Tweede Kamer over flexwerkers en Wientjes over de nullijn

De Tweede Kamer praat vandaag over de problemen op de arbeidsmarkt. Flexwerkers zijn er in groten getale en kunnen wel fluiten naar een hypotheek en een pensioenopbouw. Werkgevers willen weer terug naar de dagloner, die per dag wel zal zien of er werk is. Als de baas maar een dik inkomen heeft, dan is alles wel in Nederland.

Zo denkt ook Wientjes er over, allemaal op de nullijn, behalve degenen die natuurlijk dikke contracten hebben en een flinke bonus hebben bedongen, ook al doen ze niet wat ze moeten doen. De grootgraaiers zorgen wel voor zichzelf en voor elkaar.

Werd ook wel beetje pisnijdig om dit zinnetje:

De arbeidsmarkt moet worden hervormd. De duur van de WW moet korter: hoe eerder iemand op zoek gaat naar nieuw werk, des te groter zijn kansen.

Of dat het korter maken van de WW werk genereert. Nee, dat zou een briljant idee zijn, doe dan helemaal geen WW, dan heeft iedereen gelijk werk. Belachelijke zool!

 

2 gedachten over “Tweede Kamer over flexwerkers en Wientjes over de nullijn”

  1. “Hervorming” – GroenLinks likt er zijn vingers bij af.
    En het heeft helemaal niets met werk zoeken/vinden te maken. Mijn lief moet nu al speeddaten met uitzendbureaux nog voor zij op straat staat. UWV!
    (Bekend van de gouden badkuipen voor de directie…)

    Het gaat puur om het kwellen van de (aanstaande) armen.

Reacties zijn gesloten.