PVV’er Gidi Markuszower wil tegenstander uitstoten

Een strak democratisch plan van verlicht PVV’er Gidi Markuszower;

Joden die het omstreden Gold-?stone-rapport verdedigen moeten worden gestraft met een religieuze ban. Dat wil de nummer vijf op de kieslijst van de PVV.

Ze mogen niet meer in de synagoge komen, niet meer op joodse begraafplaatsen worden begraven en zelfs niet door geloofsgenoten worden gegroet. Als het aan Gidi Markuszower ligt, worden zijn joodse tegenstanders in het Midden-Oostendebat – ‘verachtelijke joodjes’ in zijn woorden – helemaal uit de joodse gemeenschap gestoten.

Markuszower, nummer vijf op de PVV-lijst voor de komende verkiezingen, is lid van de Kerkeraad van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS) in Amsterdam. Eind maart diende hij daarin een motie in die oproept om iedereen die het VN-rapport van Richard Goldstone over de Gaza-oorlog publiekelijk verdedigt uit de gemeenschap te verbannen.

De motie roept op om ‘de joodse gedachte en opdracht om verklikkers uit ons midden te bannen’ te omarmen. Daarom zou de NIHS ‘de Zuid-Afrikaanse laffe en gevaarlijke jood Goldstone en een ieder die hem publiekelijk verdedigt in de levenslange cherem (ban, red.)’ moeten doen.

Een cherem, waar PVV’er Markuszower voor pleit, is een straf die in joodse gemeenschappen kan worden uitgesproken tegen leden die als opstandig worden beschouwd. Tot in de late Middeleeuwen gebeurde dat geregeld, maar de cherem wordt nu alleen nog in ultra-orthodoxe kringen gebruikt. Het laatste bekende voorbeeld in Nederland is de cherem die in 1656 tegen de filosoof Baruch Spinoza werd uitgesproken vanwege zijn ‘afschuwelijke ketterijen’. (De Pers)

18 gedachten over “PVV’er Gidi Markuszower wil tegenstander uitstoten”

 1. Las dit artikel net in depers toen ik in de trein zat. Moet zeggen dat het me een beetje verontrustte. Dat Goldstone-rapport is wel gedaan in opdracht van de VN en dat kan je dan niet even wegzetten als onzin. In het rapport worden oorlogsmisdaden van zowel Hamas als de Israëli’s onderzocht. Toeval is dan dat het onder leiding stond van Goldstone een Zuid-Afrikaanse rechter van Joodse afkomst, die nu wordt weggezet als verrader.
  Blijkbaar is het nodig om naar zulke achterhaalde middeleeuwse praktijken terug te grijpen om kritische Joden de mond te snoeren. U ziet maar weer hoe selectief de vrijheid van meningsuiting is bij de PVV.

 2. Ik werd hier twee dagen geleden op mijn bloedeigen site nog voor antisemiet uitgemaakt omdat ik aangaf dat ik het gevoel had dat die Markuszower wel eens hoog zou kunnen scoren qua ranzigheid.

  Moet je nou kijken wie hier de antisemiet is: Markuszower himself.

 3. wat is het verschil nog met een fatwa zoals toen uitgesproken over moslim afvalligen zoals hirshi ali???
  de pvv is zelf blijkbaar bezig om met achterlijke middeleeuwse ideeen en hun aanhangers de macht te grijpen.

 4. Onderstaande stukje gevonden in de pers, deze gast is echt knettergek.
  zo te zien heeft hij een driedubbele paspoort.

  http://www.depers.nl/binnenland/470707/PVVer-wil-tegenstander-uitstoten.html
  ‘In het oude Polen (waar mijn roots liggen)’, schrijft de PVV-kandidaat, ‘wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de shul (synagoge, red.) uitgeplukt en uit het shtetl (dorp, red.) geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden deze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden.’

 5. Lach wekkend dit. Het eerste wat PVV zal doen wanneer deze aan de macht komt is met wetten komen die van alles en nog wat verbieden, verbannen etc etc.. Hoe zo partij voor de vrijheid?

 6. @ max:
  zie nu pas dat het dezelfde artikel is, volgende keer beter opletten en niet tijdens werk reageren 😆

 7. Ik had het gezien maar geen probleem hoor gewoon tijdens werk blijven reageren. 😎

 8. @ jvdheuvel:

  thanx, zal ik ook zeker blijven doen, maar voortaan niet meer tijdens een server migratie, dan komt van beide niets terecht 😀

 9. Tsjeempie, die Gidi is een fanaat eerste klas! Hij moet vooral op Geert’s lijst blijven staan. Dan blijkt voor het eerst duidelijk, wat voor wereldvreemde en uiterst gevaarlijke ideeën Wilders koestert over buitenlandse politiek.

 10. Afgezien van zijn antisemitische praatjes, wat ook heel ernstig is, is dat straks de Likud meedoet in ons parlement.

 11. Inderdaad, Al Bakrastani. Dit wijst erop, dat het om een internationaal gecoördineerde acte “beschadiging Goldstone” gaat. Het is weinig bekend, dat Goldstone de man was die in de negentiger jaren met veel moeite, en uiteindelijk met succes, het Haagse Joegoslavië-Tribunaal opzette. – Ik ben benieuwd, hoe lang de heer M. het op Wilders’ lijst uithoudt. Ik hoop, nog een tijdje. Lang genoeg om Wuilders en andere PVV-ers in verlegenheid te brengen met zijn voorspelbare standpunten over de Arabieren en het Midden-Oosten. :mrgreen:

 12. Inderdaad als er iemand bij uitstek geschikt is om de PVV naar de knoppen te helpen is het die Markuszower wel. 😉

 13. Hoe zou het toch komen dat die gelovigen altijd zo onverdaagzaam zijn? Ze verwijten het vaak de ongelovigen, dat die ook religieuze fanatici (maar dan ongelovig) zouden zijn, maar zelf gunnen ze gelovigen van een concurrerend type het licht in de ogen niet, of in dit geval zelfs hetzelfde geloof. Of Zou Markuszower met “verachtelijke joodjes” iets etnisch bedoelen?

 14. Door het leven gaan als Gidi Markuszower en zijn manier van denken en doen hebben is ook een vorm van VRIJHEID !!!! En de PVV is voor vrijheid 🙂

 15. Pingback: Wilders bidt om grijze muizen – Krapuul

Reacties zijn gesloten.