Waarom keek ik ook al weer nooit meer naar Buitenhof?

Oh ja ik weet het weer. Die achterlijke columnisten. Naema Tahir is het tegenwoordig. Vaak wordt zij door de rabiaatachterlijke rioolrechtsen op handen gedragen. Vandaag toevallig niet omdat ze het had aangedurfd om iets te zeggen over Powned en Rutger Castricum. En wel dit:

De afgelopen jaren is het, met de komst van omroepen als PowNed, stukken erger geworden. PowNets Rutger Castricum is totaal niet in de inhoud geïnteresseerd, hondsbrutaal en er alleen maar op uit politici belachelijk te maken. En daar is hij verdomd goed in. Thorbecke had het, met Rutger Castricum in de buurt, nog geen dag uitgehouden in de politiek. Sterker nog, hij was niet eens de politiek ingegaan.
Voor vele andere capabele mensen geldt hetzelfde. Ze vertrekken, zoals Cohen. Of ze weigeren de politiek in te gaan. Ze hebben geen zin om publiekelijk voor schut te worden gezet, zonder de kans te krijgen op de inhoud in te gaan. Ze hebben geen zin om het lot te delen van Ella Vogelaar. Op tv schaamteloos achtervolgd en onderuit gehaald.
Wie blijven er dan over als politicus? Makkelijke babbelaars, cabaretiers, acteurs en demagogen.
Een gevaarlijke ontwikkeling. Hoe stop je die? Er is maar één manier: onfatsoenlijke televisiejournalisten weren van het Binnenhof. De pers vormt een onmisbare controle op de macht. Dat is waar. Maar alleen de beschaafde pers. Laat daarom alleen beschavelingen toe. De televisietactieken van Rutger Castricum en de zijnen verzieken de politiek alleen maar!(buitenhof)

Dan spoor je toch niet als je zoiets met een beatrix-toontje voorleest op TV in iets wat voor een serieus programma moet doorgaan?

Ik bedoel iemand van het Binnenhof weren omdat het een onbeschofte eikel is. Zo lust ik er nog wel drie. Het sterft daar van de onbeschofte eikels. Allemaal weren? Als we dan toch journalisten gaan weren begin dan met incompetente achterbakse idioten type Paternotte maar laat de onbeschofte eikels met rust!

2 gedachten over “Waarom keek ik ook al weer nooit meer naar Buitenhof?”

  1. Ik vraag me af of Naema d’r column nog door iemand anders laat lezen. Deze getuigde wel van een PVV-achtige domheid.

    Wat betreft Buitenhof vind ik dat je daar af en toe nog wel eens een opmerkelijke opmerking hoort. Zo ook deze keer. Dirk Brounen, één van 22 economen die hebben gepleit voor een verandering van de hypotheekrenteaftrek, zei dat hun voorstel niet aan inkomenspolitiek wilde doen. Daarom stelden ze een belastingverlaging voor het hoogste tarief voor. Daarmee bevestigde hij expliciet dat het huidige stelsel van hypotheekrenteaftrek op de eerste plaats een inkomenspolitiek doel dient. Dat weten we natuurlijk wel, maar het is aardig om dat zo uitgesproken te zien.

Reacties zijn gesloten.