Burgemeester Peter van der Velden gaat KEIHARD optreden tegen Polen-haat PVV

Veel mensen realiseren zich het niet, maar: 

De geschiedenis van Polen in Breda begint in het jaar 1944; de tijd van Tweede Wereldoorlog wanneer soldaten van de Eerste Poolse Pantserdivisie (1PPD) onder bevel van generaal Maczek de  stad Breda bevrijden.
De 1PPD werd gevormd op 25 november 1942 in Engeland en telde ca. 14 000 Poolse soldaten die onder het motto “Voor onze en Uwe Vrijheid” trokken met de geallieerden vanuit Normandië, Zeeuws Vlaanderen naar Breda en verder naar Duitsland.
Poolse soldaten kwamen in oktober 1944 de stad binnen en verbleven gehuisvest onder de burgers van de stad en omgeving tot begin april 1945 waarna ze verder trokken met de geallieerden naar het noorden en het einde van de oorlog hebben ze in Noord Duitsland gevierd (polonia-breda)

Het is mede daarom toe te juichen dat Peter van der Velden, burgemeester van Breda, heeft aangekondigd zich persoonlijk in te gaan zetten in de strijd tegen de PVV-zwijnerij. Beter laat dan nooit!

9 gedachten over “Burgemeester Peter van der Velden gaat KEIHARD optreden tegen Polen-haat PVV”

 1. Wanneer je de moeite neemt om de reacties bij BNdestem te scannen dan zijn er toch een hoop mensen het eens met de PVV-site. Als voorbeeld plaats ik een reactie van een onderdaan van van der Velde die de gevoelens van vele burgers verwoord. Een sluitende redenatie toch!?

  ” Beste burgemeester vd Velde, vele van uw onderdanen zoals ondergetekende zijn het stellig eens met de site! Dit is een meldpunt en in een vrije samenleving zijn meldpunten legitiem, wanneer u zich hard maakt tegen een meldpunt is dat tegen het vrije woord van onze samenleving in en daar verzet ik me tegen! “

 2. @2 Ja, wij weten dat er anderhalf miljoen potentiële Kristallnachtgangers in Nederland rondlopen.

 3. “Wanneer je de moeite neemt om de reacties bij BNdestem te scannen dan zijn er toch een hoop mensen het eens met de PVV-site. ”

  Mij een biet wat de NSB-ers denken. Ze mogen weer op Hitler stemmen.

 4. Er zijn ook veel reacties die instemmen met de burgemeester.

  Het zg meldpunt is geen echt meldpunt. Het is een verzamelplaats om gal in te spugen: een galbak.

  Een poging om afhakende pvv-stemmers weer terug te winnen in het westen van het land.
  De Limburgse pvv-stemmer moet worden teruggewonnen door het afbranden van mevrouw Stassen.

 5. Iemand die zich een onderdaan van de burgemeester noemt komt op voor het vrije woord? Dat is gelijk aan een vegetariër die opkomt voor vrij verkeer van slachtvarkens. Iets met klepels en klokken en nabouwen van pvv-geleuter. Gevaarlijke malloot die voor een karretje te spannen is.

 6. Een meldpunt prima helemaal geen problemen mee. De intentie van de Wilders Wilders Klan is het probleem. Een meldpunt is een mogelijkheid om een gevaarlijk kruispunt in het verkeer te melden bijvoorbeeld. Zoiets als wat ze in Rotterdam hebben gedaan. Alleen hebben ze daar de hele boel bij elkaar gelogen. De Wilders Wilders Klan wil aantonen dat de Polen en alle andere niet Nederlanders een gevaar zijn.

  Vraag me af wat voor meldingen ze krijgen.
  Ik heb hier een paar Poolse buren en die parkeren de auto voor mijn deur. Maar volgens mij, nee ik weet het wel zeker dat ze laatst bij mij binnen keken wat er allemaal staat.

Reacties zijn gesloten.