Postje over wat er veranderd is (voor de blinden)

Groot was gisteren de schok toen ik er tijdelijk even een superminimalistisch designtje had opgegooid om eens te kijken hoe dat dan werkte. Minimalisme is leuk en er zaten ook wat wel wat aardige dingen bij maar de bediening was dusdanig gecompliceerd dat ik er zo wat een hersenbloeding van kreeg en dat moeten we niet willen. Daarom heb ik vanochtend de situatie weer hersteld.

Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik moest gewoon wat minimalisme aanbrengen in het diezijn (want ik wil snel ladende pagina’s op onze site) en ik vind het vrij aardig gelukt. Wat is er veranderd?

Plaatje van een geit
De belangrijkste inhoudelijke verandering is dat de newsroom categorie niet meer gebruikt wordt. We hebben nu blog (= lange beschouwende stukken) en we hebben nieuws (= korte stukjes). Handig he?

Dat betekent dus dat de “recent posts” (ook wel “vandaag op krapuul”) op de voorpagina niet meer noodzakelijk was. Immers alles van vandaag staat gewoon al op de voorpagina.

Daarom kon die foto linksboven eigenlijk ook wel weg, en heb ik dus gelijk maar het hele bovenste gedeelte eruit gegooid. Dat lelijke menu met die koeienletters vlak onder het logo heb ik er ook maar afgeknikkerd.

Ook krijgt u af en toe een error want ik zit real time ongebruikte inefficiente flutcode uit ons template te verwijderen en daar gaat met mijn (gebrek aan) skills wel eens wat mis.

Ik heb hier en daar ter opvulling wat reclame gezet. Voor de mensen die daar bezwaar tegen hebben heb ik de volgende workarounds bedacht:
Workaround 1: u doet een donatie die dusdanig schokkend is dat ik voortaan ook denk van “bah reclame”.
Workaround 2: u bezoekt de site met een browser met een adblocker erop.
Workaround 3: u registreert u op de site (zie menu boven) en logt voortaan in als u de site bezoekt.

Bij alle 3 de workarounds: geen reclame. Kom daar maar eens om bij de Telegraaf of Elsevier.

Ja het is anders, nee u krijgt niet terug wat er was. Maar, op een paar details na is in principe alles nog steeds mogelijk wat je gewend was te doen.

Het is nu anders maar vooral sneller en eenvoudiger. Kaal, zo u wilt.

Als u op een tokkie-kermis wil bouncen dan gaat u maar naar Geenstijl, en als u in een poepsjieke jaren ’70 ambiance wil loungen dan gaat u maar naar Sargasso.

13 gedachten over “Postje over wat er veranderd is (voor de blinden)”

  1. Er is geen home knop maar tegenwoordig ga je bijna altijd overal op alle sites “home” als je op het logo klikt. Kan er wel “home” bij zetten maar wat voegt dat toe.

  2. Ik hou wel van minimalisme, vond dat van gisteren ook niet gek, maar als het je gezondheid aantast, dan moeten we dat idd niet willen. Goed te zien dat je weer je inspiratie terug hebt.

  3. Ik mis de “laatste reacties” op de frontpage, maar dat is nu wel een gepasseerd station. Het valt me op, dat op diezelfde frontpage de auteur van de desbetreffende stukken niet meer vermeldt wordt, terwijl dat toch zeer informatief is. Zou toch in plaats van een herhaling van de titel in de “hover over” ballonnetjes kunnen?

  4. @8 de laatste reacties staan op alle individuele berichtenpagina’s, alleen niet op de frontpage. En de ontbrekende namen op de FP moet je zien als een soort sport. Raad de naam. Meen ik serieus.

Reacties zijn gesloten.