Columnrondje dinsdag: Heijne, Hulspas, Pfeijffer, Rijken

Bas Heijne – Natuur
Heijne over hoe een afbraakkabinet natuur en cultuur afbreekt, hoe de samenleving het pikt en er niemand meer met hartstocht leeft, maar alleen conform procedures en regels. Nederland ten top. Niks minder overheid, de overheid behartigt de belangen van de boeren en de tuinders optimaal, weg met natuur en ook van degenen met geld, alles moet vooral rendabel zijn.

Marcel Hulspas – Orthodox? Doe mij maar de hel!
Hulspas over Ralbag, de orthodoxe rabbijn, die wel/niet vindt dat homofielen ziek zijn. In ieder geval doen ze iets wat niet mag van de thora (en trouwen ook niet van de bijbel en de koran). Homofilie is een doodzonde! Heeft God zelf gezegd. Wat ik me afvraag. Is het niet in het leven geroepen, dat praatje, omdat er gepaard moet worden en er zoveel mogelijk mensen moeten komen om de hele wereld te verzieken? En van een vrouwtje/vrouwtje en van een mannetje/mannetje krijg je geen kindjes. Maar maakt Moeder Aarde wel blij, minder rotzooi!

Maar Marcel als de hemel inderdaad dit soort mensen betekent, doe mij dan ook maar de hel. Zit er in ieder geval iemand die verhalen kan vertellen.

Ilja Leonard Pfeijffer: Een gevaarlijk misverstand
Pfeijffer over de constante beweging van het zicht op de geschiedenis. In Frankrijk is er een wet aangenomen dat de slachting van het Turkse leger in 1915 in Armenië een genocide noemt. Deze ontkennen is tegen de wet. In Turkije is het net andersom. En wat heeft het voor nut om een wet te maken om iets als een genocide te verbieden? Ik vind dat een goede vraag. Bestrijden met argumenten en voorlichting is veel beter dan dom verbieden.

Conny Rijken – Prioriteit bij uitzetting, niet bij bescherming slachtoffer mensenhandel
Rijken vindt dat de overheid slachtoffers van mensenhandel dubbel slachtoffer laat worden. Met mensen uit de mensenhandel moet voorzichtiger omgegaan worden, vindt zij. Het lijkt mij dat ze loopt te roepen in een lege woestijn, maar ben het met haar eens. Die harde IND jongens en meisjes en die puppet van Geert genaamd Leers, hebben geen idee van wat mensen uit het mensenhandelcircuit meemaken. Zij zien alleen maar een illegaal en zoals Henk & Ingrid weten, illegalen zijn allemaal profiteurs en uitbuiters en lopen een beetje te teren op hun zuurverdiende centen.