Friese PVV-lijsttrekker Max Aardema zocht luwte i.v.m. aanklacht seksuele intimidatie

(Eerder verschenen op het tijdelijke Superkrapuul)

Gepensioneerd brigadier Hotze de Jong uit Leeuwarden heeft in eigen beheer een boek uitgegeven, Duel in Debat, hoe kom je bij de PVV, en daarmee de landelijke pers gehaald, zie “PVV-kandidaten eisten vertrek Friese top“. Dit brengt o.a. terug in herinnering de toenmalige lijsttrekker Max Aardema, die in die tijd in het nieuws kwam wegens zijn functie van politie-agent en met name natuurlijk het op de bek slaan van een geboeide arrestant waar Wilders wel van wist maar wat hij prima vond.

De toenmalige kandidaten van de PVV-Friesland vonden “de top” niet leuk. Zo vonden ze Aardema bijvoorbeeld “te licht”. En hij kwam ook nauwelijks op debatten. Nou hebben daar meer PVV’ers last van maar bij Aardema had het te maken met “privé-problemen”:

Dat Aardema in de laatste week voor de verkiezingen debatten afzegde wegens stemproblemen, was een smoesje. De politieagent hield zich op de vlakte vanwege een aangifte van seksuele intimidatie, schrijft De Jong. (Bron papieren editie van Fries Dagblad)

Dit is dus gewoon een nieuwtje in de traditie van PVV’ers = tuig van de richel, als het ware. Rechts Nederland likt er de vingers bij af.

Thanks @petrakramer voor het oplettende kranten-lezen.

1 gedachte over “Friese PVV-lijsttrekker Max Aardema zocht luwte i.v.m. aanklacht seksuele intimidatie”

Reacties zijn gesloten.