Afrikaners moeten Martin Bosma (PVV) niet

Kijk hier in Nederland kan het hartstikke sjiek en bon ton en hip zijn om apartheid te prediken, in Zuid-Afrika hebben ze er wat meer ervaring mee en denken ze er toch wat anders over. Daarom zitten ze niet te wachten op de “steun” van de PVV voor hun zaak en in het bijzonder wachten ze niet op de steun van Martin Bosma.

Vorig jaar schreef ik dit artikeltje; Martin Bosma (PVV) betreurt afschaffen Apartheid en geeft Links de “schuld”, en oh oh oh wat had ik het weer verkeerd gedaan. Op Twitter dan he, waar zogenaamde “invloedrijke tweeps” altijd hun uiterste best doen om de PVV salonfähig te maken.

“Bosma heeft dit niet gezegd” riepen de Paternottes in koor.

Nee, klopt. Maar een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg.

En in Zuid-Afrika hebben we dus te maken met goede verstaanders. Da’s mooi. Iemand moet het doen dat goede verstaan. Hier in NL ligt iedereen te maffen.

15 gedachten over “Afrikaners moeten Martin Bosma (PVV) niet”

 1. Het is te bizar voor woorden: de Afrikaners zelf willen ‘m niet.
  Niemand pruimt onze neo-fascisten, maar de Alliantie van Bruin I zweert bij de PVV.

  Die mensen zijn zeker niet normaal. Pinochet hadden ze nog als gedoogpartner binnen gehaald, zeker.

 2. Israël heeft ooit als enige (zelfs de VS hield zich er aan, een zeldzaamheid) het wapenembargo tegen Zuid-Afrika geschonden. Het embargo dat ingezet was om het land te laten afzien van haar apartheidspolitiek.
  Daar zit iets logisch achter.
  De joden hebben enorm veel last gehad van racisme. Ook werden ze om hun geloof eeuwenlang vervolgd door m.n. Christenen en dan ook nog eens voornamelijk het katholieke deel.
  Zuid-Afrika heeft eeuwenlang een racistisch beleid gevoerd. Het (Nederlandse) woord “apartheid” komt in praktisch alle talen onveranderd voor.
  Door het racisme jegens hen in de vorm van de Holocaust (joden werden op basis van ras vervolgd) verkregen de Joden het land Israël, waar men voor de oorlog vergeefs had geprobeerd het te verkregen, maar werd geweigerd op basis van hun (idiote) geloofsopvatting het zionisme, dat binnen het Jodendom een voorname plaats in neemt.
  Het Jodendom heeft sterk racistische kenmerken. Je kunt je niet bekeren tot het Jodendom als je moeder niet joods is, d.w.z. niet tot het joodse ras behoort.
  Voor Israël/de Joden was/is de apartheidspolitiek iets waar ze maar weinig problemen mee hebben.
  Ze hebben immers zelf in zekere zin hun bestaan aan te danken. In Israël komen mensen met een negroïde afkomst praktisch niet voor. Voor zover ze er zijn zijn het afstammelingen van degenen (50.000) die Israël een jaar of 20 geleden uit Somalië heeft helpen vluchten die om onnaspeurlijke reden wel als Joden werden erkend.
  Israël behoort tot de meest racistische landen ter wereld. Iets wat Wilders ook graag van Nederland wil maken.

 3. #5 Je hebt gelijk. Dank je. Ik kon de link al niet googlen en uit luiheid heb ik het er bij laten zitten.

 4. #5 en #6
  Overigens is dit weer zo’n typisch linkse reactie. Altijd weer controleren of iets wat iemand zegt wel klopt, terwijl je als je Wilders-aanbidder bent dat niet hoeft en zelfs niet mag doen.
  Zo zie je maar weer dat je jezelf en mij door je gedrag weer in moeilijkheden hebt gebracht waar ik mogelijk nog jarenlang last van zal hebben.

 5. Er bestaat toch echt een groot verschil tussen de manier waarop de PVV in de buitenlandse media wordt afgeschilderd en de wijze waarop ze graag gezien willen worden. Alleen die 1,5 miljoen knuppels lezen nooit geen buitenlandse media, kijken alleen maar naar Hart van Nederland en Opsporing Verzocht. Daarna vinden ze het vreemd dat ze fascistoide worden gevonden, dat snappen ze dan niet en dus hebben 5.999.999.998,5 wereldburgers het bij het foute eind, die worden voorgelicht door linkse media. De Afrikaander Taal Raad wordt natuurlijk ook gefinancierd door links.

 6. #9
  “Er bestaat toch echt een groot verschil tussen de manier waarop de PVV in de buitenlandse media wordt afgeschilderd en de wijze waarop ze graag gezien willen worden.”
  De grootste fout die we (en de media) al van het begin hebben gemaakt is dat we wel soepeltjes die “zusterpartijen” van de PVV betitelen als extreemrechts, maar dat nooit bij de PVV zelf doen.
  Je kunt (ook nu nog) als je in je berichtgeving een opsomming maakt van linkse, eventueel midden en/of liberale en rechtse partijen, net zo goed zeggen dat de PVV extreemrechts is, zoals je dat bij partijen in het buitenland ook doet.
  (Toen die betiteling ooit ‘officieel” werd gemaakt door de Anne Frankstichting na onderzoek door de Leidse Universiteit reageerde Wilders prompt dat dat “beschamend” was voor z’n kiezers. De heel zeldzame keren dat hij gelijk had.

 7. #10. Klopt, maar ik zou toch eens graag willen zien dat de Nederlandse media eens wat duidelijker uitspraken, hoe Wilders in het buitenland wordt gezien. Het liefst van landen die niet meteen getroffen worden zoals landen in de Mahreb of Oost-Europa (want daarvan weet je dat die negatief t.o.v. Wilders staan), maar landen waarvan een zekere ‘neutraliteit’ verwacht zou kunnen worden. In veel landen wordt hij altijd in hetzelfde rijtje van LePen, de Winter, etc. geplaatst, kortom mensen die hier extreem rechts worden genoemd. Juist dat zo iemand zo’n grote invloed op de regering heeft, berokkent Nederland heel wat imagoschade, alleen dringt dat hier niet erg door. Hier is Wilders eigenlijk al salonfaehig gemaakt, helaas, maar in het buitenland is hij dat dus niet en dat zal Nederland vroeg of laat opbreken.

 8. #11
  “Juist dat zo iemand zo’n grote invloed op de regering heeft, berokkent Nederland heel wat imagoschade,”
  Er is al door verschillende MOE landen gesuggereerd om de handelsbetrekkingen met Nederland op te schorten of te verminderen wat ons tussen de 7 à 15 miljard aan inkomsten kan kosten.
  Wedden dat Wilders het zo weet te draaien dat het aan de Polen, de linkse elite en de moslims ligt die er efficiënt voor gezorgd hebben dat de haatzaaierij jegens hem en z’n kiezers geleid heeft tot die stap door de Europeanen?
  Probeer dat maar eens te weerleggen, immers het is een feit dat dat er nogal wat commotie inclusief spot en weerzin jegens z’n clubje is ontstaan door vooral mensen zoals hiervoor genoemd.

 9. Ter aanvulling: De oproep is serieus. Ook aan andere lezers. Probeer maar eens de bewering over haatzaaierij o.i.d. te weerleggen als er daadwerkelijk of gedreigd wordt met herziening van de handelsbetrekkingen door de MOE-landen. Ik denk niet dat er iemand hier op dit forum in slaagt om Wilders in dat geval van repliek te dienen zodanig dat z’n volgelingen dat ook inzien.Integendeel zelfs ze zullen het zien als het zoveelste bewijs van Wilders’ gelijk

 10. Integendeel zelfs ze zullen het zien als het zoveelste bewijs van Wilders’ gelijk

  Dit is ook het enige waar ik kippevel van krijg. In een eerdere reactie heb ik dit al benoemd. Er zijn mensen die alles wat hij zegt in hun eigen wereldje vertalen.
  Tjah de media in Nederland is net zo erg als de rechtse politiek. Vandaag op nu.nl een bericht over de Volkskrant dat 60 leden hun abonnement hebben opgezegd, na een advertentie van pvv. http://www.nu.nl/media/2745566/zestig-opzeggingen-volkskrant-pvv-advertentie.html
  Dit is waar de Nederlandse journalisten voor staan. Pas op maandag heeft de hoofdredacteur, waarschijnlijk na vele klachten, een toelichting gegeven.

  Wat ik merk in Nederland is dat veel mensen zich gedragen als schapen! Zodra eentje iets roept doen de anderen dat ook. Ik zie het overal om me heen. Tijdens een seminar kun je dat goed zien. Als iemand opstaat omdat het tijd is voor een pauze dan gaat de rest pas. Als dat niet gebeurt moet de docent eerst zeggen dat het pauze is anders komen ze niet van de stoel. Bang dat ze teruggefloten worden en dan voor lul staan ofzo. Als het pauze is dan is het pauze geen gezeik daarover.
  Hetzelfde met de journalisten. Als een paar de pvv gaan afkraken dan pas gaat de rest meedoen en worden ze hopelijk wakker.

 11. #13. Ik denk dat wilders zijn haatzaai argument alleen maar kan handhaven door zich een slachtofferrol aan te meten, het is in de ogen van zijn achterban namelijk altijd de schuld van de ander. Domheid kun je zelfs met de beste argumenten niet bestrijden. Dat kan alleen door financiele consequenties worden gedaan. Of misschien wel doordat de Oranjeklanten het komende zomer moeilijk heel moeilijk krijgen als ze naar Polen gaan en hun oranje vlaggen weg moeten, er treiter acties vanuit Polen komen, etc. En dit moet dan eigenlijk best vaak en intens gebeuren, want de PVV-achterban is nogal kortzichtig, die moeten eerst hard hun hoofd stoten voordat hun ogen open gaat. Eerst gaan ze roepen dat ze slachtoffer zijn, dat anderen hun haten (daartegen kun je niet argumenteren, alleen zeggen dat ze dan naar het Riagg moeten gaan om er over te praten), maar het is natuurlijk een schreeuw om aandacht, die je ze niet moet geven. Je moet ze in ieder geval nooit gelijk geven, want kortzichtigheid is nooit ‘waar’. Tenslotte, als ze nergens meer welkom zijn en uitgekotst worden, gaan ze zich misschien ooit eens vragen aan zichzelf stellen. Wel een proces van lange adem, dat wel. Argumenten hebben bij kortzichtige mensen echter geen zin. Je kunt bij die mensen hoogstens aan sentimenten appelleren door makkelijke oneliners te poneren, net zoals Wilders doet.

Reacties zijn gesloten.