Joods-christelijk-hysterische voorganger Ben Kok werkt aan anti-islampropaganda film

youstinkJa dat hebben we nog nodig voor de verkiezingen; een film die de islam “ontmaskert als een duivels, totalitair systeem, vergelijkbaar met het nationaal-socialisme of het communistische systeem in Noord-Korea”;

Aan de film werkten reeds de ex-moslims Ayaan Hirsi Ali en Afshin Ellian mee, alsook SGP-leider Van der Staaij en de radicale sjeik Fawaz Jneid van de As-Soennahmoskee in Den Haag. CU-Kamerlid Voordewind en de anti-islamarabist prof. dr. Hans Jansen zegden hun medewerking toe. Verder doet Kok pogingen om PvdA-leider Cohen, PVV-leider Wilders en CDA-politica Sterk in de film te krijgen alsook Mosab Yousef, zoon van een Hamasleider die van moslim christen werd.

Kok zegt voorzichtige gesprekken te zijn begonnen met drie omroepen. Hij suggereerde dat het gaat om KRO, NCRV en EO. (Reformatorisch dagblad)

Niet geheel toevallig zijn dat christelijke omroepen en niet geheel toevallig staat bovenstaand bericht in het oh zo moderne en beschaafde Reformatorisch Dagblad.

34 gedachten over “Joods-christelijk-hysterische voorganger Ben Kok werkt aan anti-islampropaganda film”

 1. Ik weet al hoe die film gaat heten: Die Ewige Muzelmann 😎
  ——————————————-

 2. Het erge hiervan vind ik dat het christendom op deze manier wordt gedemoniseerd en dat men snel christenen zal gaan zien als fundamentalistsche kruisvaarders die moorden en verkrachten.

  Dat vind ik een gemene streek tegenover de Christenen die oprecht hun geloof beleiden zonder daarmee iemand te willen kwetsen.
  🙁

 3. Ben Kok heeft zichzelf tot ‘Joods-christelijke voorganger / pastor’ benoemd. Kan iemand mij vertellen waar de ‘Joods-christelijke’ theologie opleiding zich bevindt waar deze dorpsgek zijn opleiding zou hebben genoten? 😉 Is er soms ergens een ‘kerksynagoge’? 🙄
  Hoe serieus moeten we deze raaskaller eigenlijk nemen ❓
  Film? Welke film? Waar? Wanneer?

 4. Vandaag las ik in het Reformatorische dagblad dat ene joods-christelijke pastor Ben Kok een film heeft gemaakt over de gevaren van de Islam. Alleen de onzin die hij in zijn film heeft gestopt, is voldoende om in te zien dat de man iedere vorm van objectiviteit mist en vervuld is van wrok en haat tegenover de Islam en de moslims. Vandaar dat ik het niet nodig acht om met enig weerwoord daarover te reppen. Een discussie moet per slot van rekening wel van enig niveau zijn en dat kan alleen als de tegenstander iets in te brengen heeft.

  Maar hetgeen mijn aandacht heeft getrokken is de titel die deze man draagt: joods-christelijke pastor. Deze titel doet vermoeden dat het Christendom en het Jodendom met elkaar verenigbaar zijn, terwijl in werkelijkheid de verschillen tussen deze twee religies onoverbrugbaar zijn. Zo lezen wij bijvoorbeeld in de Bijbel dat Paulus soms hele nare uitspraken doet over de joden, zoals: “Die hebben de Heer Jezus en de profeten gedood en ons tot het uiterste vervolgd. Ze mishagen God en zijn alle mensen vijandig gezind.”
  (1 Tess. 2:15)

  Een leuke kanttekening bij deze passage is dat het woord ‘joden’ in de Nederlandse vertalingen van de Bijbel die ik heb geraadpleegd weggemoffeld is. Maar gelukkig hebben wij de Engelse vertaling nog waarin men het niet nodig vond om dit woord weg te laten: “Those Jews killed the Lord Jesus and the prophets, and they even chased us away. God doesn’t like what they do and neither does anyone else.”
  (Contemporary English Version, 1999)

  Volgens Paulus zijn het de joden die zijn Heer Jezus hebben gedood en die alle mensen vijandig gezind zijn. De man die symbool staat voor het Christendom en een centrale rol heeft gespeeld in de vroege ontwikkeling en verspreiding van dit geloof, vertoont duidelijke trekjes van antisemitisme!

  Het allergrootste verschil tussen de joden en de christenen is toch wel de visie op Jezus. Ik vraag mij af of deze Ben Kok de moeite heeft genomen om een keer de mening van een rabbijn te vragen over Jezus. Als hij dit zou doen, dan zou hij te horen krijgen dat Jezus een valse Messias is. En dat hij één van de vele personen is in de lange lijst van Joodse leugenaars die zich ten onrechte de titel van “Messias” hebben toegeschreven. Ook zal hem verteld worden dat de drie-eenheid volgens de joden de ultieme vorm van veelgoderij is en het idee dat God een zoon kan hebben heidens is.

  Dus in plaats van zich bezig te houden met de Islam, die zoals zijn film doet vermoeden te hoog gegrepen is voor hem, is het misschien een idee om een film te maken waarin hij ons duidelijk maakt hoe het nou precies zit met zijn joods-christelijke pastoraat. Ik ben benieuwd!

  De Ontmaskeraar
  21 juni 2010

 5. Ach Ben Kok!
  Ben Kok, die ontzettend lieve schat, is een exponent van de lunatic fringe van de Christenen van Israel.
  Het is nu niet echt zo dat zijn ideeen gemeengoed zijn in christelijke kringen.
  Het zegt wel iets over het anti-islam gevoel bij de SGP, dat Kok nu zelfs een film maakt.
  Nu ja, Youtube is geduldig.

 6. Anders kijken jullie even op http://www.tora-yeshua.nl met alle info over de film “Islam en waarheid” en hoe je de DVD verkrijgen kunt.
  Als je de film zelf hebt gezien, kun je wellicht beter een mening geven.
  Op die website lees je ook wat joods-christelijk is en of ik evt. iets weet van Joodse en christelijke standpunten na 40 jaar pastor te zijn.
  Beetje jammer van de badinerende arrogantie hier met meningen zonder iemand te kennen, zonder website en/of film te hebben gezien.
  Of vinden jullie dat normaal? Maar ja, als je niet weet waar je normen op baseert en ze zelf opportunistisch bedenkt, dat is normaal ook niet normaal, toch?
  Shalom, even goed,
  Ben

 7. @ ben kok (joods-chr.pastor):

  De waarheid is een subjectief feit Ben Kok. Jammer dat u haatzaaierij jegens een geloof doet voordoen als feit. Verder ben ik niet van plan om geld uit te geven aan uw DVD, als u het gratis beschikbaar maakt, wie weet ben ik dan bereid te kijken.

 8. In mijn subjectieve mening bent u niet beter dan een haatzaaiende Imam die zegt dat gristenen ongelovige honden zijn. Zie uw interview gisteren bij de Trouw.

 9. @Ben Kok

  een film die de islam “ontmaskert als een duivels, totalitair systeem, vergelijkbaar met het nationaal-socialisme of het communistische systeem in Noord-Korea”

  Iemand die zulke taal spreekt over de religie van een miljoen van mijn landgenoten kan ik niet anders karakteriseren dan als een hysterische haatgek.

  Eerder iets om medelijden mee te hebben dan om serieus te nemen en al helemaal niet iets wat ik ga aanschaffen dus.

 10. ben kok (joods-chr.pastor) Schreef:

  Beste Naked Sjef, iedereen kan de DVD aanvragen via http://www.tora-yeshua.nl met een vrijwillige gift.
  Mensen, die het er niet voor over hebben of geen geld hebben, kunnen een mailtje sturen met hun adres, komt het helemaal goed.
  Shalom,
  Ben

  Je kan je film ook gewoon op youtube zetten of ben je soms bang dat iemand er naar gaat kijken?

 11. @ Ben Kok ik ben bereid uw film te ontvangen als gift, ik als arme ziel kan er geen geld voor opzij leggen. Zal het overwegen. We hebben nu genoeg reclame gezien wilt u dat achterwege laten? Daarvoor dank. Inshallah!

 12. Als je hier reclame komt maken voor een film die de islam “ontmaskert als een duivels, totalitair systeem, vergelijkbaar met het nationaal-socialisme of het communistische systeem in Noord-Korea” dan ben je wel heel erg desperaat. :mrgreen:

 13. Beste JvdHeuvel: desperaat niet bepaald, het is een vriendelijk aanbod om eerst de DVD te zien en dan te gaan oordelen.
  Of is dat in jouw kring normaal, dat je eerst van alles roept en dan gaat kijken waar het eigenlijk over gaat?
  Stuur even je adres via de website met het verzoek, dat je de DVD gratis wil ontvangen, wegens “omstandigheden”.
  Overigens heb ik zelf geld besteed aan 5 korans, je moet wel es investeren om tot een goed oordeel te komen, maar als je dat niet snapt, , dan help ik je graag op weg.
  Shalom,
  Ben

 14. @ Ben Kok is het mogelijk meerdere exemplaren gratis te krijgen? Wat u schoffeerde alle krapuul reageerders op de avond en nu weer met uw post. Iedereen die op krapuul verdient een gratis exemplaar.

 15. Daar heb je een punt jvdh, een pastoor hoort niet geld te verdienen over het lichaam van Christus. Dus gratis maken die hap. 😎 😎 😎 😎

 16. Beste Ben Kok,

  Een film van maarliefst 50 minuten naar ik gehoord heb met een boodschap van haat en intolerantie? Zelfs op youtube zou ik iets dergelijks niet kunnen uitzitten. Nu zult u zeggen ; “in mijn film leg ik alles duidelijk uit over het gevaar van de Islam”. Nou ik ben inmiddels al bekend met de argumenten, de uit hun verband gerukte soera’s en het totale onbegrip over een wereldreligie. Ik denk niet dat U nog iets kunt toevoegen aan de argumenten die ik de laatste jaren voorbij heb zien komen en bediscussieerd heb met moslims, christenen, joden en atheïsten.
  U demoniseert niet alleen de Moslims maar U zet tevens het Jodendom en zeker ook het Christendom in een kwalijk daglicht.

  Ik wens U vrede en wijsheid toe,
  U hebt het kennelijk hard nodig.

 17. WAARSCHUWING KOOP DEZE DVD NIET!!!
  Ik heb deze DVD gekocht en dhr. Rouvoet geschreven en gevraagd waarom hij eigenlijk niet wilde meewerken aan deze DVD. Hieronder staat zijn antwoord.

  Hoe Ben Kok van de DVD ‘Islam en waarheid’ de bevolking bedriegt en zich verrijkt met deze DVD die en leugen bevat over Dhr. Rouvoet. De DVD gaat heel Nederland door en maakt zijn broeder te schande.Ik heb Ben Kok hier meerdere malen over geschreven dat dit een valse verklaring is op de DVD en dat hij hier geen geld aan mag verdienen maar hij gaat gewoon door. Deze brief en andere brieven gaan nu ook het land door om te bewijzen dat Ben Kok fout bezig is. Zie brief van Dhr. Rouvoet hieronder.

  From: a.rouvoet@tweedekamer.nl
  To: bigor_future@hotmail.com
  Date: Mon, 18 Oct 2010 13:45:21 +0200
  Subject: RE: DVD Islam en waarheid

  Geachte heer/mevrouw Van der Tuijn,

  Nu ik het ministerschap heb beëindigd, kom ik eindelijk toe aan het beantwoorden van de mail die de afgelopen periode op mijn Kamer-mail is binnengekomen. Ik trof daarbij ook uw mail aan. Dank voor uw attendering op een en ander.

  Uiteraard ben ik bekend met de betreffende film. De reden dat ik hieraan niet wilde meewerken is dat de maker van de betreffende film mij een aantal keren op een onbehoorlijke wijze heeft aangesproken en in strijd met gemaakte afspraken op een opdringerige wijze probeerde mij alsnog voor de camera te krijgen. Dat is niet de manier waarop ik gewend ben te werken en zoiets verwacht ik al helemaal niet van iemand die zich als christen profileert.

  Pogingen van mijzelf en verschillende partijgenoten om met dhr. Kok tot een redelijke discussie te komen zijn tot dusverre niet vruchtbaar gebleken. Dat is op zichzelf jammer, gelet op het belang van de zaak.

  Ik hoop dat u begrip hebt voor mijn afweging.

  Met vriendelijke groet,

  André Rouvoet

 18. als de waarheid propaganda maken is zoals Ben Kok doet en wel op een hysterische manier-hoezo hysterisch?- dan veronderstel ik dat de waarheid wel heel erg pijn doet,gezien de a-sociale reacties die ik hier lees naar Ben Kok en zijn film” Islam en waarheid”,reacties van een dergelijk nivo typeren de onbekwaamheid van reageerders,om nog maar te zwijgen van het gebrek aan wijsheid en inzicht wat betreft de invloed op geestelijk gebied tja met wereldse wijsheid kom je niet ver…….

  Myriam

 19. Beste mensen, de DVD is nagenoeg gratis aan te vragen, ieder die een gift (al was het maar 1 euro) overmaakt, krijgt em thuis gestuurd.
  Dan ziet u ook Rouvoet in de film, die herhaald dat ik een afpsraak moet maken. Uiteraard heb ik dat diverse keren ( beleefd) geprobeerd, maar dan krijg je vervolgens geen antwoord.
  Alle info over de film en wijze van verkrijgen:
  http://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  http://www.tora-yeshua.nl

  PS: inmiddels weten we hoe het de CU is vergaan in de verkiezingen, dat heb je als je de islam als “gelijkwaardige religie” wil blijven zien.

 20. Al kreeg ik geld toe! Hoewel hij natuurlijk wel als onderzettertje is te gebruiken.

 21. @Ben Kok

  ga je naam eens veranderen in Ben van het Pad

  in vergelijking met het bloedvergieten en de genocide in de bijbel is de Koran een toonbeeld van gematigdheid

  de juistheid/onjuistheid van standpunten afleiden uit verkiezingsuitslagen is iets waar zelfs een notoire kneus als Maurice de Hond zijn vingers nog niet aan wil branden

  dat het CDA gedecimeerd is zegt toch wel iets over het christelijke gedachtengoed, nietwaar?

  uiteindelijk is religie mensenwerk, als je van mening bent dat een bepaalde religie niet gelijkwaardig is dan zeg je hetzelfde over deze gelovigen

  het concept van übermenschen en untermenschen staat mij niet aan, in tegenstelling tot vele katholieken en gereformeerden die uit naam van hun geloof vol overgave hebben meegewerkt aan de Holocaust
  het vervolgen van joden is namelijk een goede christelijke traditie, lang leve de joods-christelijke cultuur…

 22. natuurlijk de Koran is het toonbeeld van gematigdheid,zie de activiteiten van Moslimterroristen,de Jihad,de Sharia enz. enz. democratischer kan het niet! de gewone normale fatsoenlijke Moslims buiten beschouwing gelaten,want ik ken veel Moslims

  Miryiam

 23. Miryiam,
  Knip een stuk van de onderkant van je rok of jurk, ga je tenminste niet zo hard op je gezicht. Er is door de eeuwen in naam van welke god dan ook, dus ook de jouwe, meer gemoord en verkracht dan je verstand kan bevatten. Dus zwijg over een god!

 24. “de gewone normale fatsoenlijke Moslims buiten beschouwing gelaten”, hoe veel moslims hou je dan over?

  ben wel benieuwd naar het antwoord

  Geert W. wil namelijk meer “criminele moslims” uit Europa deporteren dan er moslims zijn in Europa

  het is heel makkelijk om te smijten met woorden als jihad en sharia

  geef mij eens een voorbeeld wat er mis is met sharia

  geef mij eens een voorbeeld wat er mis is met jihad

  ik ga dezelfde redenering doortrekken, hoe zit het met al die katholieke priesters die kleine jongetjes in iedere lichaamsopening neuken? fijn zo’n bijbel

 25. allemaal off topic gelul.

  Nog 1 keer die achterlijke SPAM van ben kok

  Nog 1 keer dat achterlijke off topic gejengel a la miryiam.

  En de stekker gaat eruit.

  Capisce?

 26. Links Schreef:

  Miryiam,
  Knip een stuk van de onderkant van je rok of jurk, ga je tenminste niet zo hard op je gezicht. Er is door de eeuwen in naam van welke god dan ook, dus ook de jouwe, meer gemoord en verkracht dan je verstand kan bevatten. Dus zwijg over een god!

  De nieuwe Atheistische geloven waaronder het kapitalisme en consumentisme hebben 1000 keer meer doden dan godsdiensten op hun geweten ….

 27. Links,

  ik ben zo rijk als een Turk en ik draag een broek en een jurk, sinds ik gescheiden ben van man, ik niet geen Boerka meer dragen, ik ben vrij als vogeltje

  Miriyam

 28. Kan Mirjam zijn naam niet eens een keer op dezelfde manier spellen?

 29. Myriam Schreef:

  Links,
  ik ben zo rijk als een Turk en ik draag een broek en een jurk, sinds ik gescheiden ben van man, ik niet geen Boerka meer dragen, ik ben vrij als vogeltje
  Miriyam

  Ik vind vrouwen die fake accentjes gebruiken ziekelijke sufkutten die waarschijnlijk nog niets anders in hun leven gedaan hebben dan op de bank Chips vreten terwijl hun man zich te pletter werkt , maar tegen individuele leden van die groep heb ik natuurlijk niets ….. 🙂

Reacties zijn gesloten.