Bruin kabinet sloopt spoorwegen en informeert kamer niet

De Tweede Kamer is onvolledig en onduidelijk geïnformeerd over het geld dat wordt uitgetrokken om de spoorsector naar een hoger plan te tillen (volkskrant).

Daarom bestaat er nu een meningsverschilletje over het bedrag voor onderhoud en innovatie wat op de plank ligt. De Rekenkamer denkt 1,4 miljard euro, Schultz denkt 364 miljoen.

Nogal een verschil.

En dat “op de plank liggen” is ook een beetje vreemd. Het Nederlandse spoor is nou niet bepaald een internationaal vermaard toonbeeld van super-spoor. Geld wat er voor bestemd is om dat te onderhouden en te innoveren op de plank laten liggen lijkt me niet bepaald een schoolvoorbeeld van goed bestuur.

Moet dat niet even uitgezocht worden?

Laat maar. Er komt weer een “haatbaard” naar Nederland laten we daar met zijn allen over gaan discussiëren in de kamer. Veel belangrijker.

Er was ooit een tijd dat ministers aftraden als ze de kamer verkeerd hadden voorgelicht.

Dat is HEEL lang geleden.

1 gedachte over “Bruin kabinet sloopt spoorwegen en informeert kamer niet”

  1. Quote (VK): “Geld dat op de plank ligt wordt in de tussentijd gebruikt voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen. Volgens Schultz komt dat geld weer terug naar de spoorsector, maar de commissie zegt dat dat nauwelijks te volgen is.”

    Nee, dat kan ik ook niet volgen. Soort boemerang-effect of zo??
    In haar geboortestad is men in rep en roer omdat ze geld van OV en asfalt op 1 hoop heeft geflikkerd: http://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2012/02/spoeddebat-over-vertraging-rijngouwelijn. (Verdeel en heers 2.0: verdeel niet en heers des te beter.)

Reacties zijn gesloten.