PVV’er Markuszower betrapt met vuurwapen bij Israëlviering

crazyDie Markuszower belooft een geinige opvolger van Hero Brinkman te worden qua misdragingen. Er zijn dagen dat ik zelf niet met een vuurwapen op stap ga maar voor sommige mensen schijnt dat anders te liggen, zoals voor, de tot op het bot fatsoenlijke, PVV’er Markuszower.

Meestal noemen we mensen die met hun vuurwapen de straat op gaan: “zware criminelen”. Bij de PVV ligt dat natuurlijk anders. Dat zou demoniseren zijn. Laten we het bij hen dus “niet zo handig” noemen.

Sowieso past het wel bij dat zero-tolerance law ’n order namaak gedoe van de PVV natuurlijk; grote bek over zware straffen maar zelf gewoon met je vuurwapen over straat wandelen, niemand die je iets doet, justitie al helemaal niet. (Telegraaf)

11 gedachten over “PVV’er Markuszower betrapt met vuurwapen bij Israëlviering”

 1. Beetje flauw. Het was tijdens een Joodse landdag in de RAI waar hij de beveiliging deed, en zijn redenering zal ongeveer geweest zijn, dat een eventuele terrorist zich ook niet aan de vuurwapenwet gaat houden.

  Wat ga je doen als er een gek met een AK-47 binnen komt lopen? 112 bellen?

  Dus heeft hij zijn wapen meegenomen. In de VS mag dat gewoon. Hier dus niet.

 2. Toont maar weer eens aan wat voor mafketels kandidaat zijn voor de PVV; een soort partij waar de mensen die niet door de screening van de “gevestigde partijen” komen als laatste nog welkom zijn.

 3. Tjerk: hoeveel mensen worden er in de VS gemiddeld neergeschoten en in Nederland? Juist. Niet “flauw” dus.

  De vraag is natuurlijk hoe er gereageerd zou worden bij hetzelfde vergrijp wanneer het een prominente moslim betreft.

  De vraag is ook hoeveel paspoorten Markuszower heeft aangezien hij in Tel Aviv geboren is.

 4. Tjerk:

  Moorden in Nederland met een vuurwapen 1996-2006: 2459. Dat is dus gemiddeld 246 per jaar. Op een bevolking van 16,5 miljoen wordt zodoende 1 op de 67.073 inwoners met een vuurwapen vermoord.

  Moorden in de VS met een vuurwapen: 9484 (in 2008)
  Op een bevolking van 309 miljoen wordt 1 op de 32.581 inwoners met een vuurwapen vermoord.

  Dat is dus meer dan het dubbele als in Nederland.

  Flauw?

 5. Bowling for Columbine is een flauwekulverhaal. Michael Moore komt daar met een vergelijking tussen het aantal wapens in de VS en Canada, ziet dan dat er in Canada gemiddeld meer wapens per gezin voorhanden zijn, en concludeert dan dat het niet aan het aantal wapens ligt dat er in de VS meer moorden gepleegd worden.

  Wat hij zich niet realiseert is dat Canadezen voornamelijk jachtgeweren in huis hebben, geen pistolen.

  Hoe dan ook: dat verklaart hooguit waarom we het in NL geen goed idee vinden dat wapens zomaar voorhanden zijn.

  Maar alles is relatief, zoals aan de hand van twee filmpjes van overvallen valt te demonstreren.

  Overval in Nederland: ‘Ieks! Doe me niets!’

  Overval in VS: Boom! ‘Gotcha motherfucker!’

 6. Ik vond het best een leuke film. Ik heb wel wat met die Michael Moore. Maar goed, on topic, ik sluit me wel aan bij de Nederlandse wet die het niet op prijs stelt dat burgers met vuurwapens rondwandelen. Ik heb niet de indruk dat een grote vuurwapendichtheid onder de burgerbevolking de veiligheid vergroot, hoewel ik toegeef dat een vuurwapen op zijn tijd best nuttig kan zijn.

 7. Zeker is ‘Bowling for Columbine’ een leuke film. Het heeft alleen niets met een documentaire te maken, zoals geen van Michael Moore’s films iets met documentaires te maken hebben.

  Voorbeeldje: een belangrijk moment in Bowling for Columbine is wanneer Michael Moore in een stadje in het midwesten een bankrekening opent. Bij die bankrekening krijgt hij gratis een geweer. Je ziet dan hoe Moore een rekening opent en met een jachtgeweer de zaak uitloopt. Rare jongens, die Amerikanen.

  Wat blijkt nu? Je krijgt dat geweer normaliter niet uitgereikt in de zaak, maar bij het wapendepot, en je krijgt al helemaal niet op hetzelfde moment dat je de rekening opent. Michael Moore moest twee maanden wachten op z’n geweer, en een hoop zeuren en smeken om het geweer in de zaak uitgereikt te krijgen.

 8. Zo zijn er vast honderden zo niet duizenden dingen te vinden op Michael Moore debunk sites. Ik vind het toch mooi.

 9. Pingback: Illegale PVV-wapenbezitter Markuszower roept om afschaffing TBS | Krapuul

Reacties zijn gesloten.