeft blijkbaar nooit de moeite genomen te registreren dat ik de S.P. het minst slechte alternatief vind , NIET de beste partij …

 15. Keira Schreef:

  Al Bakrastani Schreef:
  dat ik de S.P. het minst slechte alternatief vind , NIET de beste partij …
  Tja, dat vind ik van de PvdA. Moet kunnen toch?

  Tja , en dat vind ik nou gezien het gedrag van die partij onbegrijpenlijk .. een verradelijk zooitje neo-liberalen die aan de basis hebben gestaan van zowat al het beleid waar we hier tegen ageren… maar het is jouw stem 😉

 16. Kaaskijker Schreef:

  Ook op Joop.nl schreeuwt en tiert de SP aanhang.

  Tja, de kiezers moet je kunnen aanhoren, toch?
  Ze hebben altijd gelijk, he? Of waren dit alleen de verkoopraatjes van Bolkestein toen hij de tierende aanhangers van PVV ooit roemde?

  Waarom altijd die twee maatstaven?

  Waarom mag nooit SP regeren en daartegen die bruin clubje van PVV wel?

 17. Heren, heren toch! Zijn er in deze tijd geen belangrijkere vijanden? Moeten we niet proberen juist, ondanks de onderlinge verschillen, samen te werken op links? Vandaar dat ik het echt jammer vind dat mevrouw Sap in de media tegen de SP tekeer gaat. Doe dat nu even niet! Laten we kijken wat de linkse partijen verbinden kan en dan daarmee samen optrekken tegen dit rechtse gruwelkabinet.
  Ja, ik ben al jaren SP lid, en ja ik erger me ook soms aan Gl als ze voor het ontslagrecht is, of voor een militaire (sorry ” politie” ) missie. Maar denk iets verder: we moeten nu samen optrekken tegen het CDA/PVV/VVD monster: daarna zien we wel verder. Prioriteiten stellen heren (dames ook).

 18. 😆 een heerlijke kop die voldoet :lol:!

  Geen tijd om verder te reageren , met zoveel kots over het scherm , gedver de gedver weet ik toch al geen andere raad dan heel snel verder ..,.

Reacties zijn gesloten.