Waarom plaatst de Volkskrant de MOE-Meldpuntadvertentie van de PVV?

Nou gewoon voor het geld natuurlijk, wat hoe hoofdredacteur Remarque ook beweert of draait in zijn verklaring. Net als de VK steeds vaker een rechtse kotsbal stukkies laat schrijven. Schijnt beter te verkopen of zo.

Wat ik me wel afvraag is, waar komt toch dat geld vandaan van die PVV dat ze in landelijke dagbladen advertenties kunnen plaatsen? Zouden de journalisten van Nederland zich daar niet eens op kunnen storten? Of is dat teveel werk?

Overigens schijnen er wel advertenties geweigerd te worden door de VK, maar dan moet je wel iets over de VK zeggen, zoals de uitgever Nieuw Amsterdam van het boek De vastgoedfraude van Vasco van der Boon heeft ervaren.

 

2 gedachten over “Waarom plaatst de Volkskrant de MOE-Meldpuntadvertentie van de PVV?”

 1. Want het gaat om bevordering van “eigen volk eerst” . Advertenties die de etnische zuiverheid bevorderen worden altijd gepubliceerd, de rest niet.

  Die bullshit over de dat “men mag zeggen wat men wil” koop ik niet meer sinds een deel van de 2kamer tegen de komst van bijvoorbeeld imam Haddad was. Vrijheid van meningsuiting is voor iedereen niet allen voor de profascistische elementen in onze samenleving.

 2. Zeker zal geld een rol hebben gespeeld, maar dat is maar een beetje.
  Immers je kunt er voor de volle 100% zeker van zijn dat een weigering voor Wilders nog meer reden is om te er op te wijzen hoe smerig die kranten allemaal wel zijn (80% bestaat uit links geboefte!) omdat ze zijn smeerlapperijen weigeren te plaatsen.
  Dat is juist het afschuwelijke van Wilders. Hij weet het altijd zo te draaien dat juist hij en z’n aanbidders gediscrimineerd worden gewoon omdat zij tenminste de waarheid zeggen over de linkse elite die steeds maar meer en meer mensen met een verachtelijke ideologie binnenhalen om juist hem te kunnen onderdrukken. En ook, zal Wilders vast een keer zeggen, dat het opvallend is dat alleen hij en z’n volgelingen voortdurend worden bedreigd terwijl de linkse elite er nooit last van heeft.
  En dat komt omdat die elite er wel voor zorgt om goede maatjes te blijven met die gemene onderdrukken achterlijke en verachtelijk moslims.

  Praktisch vanaf het allereerste begin heb ik in de gaten gehad dat Wilders bijna niet te bestrijden is. Ik weet als ik nu nog redacteur zou zijn ik ook niet zo’n advertentie zou kunnen weigeren. Hoe graag ik het ook zou willen. Dat is juist het probleem bij integere mensen ( ik wil me er niet per se op beroepen dat te zijn) Als je niet oppast dan ga je precies hetzelfde doen wat je juist zo veracht bij een andere.
  Vanochtend was er een item over Marie Le Pen, de evenknie van Wilders in Frankrijk. Zij werd extreemrechts genoemd. Niemand in Nederland zal zich daaraan storen.
  Maar wij hebben wel grote moeite ermee om Wilders zo te betitelen. Niet omdat hij dat niet is, maar om onze eigen ethische beginselen. Het IS nogal wat om iemand zo te noemen. Je wilt namelijk ook niet de ietwat onnozel aanhang te veel voor het hoofd stoten.
  Toch zou het het beste zijn geweest als hij vanaf het begin zo genoemd zou zijn, hij waarschijnlijk niks te makken zou hebben. Hij zal overigens altijd blijven. Er zal altijd een groep mensen zijn die blijven volhouden dat er alleen de Jodenvervolging fout was maar dat je moslims of andersdenkenden gewoon mag vervolgen.

Reacties zijn gesloten.