Laat de Oranjes met rust

Wie mij een klein beetje kent weet dat ik tegen de monarchie ben. Maar dat is niet de reden dat wij geen berichten hebben over het lot van Friso. De werkelijke reden is dat er zich geen schrijver gemeld heeft met een bericht, noch heb ik zelf de behoefte gehad om er iets over te zeggen.

Ik zeg eigenlijk alleen wat over dingen waar ik een mening over heb. Wat kan ik hier van vinden, anders dan dat dit het soort tragedie is dat ons allen kan treffen?

Wat moet je daar anders over zeggen?

Blijkbaar heel veel als ik de media moet geloven. Nou was ik al geen groot liefhebber van de pers in Nederland, maar ze zijn er toch weer in geslaagd een stukje in mijn achting te dalen.

Hoogste tijd om te kappen met die freakshow.

Boycot die hoerenkranten en zet je TV uit.

En laat die familie met rust.

18 gedachten over “Laat de Oranjes met rust”

 1. Door het onophoudelijk najagen van gelijk en naapen van teevee frakshows zijn we vergeten om gewoon mensen te zijn.

 2. De stampij om het artikel in de NRC was me een raadsel. De krant meldt ‘geen schedelbasisfractuur’, die mededeling kun je vertalen als ‘het hoofd zit er nog op’. Een veel gehoorde redenering is dat mensen in het land nu een smartelijke periode doormaken omdat door die mededeling valse hoop was gewekt.

  Wat vooral opvalt in online reacties is de afschuw van Tullekens, zijn vrouw Jannetje Koeman en Peter Vandermeersch. Een zin in dit artikel http://www.nrc.nl/heijne/2012/02/25/fatsoen/ raakt misschien de kern?
  “Het ergste wat je in Nederland kunt doen, is de indruk wekken dat je je beter voelt dan een ander.”

 3. Ik vond het erg. Elke dag over Friso, de koningin en Mabel die langs een rits camera’s moeten om te laten zien dat ze verdriet hebben. Laat ze met rust, voor iedere familie die zoiets overkomt is het al rampzalig. Ik snap ook niet dat er nu uitzendingen zijn die allemaal een eigen deskundige hebben. Het enige wat ik hoorde tijdens de officiële uitleg is dat het allemaal veel te lang heeft geduurd, de reanimatie. Het klinkt hard, maar ze hadden het er beter bij kunnen laten, het lijkt me nog afschuwelijker om nu een man/zoon/broer te hebben die nooit meer bij komt en als het al het geval is een kasplantje zal zijn.

  En dan met de media er boven op.

 4. Tja dat zijn de media tegenwoordig he? Het leed van ‘gewone’ mensen wordt al uitgebreid getoond, dus dat van een koninklijke familie helemaal. Ik zeg ook, laat die mensen met rust, die hebben even genoeg aan hun hoofd. Het verliezen van je zoon en je man, dat wens je niemand toe. En al die ‘deskundigen’ die kunnen hem toch ook niet bijbrengen.

 5. Word er ook kotsmisselijk van, maar dan vanuit een iets ander oogpunt.

  Deze familie is aandacht gewend, daar leven ze zelfs van, dus dat ze op de voet gevolgd worden is een gevolg van de keuze die ze ooit gemaakt hebben. Het Volk wenst hen te zien, in voorspoed en in tegenspoed. De oplossing voor al deze opdringere aandacht is simpel, maar dat terzijde.

  Mij PERSOONLIJK raakt het niet dat er een ex-lid van het koninklijk huis gewond in het ziekenhuis ligt. Interesseert me niet meer of minder dan om het even welk mens die dat overkomt. Uiteraard gun ik niemand enig letsel, dat moge duidelijk zijn. Anderen lijken hun emoties nauwelijks de baas te kunnen, en hoewel ik daar niets van snap (tenzij ze de man in kwestie persoonlijk kennen) moeten ze dat vooral zelf weten.

  Waar ik dus wél kotsmisselijk van wordt is zo’n stelletje salonsocialisten als die Matthijs en Claudia gisteravond in DWDD. “We zijn in onze gedachten bij de Prins” en meer van dat soort kul. Vervolgens werd het prograama ook nog eens gelardeerd met stemmige muziek, om toch vooral maar stil te staan bij het leed wat ‘onze’ koninklijke familie is overkomen. YUK!!!

  Vervolgens Powned gekeken. En wie zien we daar breedlachend op de ski’s? Ja hoor, ‘onze’ Mark die samen met zakkenvulvrindje Jort de gevaren van de sneeuw trotseerde. Oh, welk een ironie. Dezelfde Mark die vorige week nog verklaarde dat ‘HEEL’ het Volk toch zo met de familie meeleefde. Markje toch, er zijn heus nog wel een paar weldenkende mensen te vinden die schouderophalend doorgaan met belangrijker zaken. Maar ja, die komen in jouw kringen niet voor natuurlijk.

  Dan nog maar even Nieuwsuur, Journaal en Eén Vandaag langsgezapt. Uiteraard vol met het laatste belangwekkende nieuws over de prins, de onvermijdelijke specialist aan tafel, en hup weer een uur gevuld met … Ja, wat eigenlijk?

  Bedtijd dus, voordat ik echt moet braken. 😡

 6. Het meest verwonderd hebben mij de ingelaste nieuwsuitzendingen om te melden dat er geen nieuws over de prins was.

 7. @11:

  En hierdoor lijkt het bijna alsof we naar een soort “Truman Show” zitten te kijken. Het enige wat ontbreekt zijn de product placement en soortgelijke sluikreclame.

 8. @ #13: Klopt, maar inmiddels wel vér over de uiterste houdbaarheidsdatum, vandaar die ranzige lucht in de paleizen.

  😈

 9. Ik heb altijd een schurfthekel aan het koningshuis gehad. Ik vind paleizen wel interessant, als musea. Maar dat geklets over “ze doen het zo goed” en “het is goedkoper dan een president” daar heb ik niks mee.

 10. Geen idee wát ze dan zo goed doen, behalve hun eigen zakken vullen. En “het is goedkoper dan een president” is aantoonbaar onjuist. Los daarvan is het onvoorstelbaar dat we in dit land nog altijd zitten met een staatshoofd dat door erfopvolging de troon bestijgt, volstrekt uit de tijd. Neigt naar ‘geef het Volk brood en spelen’, en natuurlijk een vlaggetje om mee te zwaaien…

 11. al Jaren mijn voorstel , we sturen de Oranjes weg maar blijven een monarchie , maar eentje met een LEEG koningshuis .. Alle taken die de Koning(in) had worden door de wettelijke niet koninklijk besmette vervanger gedaan …

  Voor koningingendag kiezen we ieder jaar een andere delfilaris om te koekhappen ect … Maar zeker geen president ..

 12. #17 Je vergeet, dat Wilders eigenlijk koningin wil zijn. Dus jouw plan komt hem wel goed uit. Stel je voor: Martin Bosma als Raspoetin! 😀

Reacties zijn gesloten.