Foute gordijnen, foei! Nederland op zijn smalst

Laatst heb ik mij bij de deelgemeente beklaagd over de vele raambedekkingen in de wijk. Sinds het openstellen van de grenzen, trekken steeds meer Oostblokkers in de goedkopere huurwoningen in de wijk.  (Telegraaf)

Ja, waar kun je je al niet druk om maken in Nederland, he? Straks krijgen we ook nog regels van een welstandscommissie wat voor raambekleding we voor het raam moeten hebben. En dat er raambekleding moet zijn! Of zou het de Nederlander storen dat ze niet meer binnen kunnen kijken? Onze nationale hobby tenslotte, ’s avonds door de wijk lopen en dan zien wat de buren allemaal in huis hebben of wat ze doen.

Tijdje geleden zag ik op een TV twee dames van een commissie van een woningbouwvereniging die tuintjes aan het keuren waren. Eén tuintje was niets aan gedaan en de bewoner zou een reprimande en eventueel een boete krijgen, want ja dat kón toch niet! Daar hadden alle buren last van, want gaf maar weer onkruid enzo. Hebben ze helemaal gelijk in, maar ik word zenuwachtig van erg nette tuintjes, waar alles op gepaste afstand van elkaar staat, nergens een struik hoger dan 25 cm, mag ik dan ook een boete geven of zo?

Kortom, de nationale bemoeizucht zit mij wel eens erg dwars. Gelukkig heb ik een hoge schutting om de tuin en heb een koophuis en makkelijke buren. Door mijn wilde tuin heb ik egels en heel veel vogels, het hele jaar een genot! Maar moet er niet aan denken in zo’n bemoeizuchtwijk te wonen.

Ow, en heb nog een tip voor Geert. Laat die moslimkoers los, stort je haat op de Oost-Europeanen, die verzieken nu het straatbeeld voor Henk & Ingrid. Doe er je voordeel mee.

 

19 gedachten over “Foute gordijnen, foei! Nederland op zijn smalst”

 1. “Ow, en heb nog een tip voor Geert. Laat die moslimkoers los, stort je haat op de Oost-Europeanen, die verzieken nu het straatbeeld voor Henk & Ingrid. Doe er je voordeel mee.”

  Kan ie het best eerst heel publiek zijn vrouw het huis uit schoppen , hongaars toch ??

 2. Hahaha, die tuintjes-commissie was geweldig! (Dat was bij Nederland van Boven.)
  Dat zouden ze bij mij in de wijk eens moeten doen. Vanaf mijn bovenwoning kijk ik uit op een tuin met brandnetels en braamstruiken. En bij de buren is het nu kaal, maar zomers staan er 5 gedoogwietplanten. Zijn ‘gewone’ Nederlanders hoor, geen moslims of Oost-Europeanen.

  Dat zeuren over gordijntjes en tuintjes is trouwens ook wel echt Nederlands, denk ik.

 3. Ik heb rieten rolgordijntjes. 😆

  Tuintjescommissie bij mij please nog even niet langskomen, de buren houden het voor me bij omdat ze in het begin een beetje heel erg onaardig tegen me zijn geweest, maar die hebben ook niet altijd tijd. 😉

 4. Huh Mag ik nu al geen gordijnen meer hebben? Nu moeten die Limbotjes echt op gaan houden hoor overal hun normen en waarden op te drenken. Mijn ouders hebben in de winter en herst altijd al s’avonds de gordijnen dicht gedaan. DAAR BESPAAR JE GELD MEE LIMBOTJES! Je creert dan een stilstaande lucht muur en je verwarming hoeft dan niet zo hard te werken. Maar nee, dat zal wel weer boerse wijsheid uit het noorden zijn.

  Het moet toch niet gekker worden zeg. Ja sorry hoor, dat gordijnen dichtdoen is echt niet iets uit Oost Europa, dat is iets wat al eeuwen word gedaan.

 5. Dehnus Schreef:

  Huh Mag ik nu al geen gordijnen meer hebben? Nu moeten die Limbotjes echt op gaan houden hoor overal hun normen en waarden op te drenken.

  In Zuid-Limbostan geldt ontheffing gordijnenrichtlijn, is alles dichtgespijkerd met rolluiken, naar Belgisch-Duitse gewoonte. Maar elders in de provincies heerst doorzonprotocol tot ver na zonsondergang.
  In een dorp als Beetsterzwaag wordt je, tot mijn verbazing, zelfs geacht een groetgebaar te maken als je binnen zit en er iemand langs kuiert over de stoep die naar binnen kijkt.
  In Groninger Calvinistische gemeenten als Bedum bijvoorbeeld is het een doodzonde als kerkgangers `s zondags om half negen langs komen schuiven terwijl jij de gordijnen dicht hebt. Kun je meteen elders solliciteren. Zelf had ik hier in Friesland ooit diverse buurtklachten omdat ik, nog altijd, de hele dag mijn luxaflex op half naar beneden heb, zodat ik wat zie en de buurtinspectie niet. 🙂

 6. Zielig, echt inhoudelijke reakties hier. Op Krapuul gaat het ergens over! Ach ja, groet uit Limbabwe!

 7. Abdul,
  Woon vlak bij het dorp Beetsterzwaag >>> Gorredijk <<< en in Beetsterzwaag verwacht niemand dat je
  een groet gebaar maakt naar iemand die over de stoep loopt. Ben in Friesland geboren en getogen in de provinsie Opsterland waar ook Beetsterzwaag onder valt. Namelijk in Terwispel zo,n 10 kilometer van Beetsterzwaag. Alleen als je iemand goed kent dan breng je een groet uit. Normaal toch?

 8. jocghum Schreef:

  @ 6
  Abdul brengt een lullul verhaal.

  Je solliciteert naar einde zegje doen hier wegens trollerij.
  😥

 9. Abdul@ 10
  Over het dorp Beetsterzwaag verkondigje volstrekte onzin. Mijn vrouw en ik gaan zomers als het mooi
  weer is wel eens naar ”Cafe Restaurant -Boslust wat op de kruising ligt van Gorredijk—Beetsterzwaag.
  Gorredijk ligt 10 kilometer van Beetsterzwaag, ook als we daar op een terras iets drinken wordt er van niemand verlangd dat je iemand groet die een wild vreemde voor je is. Als je dat wel zou doen dan denk ik
  dat de gene zou denken ‘He is die even gek?

  Je mag mij best beschuldigen van trollerij@ 12, Beetsterzwaag ligt in een bosrijke omgeving met honderden
  vila’s zonder stoep, de hoofdstraat bestaat uit winkels met twee Chinese restaurants,pizeria’s en grote
  koophuizen en 3 hotels

 10. @jocghum: ok, ik had je gewaarschuwd, je gaat in de block. Je comments verstoren en vervuilen de threads teveel. Kom over een weekje maar eens terug.

 11. jocghum Schreef:

  , Beetsterzwaag ligt in een bosrijke omgeving met honderden
  vila’s zonder stoep, de hoofdstraat bestaat uit winkels met twee Chinese restaurants,pizeria’s en grote
  koophuizen en 3 hotels

  Er klopt ook nog eens niks van. Het dorp heeft één Chinees, geen pizzeria, geen hotels in het dorp zelf,
  alleen Lauswolt buiten bebouwde kom, (waar laatste Balkenendekabinet is gevormd) plus villa’s buiten dorpszone.

 12. Ja wie boeit het wat er en hoe er is in Beetserzwaag en wat jogchum daar van vindt. pfffffff.

  Ooit had ik schoonouders in een klein gehucht in de Alblasserwaard en zij wilde gordijnen dicht en van hem moesten ze half open, want dan kon hij buiten kijken. Pikkedonker dus gewoon spiegel die ruit. Maar als hij dan toch wel eens iemand onderscheidde buiten, dan altijd een hand op als groet, ongeacht wie het was. Dus zo raar is dat verhaal van Abdul niet. Maar ja zo zal het afhangen van streek en personen he?

 13. Abdul Alhazred Schreef:

  Er klopt ook nog eens niks van.

  jocghum Schreef:

  Mijn vrouw en ik gaan zomers als het mooi weer is wel eens naar ”Cafe Restaurant -Boslust wat op de kruising ligt van Gorredijk—Beetsterzwaag.

  Boeien!!! Maar zelfs dat klopt niet want `Boslust’ is al een tijdje pannenkoekenrestaurant. Maar Jochgum moet geduld hebben want na de bestelling duurt het een half uur voordat je er een krijgt. 🙂

 14. We moeten een partij beginnen en dan die mensen met die geraniums aan pakken.

  Niet alle terroristen hebben gerania maar alle mensen met geraniums zijn wel terroristen.

  We kunnen wel een nieuwe lullepot gebruiken.

Reacties zijn gesloten.