Actie Jelle Brandt Corstius: schrijf senaat over boerka

Journalist Jelle Brandt Corstius (o.m. Van Moskou tot Magadan, Zomergasten) is een actie begonnen tegen het boerkaverbod. Op zijn website stelt hij vast:

Dat boerkaverbod is er nog niet doorheen! De Eerste Kamer moet er nog over stemmen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit ook niet gaat gebeuren. Wat je kan doen: schrijf een brief, mail of sms naar een senator van het CDA of de VVD. De PVV kan natuurlijk ook, maar iets in mij zegt dat dat minder effectief is.

De contact-gegevens van de senatoren en een eventuele voorbeeldbrief levert hij erbij. Die mag naar behoefte worden gewijzigd:

Ik schrijf u over het ‘boerkaverbod’, waar u binnenkort over gaat stemmen. Begrijp mij niet verkeerd: het geeft mij ook een onaangenaam gevoel als ik een vrouw in een boerka zie lopen. Maar ik heb ook een onaangenaam gevoel als ik naar de roodverbrande hangborsten van een moeder op het strand van Zandvoort moet kijken. Ze is ook nog eens aan het beachballen! ‘Trek wat aan,’ denk ik dan. Maar ik denk ook: ‘Je gaat je gang maar’. Uggs, nog zoiets. Maar dat zal u als senator weinig zeggen.

Zijn tot navolging bestemde oproep:

Dit laten jullie niet gebeuren toch? Er staat meer op het spel: door dit soort symboolpolitiek zal het vertrouwen van de kiezer in ons politieke systeem nog verder afnemen. En geloof mij, daar is al niet veel meer van over. Dus maak jullie reputatie als club van grijze, maar wijze muizen waar, en stem tegen het boerkaverbod!

Dr. Sinan Çankaya (cultureel antropoloog/ universiteit Utrecht, Tilburg, Bradford, Vincennes-Saint Denis) legt het toch maar weer een keer uit.

7 gedachten over “Actie Jelle Brandt Corstius: schrijf senaat over boerka”

 1. de senaat mailen is nog wat vroeg. het wetsvoorstel is nog niet eens in behandeling in de tweede kamer. jelle vergist zich een beetje: dat het kabinet besluit om een wetsvoorstel naar het parlement te sturen, betekent niet dat het automatisch is aangenomen in de tweede kamer.

 2. Ja laten we ook nog even pro boerka doen. Alleen omdat de PVV deze wet gaat invoeren. Krapuul is 1 brok aan PVV en Wilders haat. Wat een treurnis.

 3. Samira Dounia Schreef:

  Krapuul is 1 brok aan PVV en Wilders haat. Wat een treurnis.

  Haat? Wij schrijven uit liefde voor de Vrije Gedachte. Dat je Meester jou dat verboden heeft, daar kan ik niet mee zitten. Klachten over zienswijze blog en semantische interpretatie worden hier niet gehonoreerd.

 4. #2 idd en dat is maar goed ook
  weg met die gefrustreerde eenhersencellige volksverlakkers die achter het smerige hol van een megalomane xenofobe racist aan lopen!

  en als ik wil loop ik morgen ook in een boerka!

Reacties zijn gesloten.