Karin Dekker (GroenLinks): trek allemaal een boerka aan

Alweer een goed idee van GroenLinks wethouder Karin Dekker te Groningen (na het gebruiken van de term Bruin I voor dit kabinet, waar burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel (PvdA) destijds niet blij van werd, want op dat moment dacht de PvdA nog met een fatsoenlijk kabinet te maken te hebben dat ook fatsoenlijk tegemoet getreden moest worden): bij invoering van het boerkaverbod trekken alle vrouwen een boerka aan en dan maar eens zien of ze die ook allemaal gaan bekeuren.

Niet dat ik blij word van een boerka, maar – zoals ook de hoofdredacteur van zijn vakantie-adres liet weten – als  de overheid zich op een dergelijke manier met privézaken meent te moeten bemoeien krijg je de neiging er ook een aan te trekken.

17 gedachten over “Karin Dekker (GroenLinks): trek allemaal een boerka aan”

 1. Het percentage domrechtsheid bij de Telegraafreacties zou wel eens een nieuw wereldrecord kunnen worden… het meeste is in de trant van “Typisch GroenLinks / GroenSlinks, in Nederland hebben we een identificatieplicht, een WEThouder moet de WET handhaven / zich aan de WET houden, opruiing / oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid is strafbaar, dus meteen dit domme / verstandsbeperkte persoon arresteren / ontslaan zonder wachtgeld en laat hem / haar daarna maar naar Afghanistan / Iran / de Sahara vertrekken!” (Spelfouten naar smaak invoegen, liefst veel.)

  Euh, joehoe Telegraafreageerders, de wet is er nog niet eens. 😛 (Al beweerde er eentje dat hij op grond van deze wet vanochtend was opgepakt wegens een bivakmuts.)

 2. Een boerka is vrij eenvoudig te maken van je oude 2-persoons binnentent, grondzeil eruit knippen en voilá,
  het kijknetje zit er meestal al in.

 3. Een boerka is een vrouwonterend kledingstuk, een verwerpelijke uiting van discriminatie, en onderdrukking van vrouwen en seksualiteit. Niet iets om je solidair mee te verklaren, wat je motieven ook zijn. Wie zo tegen de Telegraaf en PVV zijn, zouden zich ook zo expliciet tegen religieuze discriminatie moeten durven uitspreken. Het sluieren en onzichtbaar maken van vrouwen valt niet te verdedigen.

 4. @7 Els???? Ik weet niet waar je het hier over hebt? Volgens mij ben je een beetje de weg kwijt. Els Geuzebroek Schreef:

  zo expliciet tegen religieuze discriminatie moeten durven uitspreken

  Wij spreken ons hier uit tegen de religieuze discriminatie van burkadragende vrouwen. Dat IS discriminatie! Waar bemoeien die mensen zich mee. Zo zijn er nog wel meer religieuze gedragsregels voor vrouwen in andere geloven waar niets aan wordt gedaan, dus discriminerend en gewoon moslimpesten.

 5. Helmaal eens dat een demoratiche overheid zich niet met de religieuze kleding van haar burgers mag bemoeien, klaar en weg ermee!
  ,Mocht het tot een verbod en boete voor de burkadraagsters komen ,laten de draagsters dan de ned. overheid op grond van de wet op smadeljjke godslastering ook meteen aan klagen.

  Misschien kan GL Karin Dekker het met draagstersdan zo organiseren dat ze wel beboet worden en om confessionele Donner eindelijk uit zijn stofkast en in zijn vrome blote billen gezicht 🙂 te openbaren! :

  Had hij maar niet zijn lievelings wetje na de moord op van Gogh weer eens uit de kast moeten halen! Fred Teeve was net zo ver om dit gedrocht de nek om te draaien, haalde Rutte 1 hem in en werd dit neerlands a democratisch monster , vanoudsher bruin gekleurd, door gedrocht Rutte 1 de kast weer in gesust…..shhhhst niet door vertellen ….

  Af en toe verneem ik in de media dat expertise oortjes een gergrom uit dat kastje horen komen, maken er melding van dat de legimiteit van deze geest node onderzocht moet worden. Welke gedaante het ook aanneemt , het hoort niet onder artikelen zo en zo in mensen rechten kastjes thuis.
  Blijft nederland weer mee zitten. ..
  Burka draagsters met politica Karin op de barricade , mocht het zover komen bevrijd ons allen van dit reutelend juridisch beginsel .
  Als niet zal juridische expertise er meer werk van moeten maken om dit bruine wetje dat nog van kracht is de de deur te wijzen…
  De wet smadelijke godslastering heeft uit theocratisch juridisch gedachtengoed om de burger in verbaal of schriftelijk religieuse overtreding te beboeten, als neerlands overheids goed kunnen ontspruiten.
  Shhht daarover, oogjes dicht naveltjes toe of zie dat niet goed?
  Het gaat toch om smadelijke overheids gods lastering voor boerka draagsters op straffe van de mensen rechten deur te wijzen?

 6. Els Geuzebroek Schreef:

  Een boerka is een vrouwonterend kledingstuk, een verwerpelijke uiting van discriminatie, en onderdrukking van vrouwen en seksualiteit. Niet iets om je solidair mee te verklaren, wat je motieven ook zijn. Wie zo tegen de Telegraaf en PVV zijn, zouden zich ook zo expliciet tegen religieuze discriminatie moeten durven uitspreken. Het sluieren en onzichtbaar maken van vrouwen valt niet te verdedigen.

  Ooit een boerka gezien? Wat jij ervan vindt heb je je laten voorbrallen door je geblondeerde Meester.
  Een boerka houdt mestvliegen op afstand, is koel in de zomer en warm in de winter. En weet jij veel of de schaarse vrouw die erin loopt in dit land, dat tegen haar wil doet? Lees eens een andere krant dan die bruine Telepropaganda. Wat mij betreft mag het mode worden, om dit rechtse kabinet van luizige krentenwegers en morbide obscurantisten te leren wat vrijheid van kostuum is. Ik maal toch ook niet over de afzichtelijke stropdassen om de strotten van volksvertegenwoordigers? Kun je een kropgezwel van krijgen en voordat men het weet hangt men iemand nog eens aan zo’n strotvod op.

 7. Ja Abdul, maar strotvod ies koeltoer eeeejjjj! 🙂 Dan mag het, iets wat anders is is geen koeltoer en kan niet, bah, weg ermee. (weten die mensen veel dat alles wat nu koeltoer is, ooit ook vreemd was 😀 )

 8. Els Geuzebroek Schreef:

  Een boerka is een vrouwonterend kledingstuk

  Dat geldt ook voor bloemetjesleggings bij vrouwen met extreem overgewicht. Of zelfs het dragen van blotere kleding dan je als vrouw eigenlijk prettig vindt.

  “Doe nou dat naveltruitje, Ingrid, niet dat T-shirt!”
  “Ja maar dat shirt stáát me juist zo leuk!”
  “Niet zeuren, je kunt dat truitje nog best hebben. O ja, én je hotpants!”
  “Henk, we gaan alleen maar een uurtje naar het café om de hoek hoor.”

  Vrouwonterend? You betcha.

 9. Hangt van de vrouw af. Er zijn vrouwen waarbij elk kledingstuk vrouwonterend is en vrouwen waarbij elk ontbrekend kledingstuk vrouwonterend is. Uch.

 10. Wat men wel of niet vrouw onterend vindt is voor eigen plezier om uit te wisselen heren en ]dames, de gedachte van een man onterend uiterlijk, wat dat dan ook moge zijn , als eentje rbij ?
  Ik kan niets belangrijks ontdekken aan Jelle Brandt Corstius van een vrouw in burka en van verbrande oudere vrouwen borsten aan het strand vindt. Hij vindt dat dudelijk een argument ipv de overheid aan te schrijven dat oudere vrouwen wat hem befeft hun borsten aan het strand horen te bedekken en om deze vrouwen bij overtreding tijdens zonnig strand weer,- hebben we hier het hele jaar door voor vrouwen die buitenlandse zonvakanties niet kunnen betalen- , ze uit mede menselijkheid te verplichten hun borsten met factor 30 of zo in te smeren! .
  Pfftfft Zo kan ik ook een mening over vettig zwetende brul apende sixpacks, mannen met flabberige vet rollen, hangbuiken over zwembroek gevallen met sportieve petjes .geven. Doe ik niet want dat gaat ook nergens over .

  Het gaat hier om overheids inmenging en mogelijk overheids dictaat over wat een religieuze vrouw in de publieke ruimte wel of niet zou mogen dragen.
  En ook , zoals ik eerder schreef, over wat dezelfde overheid al qua inmenging voor haar burgers op straffe van in petto heeft mocht ze in woord of geschritt tot smadelijke godslastering komen.

Reacties zijn gesloten.