‘Leider PvdA mag de PVV niet verafschuwen’

Bas Heijne vindt dat de nieuwe PvdA-leider ‘zin in Geert Wilders’ moet hebben (ik heb net ontbeten zeg). Hij moet niet bang zijn voor Wilders, maar hij mag hem ook zeker niet verafschuwen van Heijne:

 Onlangs zag je nog hoe het niet moet: PvdA-Europarlementariër Thijs Berman ging de confrontatie aan met PVV-kamerlid Louis Bontes over het gesmade meldpunt Oost-Europeanen. Berman was één en al dedain voor de afgrondelijke slechtheid van de volkse PVV-er – uit zowel zijn taal als lichaamstaal sprak dat Berman hem te vies vond om aan te raken. Een paar dagen later steeg de PVV drie zetels in de polls. Waarschijnlijk kan Berman dat niets schelen. Hij staat liever boven zijn tegenstanders dan dat hij er zich mee engageert.

Bas Heijne heeft het hier over het incident waarvan sommige leden van de Krapuulredactie de opname zorgvuldig bewaard hebben, ter ondersteuning van een wellicht ooit benodigde lachtherapie, juist vanwege dat dédain en die lichaamstaal waar elke PVV’er volgens diezelfde leden van de Krapuulredactie het volste recht op heeft iedere keer dat zo iemand met een nieuwe krapuliteit aan meent te moeten komen zetten in ons ooit zo mooie parlement.

Nee inderdaad Heijne, laten we met zijn allen in gesprek gaan met de PVV, wellicht onder het genot van een kopje thee nietwaar, vol wederzijds respect en vertrouwen. Als de schoolpleinbully op hem af stapte graaide zo’n Heijne  waarschijnlijk direct zijn zojuist gewonnen knikkers uit zijn zak om ze aan hem te overhandigen, in plaats van hem vol in zijn ballen te trappen. Iets waar de helft van het totale electoraat naar smacht in het geval van Geert Wilders (in overdrachtelijke zin natuurlijk, anders voelt die man zich gelijk weer bedreigd).

16 gedachten over “‘Leider PvdA mag de PVV niet verafschuwen’”

 1. Ik snap de redenering wel.
  Op het moment dat je Wilders aanvalt op z’n smeerlapperijen, dan voelen z’n aanbidders dat ook als een aanval op hun zelf.
  Je kunt er vrij zeker van zijn dat de volgelingen wel degelijk een beetje schaamtegevoel hebben met hun “steun” aan Wilders, omdat ze uiteraard ook wel inzien dat er eigenlijk niks “nuttigs” uit z’n brein komt.
  Maar dat is nu juist wat ze ook bij zichzelf herkennen.
  Vergeet niet dat ze “al jaaaarenlang hebben gezegd dat dit en dat fout is, maar niemand wil naar hun luisteren”. Wilders luistert wel degelijk naar hun, ook al weet hij net als z’n aanhangers dat ze inderdaad jaaaarenlang uit hun nek lullen, met maar weinig kennis van zaken en vaak nogal racistisch en/of discriminerend, waar zaken als xenofobie een grote rol spelen.

  Bas Heijne wil een open debat met Wilders. Reken er maar op dat Wilders dat nooit en te nimmer wil zelfs als de aanhang denkt dat het “geen kwaad kan en zelfs daarmee eindelijk hun gelijk bewezen wordt”.
  Eén van m’n eerste reacties hier op Krapuul was dat we “natuurlijk niet moesten vergeten dat sinds Wilders z’n partij oprichtte er geen enkele islamitische aanslag meer is gepleegd en geen politicus is vermoord.” Inderdaad, daar kun je niet omheen.
  Reken er maar op als Wilders zelfs voor z’n aanbidders het niet meer kan volhouden dat er van welke tsunami dan ook geen enkele sprake is en dat de Islamisering weliswaar nog steeds dreigt maar toch een stuk minder is en dat de criminaliteit wel degelijk daalt zo ook dat men tenminste in de buurt waar juist de meeste aanhang van Wilders hommeshimself zit mensen zich eindelijk weer wat veiliger over straat durven lopen.
  En dat allemaal door Wilders.

  Het probleem bij elk “gesprek” of “overleg” met Wilders de aanhangers weigeren toe te geven dat ze te maken hebben met een heel fout persoon, omdat ze daarmee zichzelf beschuldigen. En dat zullen ze nooit doen en dus elk argument aangrijpen om hun gelijk te bewijzen.

 2. Hij? Misschien stem ik wel op een dame. Gewoon omdat ze 2 paspoorten heeft en iemand daar weer de tering hekel aan heeft!

 3. Henk in een redelijke wereld heb je helemaal gelijk. Helaas is alles wat tegen Wilders was veel te lang redelijk gebleven. Waar blijven de onderzoeken hoe hij aan zijn geld komt en wat hij er mee doet anders dan winkelen in Brussel met zijn vrouw en met door ons betaald bewaking.

  Maar ik ga stemmen op degene die ze onderschoffelt zoals Thijs Berman dat deed met een bloedspuwende Bontes. Gewoon pisnijdig maken en dan negeren.

  Verder moeten mensen die zich vereenzelvigen met PVV, CDA of VVD zich niet meer durven vertonen van schaamte. Ze moeten gemeden worden als de spreekwoordelijke pest. Gewoon shunning. http://en.wikipedia.org/wiki/Shunning

  Wat Jan Jaap van der Wal vorig jaar zei:,, Jij doet niet meer mee.” http://www.krapuul.nl/nieuws/40420/waar-zijn-de-moedige-volwassenen/

 4. Hier volgt weer een Godwin-argument, maar het is de snelste manier om de onzinnige redenering van Bas Heijne duidelijk te maken: Je mag Hitler niet verafschuwen, omdat hij zoveel volgelingen had.

 5. Hoe kun je nou socialist zijn en wilders, althans zijn ideeën, niet verafschuwen?
  Moet je wel een heel foute socialist zijn.

 6. verafschuw Wilders ook, nog nooit een zinnige zin uit de man horen komen. maar…….
  als ik #3 zo lees snap ik weer waarom ik links zo mogelijk nog meer verafschuw…. echt zo een van ik heb het morele gelijk aan mijn kant en als je het niet mee mij eens bent, ben je fout en moet je je gaan schamen…
  En die instelling is waarom links zichzelf zo aan het reduceren is…

 7. #7 Oom. Je moet je niet zo druk maken. Heel gewone vraag van Keira hoor: Hoe dat Wildersfiguur aan z’n geld komt. Daar doet geen enkele partij bijster geheimzinnig over maar PVV wèl. Dus heeft dat wat te verbergen!

 8. Nee die vraag is billijk.. al kennen we het antwoord al… Men schaamt zich gewoon geld te geven aan de PVV dus de diverse captains of industrie zullen aan Geert gevraagd hebben het wel stil te houden…

  ging me om dit stukje:
  ————————–knipperedeknip—————————————————————
  Verder moeten mensen die zich vereenzelvigen met PVV, CDA of VVD zich niet meer durven vertonen van schaamte. Ze moeten gemeden worden als de spreekwoordelijke pest.
  ————————–knipperedeknip—————————————————————

 9. Tja, Keira heeft gelijk van ze spreekt uit haar hart.
  Dr rechtse stemmen komen uit het portemonnaie en zijn derhalve onecht.

  Ik begrijp Bas Heineken dat hij persoonlijk wil Wilders beminnen, liefkozen, copuleren met hem (kotskotskots) maar dat moet-ie dan zelf doen en niet op de leider van PvdA projecteren.

 10. Mijn stem komt niet uit mijn portemenee, maar ach de wereld schijnt zwart wit te zijn volgens sommigen…

 11. @7 Oom, dus we moeten mensen die het normaal vinden andere groepen inwoners van Nederland als tweede- of zelfs tigsterangburgers weg te zetten als gewone, normale mensen behandelen en zien? Daar moeten we helemaal niks van zeggen of vinden? Nou ik vind dat niet normaal en zal dat ook nooit normaal vinden. Ik heb het nu 10 jaar aangezien en gepraat als brugman met deze en gene. Ze gaan vanaf nu gewoon in de sociale spambak. Als jij niet normaal kunt doen, dan doe ik het ook niet tegen jou.

  Verder verwijs ik naar http://www.krapuul.nl/nieuws/69228/d66er-maakt-zich-druk-over-de-agenda-van-links-en-heeft-fantastisch-middel-tegen-wilders/
  en lees dan even goed vanaf: ,, Je moet als er een bezopen hooligan je tuin komt volkotsen en volschijten en je ruiten komt inslaan”

 12. #13 Keira, qua ppv deel ik je mening maar om dan gelijk maar alle partijen waar jij je niet in kan vinden weg te zetten gaat mij te ver…. Ik heb moeite met de denkbeelden van de meeste linkse partijen, maar om maar gelijk te stellen dat mensen die daarop stemmen zich de ogen uit de kop zouden moeten schamen, zal ik niet gauw doen… ik ben mij bewust van het feit dat er niet zoiets bestaat als het morele gelijk…

  Als het aan mij lag zou er een sociale groene rechtse partij moeten opstaan. maarja iedereen zijn eigen partij is ook weer zo lastig, want ook al denk ik gelijk te hebben, ben ik mij bewust dat er anderen iets anders over zullen denken… al vind ik dat met een afkorting voor Groen Rechtse Arbeiders Partij je gewoon kans zou moeten hebben… 😉

 13. #12 Nou nee, dat was geen moment in me opgekomen.
  Maarja, ik ben rechts dus zal ik in u ogen ook wel een racist zijn? 😉

 14. De PVDA zou eens wat minder verheven en zelfingenomen haar moralistische vingertje moeten tonen.
  Sinds hypocriet en oppergraaier Wim Kok EN de partij hun oude beginselen verlieten hielpen ze neo liberaakl beleid gestalte te geven.

Reacties zijn gesloten.