Vreemde facturen

Heb ik na tien jaar mijn trouwe viervoeter moeten laten inslapen, krijg je de factuur van het crematorium: Afvoerkosten € 27,50.
Nou moet u weten dat het crematorium twintig kilometer verder op is.
Je betaalt dat gewoon en na het verdriet komt het besef. € 27,50???

De huisdieren worden met een vrachtwagentje afgevoerd, in mijn stad zijn een stuk of zeven dierenartsen gevestigd. Laten we even een rekensommetje maken: 7 dierenartsen, die laten per dag 2 dieren inslapen [voorzichtige aanname], die worden dus allemaal belast voor € 27,50.
Het gaat hierbij dus wel om dierenvrienden die van hun beest humaan afscheid nemen.
27,50 x 14= € 385,-
Ik laat de dorpen om mij heen maar even buiten beschouwing, maar het is natuurlijk vele malen hoger dat bedrag.

Oftewel: ik heb iets compleet verkeerd gedaan in mijn leven.
Als je realistisch rekent verdienen die lui dus ongeveer € 1.500,- per dag aan het ophalen van dode dieren…..
Maar even met Kassa bellen.

10 gedachten over “Vreemde facturen”

 1. Heb ik na tien jaar mijn trouwe viervoeter moeten laten inslapen, krijg je de factuur van het crematorium: Afvoerkosten € 27,50.
  Nou moet u weten dat het crematorium twintig kilometer verder op is.
  Je betaalt dat gewoon en na het verdriet komt het besef. € 27,50???

  Nu precies 7 jaar geleden stond het vast dat ik nog hooguit 3 maanden te leven had. Ik had slokdarmkanker die ook nog eens veel te laat geconstateerd was. Mét behandeling (operatie, chemotherapie) is je overlevingskans nog steeds maar 15%. Nadat ik was opengesneden een jaar eerder, was direct te zien dat het hopeloos was en dat ook chemotherapie geen zin had. De 5 uitzaaiïngen bleven dus lekker ztten waar ze zaten.
  Echter na een half jaar en ondanks alle medische wetenschap en diepgaand onderzoek is komen vast te staan dat ik nog steeds in leven was.
  Men geloofde het niet maar ook na controle bleek dat inderdaad het geval te zijn.
  Men noemde het een wonder en nog steeds elke keer als ik in het ziekenhuis kom en iemand kent m’n geschiedenis niet zie je ‘m verbaasd staan kijken.
  Er zijn echter een aantal dingen die mogelijk ten grondslag hebben gelegen aan m’n wonderbaarlijke genezing.
  1. In Sierra Leone hebben 120 moslims voor me gebeden en in Nederland 27 Christenen via internet.

  2. Ik had berekend dat m’n vroegtijdig verscheiden de Nederlandse Staat en dus de wél hardwerkende belastingbetaler zo rond een kwart tot een half miljoen zou besparen aan AOW, pensioen en o- en/of reparatiekosten. Ik heb toen voorgesteld om mij € 125.000,- uit te betalen, omdat het voor m’n familie dan tenminste iets was waarvan ze plezier van me hadden en dat niet alleen de Staat moest profiteren. Het werd geweigerd! Dat hadden ze beter dus niet kunnen doen want als ik m’n zin niet krijg dan weet je het wel!

  3. Ik ben min of meer opgevoed binnen een “medisch milieu”. Mijn vader was medisch instrumentmaker en tevens ontwikkelaar van die dingen. (Er stonden een paar patenten op z’n naam) Ik heb dus veel op met de medische stand.
  Ik was (en ben) van mening dat m’n lichaam ook na m’n dood nog best gebruikt kan worden voor allerlei studiedoeleinden voor bijvoorbeeld medische studenten.
  Daar is men bij de medische stand van harte mee eens, temeer omdat ik heb beloofd dat z’n m’n lichaam gratis mogen hebben.
  Omdat ik nu al slecht ter been ben en soms een taxi neem, verwachtte ik dat dat na m’n dood niet veel anders zou zijn en dus was het raadzaam om te voorkomen dat het toevallig dán juist erg druk is in de stad die taxi vroegtijdig te bespreken.
  Daar was de taxibaas helemaal mee eens en hij kwam de zaak te bespreken.
  Hij kwam binnen, vroeg of hij mocht roken (“Liever niet, slecht voor de gezondheid”) stak een sigaret op en vertelde vrijwel direct dat het ritje € 366,- zou gaan kosten. Een ritje van 5 km naar het laboratorium, Keira!

  Bij punt 2. was ik al pissig omdat ik m’n € 125.000,- niet kreeg en overwoog toen al om als het enigszins kon zo lang mogelijk in leven te blijven, maar bij die taxigozer was niet zozeer het geld de reden (ik geef niks om geld, geef het altijd uit) maar het feit dat die vent een ex was van m’n vrouw, die ze wegens z’n vergaande walgelijkheid na een paar maand al aan de kant had geschoven én dezelfde persoon die haar al een paar jaar echt min of meer stalkte op internet door steeds maar te proberen om haar weer te versieren. Gatsie wat was dat een griezel. Ik moet er niet aan denken dat zo’n vent me ook maar aanraakt. Zeker niet als ik dood ben.

  Er wordt wel eens beweert dat moslims echte parasieten zijn, die de Nederlandse staat handenvol geld kosten. En zoals je in punt 1. kunt zien is dat maar al te waar. Als ze niet hadden gebeden had ik waarschijnlijk mogelijk hier nu niet gezeten. Hoeveel geld had dat niet bespaard!
  En wat nog erger is voor de Nederlandse belastingbetaler en de dames/heren medici/wetenschappers dat de kans dat ik nog ooit dood zal gaan steeds kleiner wordt.
  Vroeger stierf men zo rond z’n 50ste of 60ste nu is dat rond de 80.
  Boven de 80 sterven er nog maar weinig mensen dus en boven de 100 nog veel minder. Boven 120 jaar sterft er nooit meer iemand. Puur door de medische wetenschap en betere voeding.
  Toch zie je de laatste tijd veel vaker dan vroeger mensen boven de 80 en zelfs boven de 100 sterven. Daar is geen goede verklaring voor bij mijn weten.
  Je kunt er vrij zeker van zijn dat door de bezuinigingen het onderzoek naar de oorzaak op een laag pitje is gezet.
  Hoewel ik me er van bewust ben dat mijn ene dode lichaam natuurlijk niet alle raadsels zou hebben opgelost, maar dat het in ieder geval een bijdrage had kunnen leveren hoe het komt dat steeds meer mensen op oudere leeftijd sterven.
  De kosten die dit meebrengt loopt in de miljarden.
  En daar is voor een belangrijk deel die ene taxichauffeur met z’n geflikflooi en idioot hoge prijzen de schuld van.

  (Terzijde Keira: Een jaar of 10 geleden hadden we hetzelfde met een hond, maar die dierenarts vroeg zelfs geen geld voor het spuitje en de behandeling. Dat kan te maken hebben met het feit dat we al jarenlang klant bij ‘m waren, maar mogelijk dat jij een “dure” dierenarts hebt getroffen.
  Ook hebben we zo’n beestje gehad die we ’s morgens vroeg voor de achterdeur dood vonden. We hadden de avond ervoor niet door gehad dat hij naar buiten de tuin in was geglipt. We hebben ‘m in de tuin begraven. Dat mag officieel niet. Maar op “zijn” plekje groeien de bloemen wel het mooist. )

 2. He, Henk, beetje in de war? Of hart en overstromen enzo? 🙂 Dit is een stukkie van Dirk Visser, niet van mij. 🙂
  Daarbij, joh dit is een stuk op zich, kun je beter op OP zetten, hebben we veel meer aan. 🙂
  Maar wat een verhaal weer, tjesus.

 3. Keira Schreef:

  He, Henk, beetje in de war?

  Je kent de uitdrukking wel: “Heb je je pilletje al ingenomen”? Bij mij is dat inderdaad meestal het geval als ik zulke blunders maak als hierboven. (Op twee van m’n 11 verschillende medicijnen die ik dagelijks slik staat de waarschuwing dat ze het concentratievermogen aantasten. ) Keira Schreef:

  Daarbij, joh dit is een stuk op zich, kun je beter op OP zetten, hebben we veel meer aan.

  Ik snap niet helemaal hoe Op werkt. Ik heb begrepen dat je het min of meer moet laten goedkeuren door de redactie (geen probleem overigens) en dat het dan eventueel geplaatst wordt.
  Ik heb een jaartje geleden het eens gedaan met een ideetje om de mensen met die veel én op de bank hadden staan én veel er regelmatig op storten die als eerste te belasten met het idee dat je niet voor niks spaargeld als “reserve” hebt, geld wat je als het minder gaat kunt aanspreken. Er zijn 19 reacties op gekomen waarbij de meeste negatief waren. (Helemaal niet erg. Ik heb niks aan mensen die het met me eens zijn. Je leert er immers niks van. Het is wel een prettig gevoel overigens. Of ben me het niet met me eens? 🙂 )
  M.a.w ik merk niet dat “OP” veel gelezen wordt.

 4. @3 het aantal reacties is niet 1-op-1 maatgevend voor hoeveel het gelezen wordt. Sommige stukken nodigen door hun onderwerp bijvoorbeeld minder uit tot reacties dan andere, terwijl ze wel degelijk gewaardeerd en gelezen worden.

 5. @4 Inderdaad en bij voorkeur kun je op het OP plaatsen maar je kunt ook altijd de redactie mailen als dat moeite kost. Maar dat bij voorkeur alleen in uiterste noodzaak, want we hebben allemaal onze handen vol aan zoeken en plaatsen. 🙂

 6. Laurent Schreef:

  @3 het aantal reacties is niet 1-op-1 maatgevend voor hoeveel het gelezen wordt. Sommige stukken nodigen door hun onderwerp bijvoorbeeld minder uit tot reacties dan andere, terwijl ze wel degelijk gewaardeerd en gelezen worden.

  Is dat te meten of misschien nog beter, is het mogelijk om het aantal lezers weer te geven?
  Ik heb ooit eens een keer bij Elsevier een reactie geplaatst op een column van Ellian waarop én vele malen meer gereageerd werd dan op het stukje van Ellian zelf én veruit het meest gelezen werd door iedereen.
  Het duurde dan ook niet lang dat ik in de ban werd gedaan, temeer ook omdat ik zoals te doen gebruikelijk aantoonde dat Ellian een dikke leugenaar was (en nog steeds is)

 7. Henk Veldman Schreef:

  Laurent Schreef:
  @3 het aantal reacties is niet 1-op-1 maatgevend voor hoeveel het gelezen wordt. Sommige stukken nodigen door hun onderwerp bijvoorbeeld minder uit tot reacties dan andere, terwijl ze wel degelijk gewaardeerd en gelezen worden.

  Is dat te meten of misschien nog beter, is het mogelijk om het aantal lezers weer te geven?
  Ik heb ooit eens een keer bij Elsevier een reactie geplaatst op een column van Ellian waarop én vele malen meer gereageerd werd dan op het stukje van Ellian zelf én veruit het meest gelezen werd door iedereen.
  Het duurde dan ook niet lang dat ik in de ban werd gedaan, temeer ook omdat ik zoals te doen gebruikelijk aantoonde dat Ellian een dikke leugenaar was (en nog steeds is)

  Oh, dat weet ik eigenlijk niet of dat kan, eens navragen. Te zien is het hier achter de schermen wel iig, maar of het ook zichtbaar te maken is weet ik zo niet.

 8. [ artikel ]

  [ Oftewel: ik heb iets compleet verkeerd gedaan in mijn leven. ]

  Als geld verdienen je hobby is, dan misschien wél.

Reacties zijn gesloten.