De zaak Andre Haspels: nieuw staaltje PVV-mondsnoerderij

Nein Nein Nein

Daar zijn we weer met het laatste mondsnoernieuwtje van de anti-vrijheid van meningsuiting-partij de PVV. Hoe gaat zo iets in zijn werk? Welnu je noemt je zelf “Partij van de Vrijheid” en vervolgens probeer je iedereen het zwijgen op te leggen waar je het niet mee eens bent.

Vandaag halen ze het nieuws met de Nederlandse ambassadeur in Pretoria, Andre Haspels.

Die heeft in strijd met de Wilders-doctrine de moed gehad zowaar een linkje te plaatsen op zijn facebookpagina naar Nederland Bekent Kleur, met de titel Geen regering met steun van de PVV.

Dit kwam KEIHARD aan in de Führerbunker waar Wilders bijna explodeerde van piswoeste nijd. De PVV is op dit moment nog in beraad of de ambassadeur verboden moeten worden, gedeporteerd, of ontslagen, of dat hij er afkomt met een genadig knieschot of 30 stokslagen uitgevoerd door psycho-Hero Brinkman.

Dat deze verraderlijke ambassadeur het zwijgen zal worden opgelegd staat in elk geval vast. Rechts Nederland likt er alvast zijn vingers maar weer eens bij af.

5 gedachten over “De zaak Andre Haspels: nieuw staaltje PVV-mondsnoerderij”

 1. Wat wil je, Zuid-Afrika hè. Moet verplicht politiek correct doen van de Linkse Kerk die de terroristen van het ANC aan de macht geholpen hebben (was die niet van Bosma?).

 2. http://www.telegraaf.nl/buitenland/11454044/__Ophef_over_uitspraak_minister__.html?sn=buitenland

  weer een oeps momentje, een verslaggever van de Telegraaf die het in zijn hoofd haalt om een link te leggen tussen de PVV en de partij van de joods president (vrij naar De Roon) waar een minister van Binnenlandse Zaken de lieberthee, vraturnithee en egaliethee even tot superdepuperieur verheft, want xenofoob is natuurlijk beter dan etnische haat, dat begrijp elke Francofiel (en elke Hitlerofiel)

  tijd voor kamervragen hoe het toch kan dat het trots conservatieve ochtendblad voor wakker stakkerland is verworden tot een roddelkrantje van het niveau De Pers

 3. Na de tweets over Hongarije (2 januari), de hoofddoek van Bea en de Duitse brochure tegen rechtsradicalisme (vorige week) nu dus de vierde poging om de Nederlandse buitenlandse politiek te onderwerpen aan Wilders’ waanideeën.

  Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland geven objectieve voorlichting over cultuur en politiek in Nederland. Daarbij beperken ze zich niet tot aan de regering welgevallige personen, organisaties en publicaties. Het is dus logisch, dat een initiatief als “Nederland Bekent Kleur” (NBK) waaraan vooraanstaande CDA-ers en VVD-ers meewerken (!) daarbij ook genoemd wordt. En, tot geruststelling van al diegenen die (willen) denken dat stiekeme linkse 68ers weer aan het werk zijn: De NL ambassade in Zuid-Afrika grossiert vooral in berichten over de verjaardag van de koningin (31 januari), het tienjarig huwelijksfeest van Maxima en haar echtgenoot en de onverbrekelijke taalkundige “link” tussen het Afrikaans en het Nederlands.
  Over dat laatste zou Bosma zich toch moeten verheugen?

  Elk volwassen land probeert zo de belangstelling voor zijn cultuur en economie te verdiepen bij mensen in het buitenland die daarvoor om wat voor reden dan ook open staan.
  Zoiets werkt alleen, als men zich niet (openlijk) schuldig maakt aan censuur, propaganda, verdraaiing van de waarheid of partijdige selectie.

  Het zou toch immers van de gekke zijn, als bij voorbeeld de Duitse Goethe-Instituten in het buitenland, op het moment dat er een christelijk-liberale coalitie aan de macht komt, niet meer naar sociaaldemocratische auteurs, intellectuelen en kunstenaars zouden verwijzen?
  Idem dito voor de Instituts Français en de British Councils.
  De Amerikanen hebben helaas een minder volwassen idee van culturele uitwisseling. En dat werkt dan ook niet. Behalve om spionnen en infiltranten te werven.

  Ja, het door Wilders op 2 januari bejubelde Hongarije van Orbàn, dat “zuivert” wel joodse en socialistische auteurs en kunstenaars weg. Bij Orban mogen Hongaarse ambassadeurs niet meer naar nobelprijswinnaar Imre Kertesz verwijzen, omdat deze nazikamp-overlevende Orban’s ultranationalistische partij Fidesz en diens gedoogpartner Jobbik veroordeelt. Dat is dus zo ongeveer dat Wilders wil dat Uri Rosenthal gaat doen.

  Ik ben de facebookpagina van NBK met de titel “Geen regering met steun van de PVV” even doorgelopen en zag tot mijn blijde verrassing, dat NBK instemmend een artikel van Krapuul heeft overgenomen, getiteld: “Europese Commissie weigert schofterige vragen van PVV-EP te beantwoorden – zouden ze in Den Haag ook moeten doen!” (20 januari 2012) van de hand van een zekere Huib. 🙂 Het is een keurig gezelschap, waarin de Nederlandse anti-haat traditie die ook door Krapuul zo hartstochtelijk wordt verdedigd, een van haar laatste toevluchten heeft gevonden.

  Wat Wilders’ loopjongens dus met hun vragen willen bereiken, is een Fidesz-regering in Nederland, met als enige verschil tussen HU en NL, dat het in Hongarije als vanouds tegen de Joden en de Roma gaat, terwijl “wij” in Nederland de Jood en de Zigeuner, vooralsnog, voor de Moslim hebben ingeruild.

  Hee – dit lijkt wel een blogartikel voor morgen op Krapuul!
  Tot maandag 6 februari, beste vrienden!

 4. Het is zelfs nog erger, hij verwijst zelfs naar het PVV standpunt inzake Schotse Hooglanders!

Reacties zijn gesloten.