Telegraaf: nachtmerrie Wilders komt alsnog uit

De Telegraaf heeft nu ook een samenvattinkje van het gedoe met de mensen op Wilders’ kandidatenlijst. Ze denken dat Wilders’ nachtmerrie nu uitkomt. Ik denk dat het nog wel meevalt; ok, hier en daar wat probleempjes met een aantal kandidaten, maar het had gekker kunnen zijn.

Natuurlijk is het een illusie om te denken dat je onbeschreven blaadjes krijgt als je volslagen onbekenden met 0 google resultaten aanneemt waar je dan vervolgens van verlangt dat ze hun bek houden totdat je ze laat weten wat ze mogen zeggen. Dat lijkt dan alleen maar zo aan de buitenkant.

Uit PR overwegingen had hij misschien juist beter gewoon omstreden mensen op zijn lijst kunnen zetten, waarvan de diverse eigenaardigheden (bijvoorbeeld qua opvattingen) al volop bekend zijn.

Nu heeft hij duidelijk alleen maar mensen geselecteerd waarvan het belangrijkste wapenfeit is dat het totaal onbekend is wat voor meningen ze erop na houden over de diverse politieke en maatschappelijke onderwerpen.

Zij mogen kennelijk alleen hun mond opendoen als Geert Wilders het goed vindt, en alleen zeggen wat Geert Wilders ze in de mond heeft gelegd.

4 gedachten over “Telegraaf: nachtmerrie Wilders komt alsnog uit”

 1. JvH, dus het is nog steeds de persoonliijke drijfveer van Wilders en dan hebben we nu de slechte keuze van mensen? Over de slechte keuze heb ik geen verschil van mening, maar wel over de persoonlijke drijfveer. Met al de berichten over nummer vijf van de zion-brigade, houd ik mijn vraag nog even overeind:
  Waarom Wilders en wie heeft er baat bij?; Na U

 2. Kijk het is algemeen bekend dat Wilders Israël ziet als de frontlinie in de oorlog tegen de islam. Heeft ie zelf gezegd. Nou dat kunnen zionisten alleen maar met hem eens zijn.

  Ze hebben elkaar gevonden. Het zijn bondgenootjes in elkaars ranzige dingetjes. Logisch dat dat gezamenlijke standpunt meer mafketels aantrekt als Bosma met zijn IDF trui en die Kortenoeve of hoe heet ie en dan die Markuszower.

  Maar of het ook zijn drijfveer is?

  Wilders was al lang een Israël-liefhebber voordat hij zo te keer ging tegen de islam. Toen hij nog zei dat er helemaal niets mis was met de islam, in 2001.

  Om te weten wat de exacte drijfveer van Wilders is zou je in die kop moeten kruipen. En ik denk dat het daar een surrealistische bedoening is en dat je daar niet veel wijzer van zou worden.

  Kortom ik weet niet wat zijn drijfveer is.

  Maar gezien zijn gedrag gok ik op een extreme vorm van eigenliefde. Ik ben geen gedragsdeskundige maar alles wat hij doet straalt uit dat hij zichzelf helemaal het einde vindt.

  Hij doet alles helemaal zelf. Gemeenteraadslid. Programmacommissie. Ballotage. Verder moet iedereen zijn bek houden. Dat komt volgens mij omdat Wilders en alleen Wilders draait om Wilders, Wilders en nog eens Wilders.

  Ik denk wel dat we het aan die Markuszower eventueel kunnen meten; als Wilders hem handhaaft dan heb jij misschien gelijk, met je complot wat je niet vermeldt omdat je steeds “na u” zegt, en als Wilders hem eruit sodemietert, omdat Markuszower Wilders momenteel schade toebrengt, dan heb ik misschien gelijk.

  Maar dan nog weten we het niet zeker. Wilders is zo’n geestelijke puinhoop dat hij het volgens mij zelf niet eens weet.

  Eerder heb ik al gezegd dat mij die drijfveer geen moer interesseert. Het gaat mij om de bijverschijnselen.

 3. We zullen zien.

  Na mijn eerste ‘Na U’ ben ik wel meteen op mijn wenken bediend door vriend Gidi Irgunower. Zo hadden we eerder al Idef Bosma. Ik hoef het niet eens meer uit te leggen. Je noemt zelf al de frontlijntoespraken van Geretz.

Reacties zijn gesloten.