Uitzetting betekent moord

Of deze man aub binnen 16 dagen Nederland wil verlaten want zijn regering in Congo heeft nog een appeltje met hem te schillen:

Aimé werkte als ambtenaar bij de gemeente Limba toen hij benaderd werd door leden van de politieke partij RCD Goma. Men vroeg hem of hij voor hun een huis in Kinshasa kon huren. Dit werd extra aantrekkelijk gemaakt doordat geld ervoor werd geboden. Omdat hij zijn familie moest onderhouden en het geld zeer nodig had is hij op hun verzoek ingegaan.
Hij werd echter verraden en op 5 dec 2000 door de Militaire Politie gevangen genomen.
Op 26 dec 2000 werd Aimé bij de militaire rechtbank voorgeleid en beschuldigd van het onderhouden van contacten met rebellen. Hierop staat de doodstraf: Art. 431 Code Justice Militaire. (uitzettingbetekentmoord + petitie)

Asielzoekers terugsturen zodat ze ter dood gebracht kunnen worden helpt namelijk goed tegen eventuele “aanzuigende werking”. Dan zijn Henk en Ingrid blij.

8 gedachten over “Uitzetting betekent moord”

 1. Die regering in Congo zit niet in de regering van Mark Rutte dus heeft hij daar verder helemaal niets mee te maken.

 2. Dus een verblijfsvergunning weigeren omdat bepaalde documenten vervalst zouden zijn en dan alsnog weigeren als blijkt dat de documenten echt zijn maar er geen sprake is van nieuwe informatie? (Omdat ze die documenten al hadden ofzo?) 😐

  Waarschijnlijk ben ik hier te intelegend voor want ik snap het niet.

 3. @4 ach dat gaat zo he , ik moest mijn trouwacte uit het Arabisch laten vertalen , door een erkend vertaler , maarde IND vond dat er te veel taalfauten in zaten , dus had ik 2 dagen om voor een nieuwe vertaling te zorgen …. Jawel 2 hele dagen , gelukkig had ik middels een nieuwe kennis die voor me kon vertalen .. en die corrigeerde de 2 taalfautjes , zette zijn stempel met Nederlandse naam ipv een Arabische zoals de eerste vertaler en hopsa , toen was het wel goed …

 4. De IND heeft van Bruin I de marsorder gekregen op zoveel mogelijk slakken zout te leggen. Verder zijn Henk, Ingrid, Gerd en Mark alleen maar geïnteresseerd in hun eigen materiële situatie, niet in wat er eventueel ergens in het buitenland gebeurt. Het hele concept ‘buitenland’ is voor hen te eng om zich er überhaupt in te verdiepen. Ze weten niet eens waar Brussel en Berlijn liggen, alleen waar hun vakantiehuis of camper staat.

 5. Ach Foxneck , mijn ervaring was tijdens het regime van de bedenker van al dit moois … Job Cohen 😥 en later onder Rita …

 6. shit Henk en Ingrid hebben helemaal geen enkele kennis van deze afschuwelijke zaak, de gewone burger heb totaal geen enkel idee hoe de uitgeprocedeerde Mens wordt behandelt door het ambtenaren -apparaat.
  Henk en Ingrid worden stelselmatig onderworpen aan ‘sprookjes’ te zien op de kijkbuis , slecht onderwijs alles maar om de Mens/sen ‘dom’ te houden. De msm werken ook niet mee ,nee schaatsen of de elfstedentocht doorgaat das Belangrijk. Democratie hier? nouja misschien mogen we onze handen dicht knijpen met wat we hebben, maar voor hoelang nog? straks worden wij ook ‘mond-dood’ gemaakt omdat we(ik) onwelgevallige dingen zeggen/schrijven.
  ik maak me boos en heb AmnestyInternational gemaild, politiek enz.
  maar ik heb niet de middelen om een advertentie in de vorm van een pers-bericht te kopen in de landelijke kranten. En dit onder de aandacht te brengen van de gewone hard werkende burger die nog van toeten en blazen weet wat het Beleid van de overheid is! En maar op Henk en Ingrid rond hakken.

Reacties zijn gesloten.