Deel PvdA-fractie klaar met Cohen

PvdA-leider Job Cohen zegt zelf dat hij gesteund wordt de hele Tweede Kamerfractie, maar achter zijn rug zeggen veel Kamerleden klaar met hem te zijn. Volgens de Telegraaf dan, die wat anonieme PvdA-fractieleden citeert. Telegraaf-stijl dus je weet het nooit zeg maar. Op zich wel begrijpelijk als er PvdA’ers twijfelen aan het charisma van Cohen. Alleen een beetje raar dat ze gaan flippen op het moment dat Trouw een beetje verkeerde kop gebruikt bij een interview. Het verhaaltje dat Frans Timmermans zijn brief schreef n.a.v. een foute krantenkop slaat dan ook nergens op trouwens. Ook is het een beetje raar dat de PvdA elkaar en plein public de hersens inslaat. Dat is niet sjiek. Het is overigens bekend dat veel PvdA’ers, Timmermans voorop, een schijthekel hebben aan de SP. Hun afkeer van de SP komt doorgaans nogal infantiel, slecht beargumenteerd, en ongeïnformeerd over.

19 gedachten over “Deel PvdA-fractie klaar met Cohen”

 1. Ach guttegut , laat zelfs zijn fractie Sint Job de Uitzetter nu vallen , maar die man staat juist zo voor wát de PvdA is , Zwalkend , principeloos en altijd bereid om wetten te maken die asielzoekers naar de hel terugsturen als dat den bips op het heilige pluche kan houden/krijgen . O ja , en dat dan een compromis noemen “want de VVD wilde het strenger ” Als de VVD het strenger wil dan zeg je toch : “Wij werken niet mee aan neo-nazi beleid ” maar dat is dan weer niet “genuanceerd “

 2. De e-mail van Frans Timmermans schiet SP’ers in het verkeerde keelgat, dat vind ik niet zo vreemd.
  Roemer lijkt een vriendelijke Brabander te zijn die altijd wel in is voor een grapje. Ondertussen wordt de FNV gesloopt en de PvdA leeggeroofd.
  Er is naar mijn mening weinig tot niets wat de PvdA met de SP bindt, daarom is het hoofdredactioneel commentaar in Trouw van vandaag mij uit het hart gegrepen. http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/3186402/2012/02/17/Opschuiven-in-de-richting-van-de-SP-is-voor-de-PvdA-een-gevaarlijke-koers.dhtml

  Mijn schrijfstijl verraadt waarschijnlijk mijn politieke voorkeur, dit wekt hopelijk geen negatieve reacties van de gemiddelde Krapuul-lezer op.

 3. @3 de FNV is gesloopt door lui die het als een voorbereiding voor een PvdA kamerlidmaatschapje zagen en daarom alvast oefende in hun functie als FNV bestuurder in het “Genuanceerd compromissen sluiten ” En net als de PvdA in de kamer Compromisde ze genuanceerd de rechten van de werknemers weg …

 4. Ik denk dat vele kiezers nu ook klaar zijn met de PVDA.
  Het gaat slecht met de PVDA.
  Zij zijn net als Groen Rechts een nieuwe koers aan het zoeken.
  Zoiets geeft altijd wrijving binnen een partij.
  Kiezers zien dit, en lopen meestal massaal weg.

 5. 3
  Franciska Drijver

  Kan mij er wel in vinden.
  SP en PVDA verschillen zeer duidelijk.
  Als SP er , ben ik zeer teleurgesteld in de PVDA.

 6. Er zijn veel mensen teleurgesteld in de PvdA, ik niet in het minst, Theo.
  Om de PvdA daarom te gaan afzeiken – wat jij hier niet doet – vind ik goedkoop.
  Tijdens de laatste Tweede Kamerverkiezingen weigerde de SP een lijstverbinding met de PvdA aan te gaan, daarmee liet deze partij wat mij betreft zijn (of haar?) ware gezicht zien: wel de lusten, niet de lasten.

 7. @jvdh, ik deel je analyse ook. Het is een raar verschijnsel waar iemand ongenoemd wat zegt ergens in de mist en het wordt maar steeds doorverteld enz.enz. Typische media-manipulatie. Qui bono?

  Blijkbaar de krachten die een pesthekel hadden aan om de PvDA bijvoorbeeld toentertijd bij de huidige regering te betrekken, hebben nog steeds hetzelfde bloedhekel aan PvDA overgehouden.

 8. Hoezo afzeiken Francisca , moeten we al het verraad dat de Sociaal democraten naar links toe gepleegd hebben maar vergeten . Dat er nog mensen zijn die op die partij stemmen kan ik echt niet begrijpen . Vertel mij eens waar STAAT de PvdA in godesnaam voor ?? behalve dan voor genuanceerd compromisen water bij de wijn doen tot je water homeopatisch verdunde wijn hebt ???

 9. 6
  Francisca Drijver.
  Die weigering lijstverbinding, is een gevolg ervan, dat de SP niet mee kon regeren in 2006.
  De PVDA liet toen de SP al in de steek.
  In mijn ogen is de PVDA niet meer links.

 10. De actie van Spekman en Cohen om samen een interview te geven moest ongetwijfeld eenheid uitstralen. Mission accomplished? Als ze Spekman nou gewoon alleen met Trouw hadden laten praten, dan had de fractie in ieder geval een schijn van eenheid kunnen bewaren. En de rol van Timmermans in dit alles is ook wel heel bijzonder. Het zou me niets verbazen, als hij de bewuste mail zelf heeft laten lekken. Einde van het liedje: de PvdA is weer uitgebreid in het nieuws. En aangezien “bad publicity” schijnbaar niet bestaat, lijkt de missie dan toch weer geslaagd.

 11. Al Bakrastani, ik ga jou niet vertellen waar de PvdA voor staat; het zal je namelijk een rotzorg zijn. De echte socialisten zitten bij de SP en niet bij de PvdA, dat is jouw uitgangspunt. Tegen die kortzichtigheid valt niet op te boksen.

  Theo (Gerris), alleen de SP is links. GroenLinks is GroenRechts geworden, de PvdA zwabbert er ergens tussenin.
  Op deze manier valt er geen normale discussie te voeren, het Ons Soort Mensen-gevoel overheerst te veel.

 12. Francisca je weet gewoon niet te vertellen waar je partij voor staat , dus ga je nu op de man spelen .
  “Al Bakrastani, ik ga jou niet vertellen waar de PvdA voor staat; het zal je namelijk een rotzorg zijn. De echte socialisten zitten bij de SP en niet bij de PvdA, dat is jouw uitgangspunt. Tegen die kortzichtigheid valt niet op te boksen.
  Theo (Gerris), alleen de SP is links. GroenLinks is GroenRechts geworden, de PvdA zwabbert er ergens tussenin.
  Op deze manier valt er geen normale discussie te voeren, het Ons Soort Mensen-gevoel overheerst te veel.”

  twee enorme zwakteboden , maar dat gedrag is nu iets waar typisch de PvdA voor staat , bij wat kritiek van Links hollen ze huilend weg , Dat zagen we in Dodewaard en bij de ontruimingen in Amsterdam al ..
  PvdA is een typische huisnegerpartij voor mensen die zich meer met hun baas dan met hun collegaas indentificeren , en partij zonder principes zoals je aan het door Cohen ontworpen en nu vol vreugde door eerst Rita Verdonk en nu Geert Leers uitgevoerde INHUMANE asielbeleid zie ..

 13. @11

  Op deze manier valt er geen normale discussie te voeren

  Ik vrees dat je gelijk hebt… 😉

 14. @2.
  Er is onenigheid, zoveel is zeker. Maar waar het nu om gaat is, behalve voor de insiders, onduidelijk. Van vage termen als ‘belangen van middenklasse vs belangen van arbeidende klasse’, ‘sociaal-conservatieve stellingname’ en ‘modernisering’ weet ik niet wat ze inhouden. Het enige wat nog enigszins concreet wordt, is de stellingname ten aanzien van Europa.

  Ik kan dan ook niet achterhalen waar de strijd nu om gaat. Over de AOW-verhoging, de versoepeling van het ontslagrecht, de marktwerking in veel sectoren? Waarschijnlijk spelen die punten mee, maar het is mij duister wie welke opvattingen huldigt. Ik vind het dientengevolge onmogelijk om aan de één de voorkeur te geven ten nadele van de ander.

  Hoe jij dat wel kan doen? Een insider waarschijnlijk.

 15. @15, Joke
  In een ander topic schrijf je:

  Al eerder was dat trouwens bekend, dankzij Wikileaks: Timmermans schijnt in 2006 de SP buiten de formatie hebben weten te houden: “Frans Timmermans rejected outright any possibility of forming a coalition government with SP. Timmermans stressed that Bos recognizes that even to hint at such a possibility would alienate large numbers of centrist voters both within and to outside the PvdA. In his view, it would be foolish for the PvdA to trust anyone who used to be a communist.”

  Ik las die opmerking pas nu. Het verklaart inderdaad een hoop.

Reacties zijn gesloten.