Ophef rond “grappen stelende” winnaar Leids cabaret festival

Marokkaanse Nederlanders doen het goed bij verkiezingen van Prins carnaval en bij film- en cabaretfestivals. Te goed, vinden sommigen. Zo won Omar Ahaddaf zowel de jury- als de publieksprijs bij het Leids Cabaretfestival, maar… die grappen kon-die natuurlijk niet van zichzelf hebben – of toch wèl? Bij nadere beschouwing blijkt het nl. weer eens om de bekende storm in een glas water te gaan.

Met dank aan Joke Mizée voor tip.

1 gedachte over “Ophef rond “grappen stelende” winnaar Leids cabaret festival”

 1. Wat een onzin inderdaad. Ene Bram van der Velde beweert “goed te zijn betaald”.
  In de eerste plaats zeg je dat niet als dat zo zou zijn, immers waarom laat je je anders betalen.
  Als het gejat zou zijn zou het iets anders zijn. (Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik m’n fortuin heb vergaard door m’n grappen te hebben doorverkocht aan ongeveer elke Nederlandse artiest, maar zo iets zou ik uiteraard nooit openlijk toegeven. Ik denk dat ik geen cent meer zal krijgen van Youp van ’t Hek, Koot en Bie, Freek de Jonge, Herman Finkers en noem ze allemaal maar op. Uiteraard heb ik er zelf ook voordeel bij. Het gebeurt namelijk altijd “zwart”. )
  ’s Zaterdagsmiddags heb je op Radio 2 altijd “Spijkers met koppen”.
  Een deels satirisch programma dat gaat over de actualiteit van de afgelopen week.
  Jozias van Aartsen, nu burgemeester van Den Haag, maar ooit minister zat ooit eens in een parkje (het is niet bekend of hij in de functie van minister er zat) werd ooit eens “aangevallen” door een vrouwelijke psychiater die zo gek was als een deur en/of haar patiënten. Ze reed met haar auto op hem af en hij heeft het ternauwernood overleefd. Naar aanleiding daarvan schreef ik een stukje waar ik Jozias verweet dat hij tijdens de pauze in plaats van voor het land te zorgen naar de mooie meiden in het park zat te kijken. Schande. Praktisch letterlijk kwam dit verhaaltje bij “Spijkers met koppen” terecht.
  Ik heb sterk het vermoeden dat het om ordinair jatwerk is gegaan.
  Een paar maand geleden was er ook een congres van het CDA. Er werd toen heel wat geblazen en afgeblazen, uitgeblazen en opgeblazen. DarkSkywise hier op Krapuul had er voor al een stukje over geschreven hoe het congres zou gaan. Ook hier was het bijna letterlijk “overgenomen” door “Spijkers met koppen”. Het leek er zelfs zo sterk op, dat ik me afvraag of DarkSkywise in de redactie van dat programma zit.
  Tijdens de rassenrellen om het schudden van handjes wat geweigerd wordt door moslims én Joden, maar waarvoor moslims in feite de bak in horen te draaien, schreef ik een stukje bij stand.nl of er niet bij wijze van alternatief getongzoend kon worden. 2 dagen later deed Martin Bril datzelfde voorstel in z’n column in de Volkskrant. Ik ben er vrij zeker van dat het geen “jatwerk” is geweest. De “grap” ligt namelijk erg voor de hand.
  Eind jaren 60 deed het “verschijnsel” Koot en Bie zich voor. Ik had er nog nooit van gehoord, maar een collega zei me dat ik die maar eens moest zien/horen. Want “ze zijn precies als jij”. Later kreeg is af en toe het verwijt dat ik hun stijl jatte.

Reacties zijn gesloten.