15 gedachten over “PvdA: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”

 1. Daar waar Cohen relatief kort geleden de SP-kiezer als laagopgeleid wegzette, is mij inmiddels overduidelijk dat de toekomstige PvdA-kiezer over een slecht geheugen moet beschikken…
  😉

 2. Eindelijk iets bij de pvda wat op een visie lijkt! goede punten, zeker ook het afstand nemen van marktwerking in de zorg.

 3. Verrassend! (niet…)

  PvdA wordt links ingehaald door de SP en raakt in paniek. Te laat waarschijnlijk, het ‘kwaad’ is al geschied. Het gehaspel van Cohen boezemt weinig vertrouwen in bij de kiezers.

  Truitje Spekman dan …? Denk niet dat deze overjarige hippie de PvdA uit het slop gaat trekken.

 4. @1 Of je kunt stellen dat ze leren van fouten en dat ook toe durven te geven. @3 En inderdaad vergeleken met bekschetenkanon Wilders en zijn fractie is Cohen een te beschaafde integere man. Dat scoort niet bij onderbuikmensen die brulboeitaal willen horen. Stel je voor, een juist geconstrureerde zin waar je over na kunt denken. De idee!

 5. Het lijkt een grote verbetering.
  In hoeverre gaan zij mee met Groen Rechts en D66 ?
  In hoeverre gaan zij verder met het neo-liberalisme ?
  Ik hoop dat ze het menen en de samenwerking met Groen Rechts en D66 op een laag pitje zetten.
  Ik vind het een bericht wat 2 kanten op kan.

 6. @3: Onzin, dit komt niet bepaald uit de lucht vallen. Er zijn al jaren initiatieven voor allerlei samenwerkingen op de linkerflank, maar binnen de partijen zijn er verschillende lobbies met zo hun eigen voorkeuren.

  Zo trokken PvdA, GL en SP in 2004 nog samen op tegen de afbraakplannen (http://www.youtube.com/watch?v=FmRHX3o9Je8). Bos en Halsema raakten daarna nogal op drift, maar achter de schermen is een clubje steeds aan die linkse samenwerking blijven trekken (bij de PvdA m.n. Samsom en Adri Duivestein). En sinds vandaag weten we wie zich daar het felst tegen heeft verzet: Frans Timmermans.

  Al eerder was dat trouwens bekend, dankzij Wikileaks: Timmermans schijnt in 2006 de SP buiten de formatie hebben weten te houden: “Frans Timmermans rejected outright any possibility of forming a coalition government with SP. Timmermans stressed that Bos recognizes that even to hint at such a possibility would alienate large numbers of centrist voters both within and to outside the PvdA. In his view, it would be foolish for the PvdA to trust anyone who used to be a communist.”

 7. Uit de uitgelekte mail van Timmermans:

  “Mijn partij mag nooit een partij worden die illusies verkoopt omdat we daarmee de volgende verkiezingen denken te kunnen winnen.”

  (http://scr.bi/zyxCxN)
  Néé, géén commentaar…

 8. @4 ‘En inderdaad vergeleken met bekschetenkanon Wilders en zijn fractie is Cohen een te beschaafde integere man.’

  Ja, wie niet? Maar of je daar de verkiezingen mee wint? Ik vrees het ergste voor Cohen c.s. Hij mag overigens wel opschieten, met een beetje mazzel hebben we dit jaar – nog voor de vakantie – verkiezingen.

 9. Daar gaat de PvdA weer, eventjes links lullen en zodra X met de pet erin getrapt is , hop ; toch maar liever Paars 3 dan met de SP in een kabinet …. Maar ja er zijn nog steeds mensen die in de praatjes van de Partij van de Bilderbergers en sint Job de uitzetter geloven , vergeleken met Wilders is bijna iedereen natuurlijk beschaafd ….. alleen zijn fractie is even onbeschaafd als hij ….

 10. Helaas is gebleken dat het om de kiezers ging.
  Na overleg tussen Cohen en Timmermans zei Job Cohen dat er geen koerswijziging was.
  Timmermans was zo dom om erop te reageren, dus kiezerswinst is weer weg.
  Overigens, het uitlekken van de mail, is een teken dat het achter de schermen rommelt bij de PVDA.

 11. Overigens kan ik aan het ontwerpen van het huidige Asociale en inhumane asielbeleid ( alles natuurlijk een “compromis” met de VVD) niets intergers zien , Cohen heeft behoorlijk wat op zijn geweten en zou daarom al buitenspel gezet moetn worden …

 12. Keppel af voor Joppie Cohen! Dubbele dissident. Hij doet niet mee met de Zio’s , tot ergernis van de Israël gemanipuleerde Haatkuif Geurt plus ziogezant Rosenthal; èn heeft niks te schaften met de Pvda partijlijn van eurofiel Timmermans. Een vent met kloten. Ik mag hem wel.

 13. Spekman kan beter Joop vervangen en Joop op de plaats van Spekman.
  Het volk van NL wil nu eenmaal graag spektakel horen.

 14. “Ik wil een brede partij links van het midden.”

  Job, die kans heb je gehad. Ik heb op jou gestemd om Wilders tegen te houden… je hebt geen flikker tegen Wilders gezegd, misschien hem gematigd, hier en daar kanttekeningen bij zijn ideeen geplaatst. Daar heb ik wat aan!!! Dan vind ik het verhaal van Roemer overtuigender! Wat zal het Roemer interesseren wat Wilders denkt? Totaal geen flikker, want Roemer vertelt zijn eigen linkse overtuigende verhaal, gaat VVD gebral niet uit de weg! Laat PVV maar over Marokkanen zeuren, de VVD over investeringsklimaat, maar Job heeft nauwelijks zijn gezicht laten zien. Emile wel… Emile, mijn stem heb je!! Op tegen rechts-populisme, afbraak en sloop van onze verworvenheden!!!!

Reacties zijn gesloten.